Zašto bi češće trebalo da jedemo vlašac?

Veličina:
AAA

Vlašac je povrće iz roda Allium u koji spadaju i beli i crni luk, praziluk, sremuš, itd. Povrće iz ovog roda koristi se na samo u kuvanju zbog svojih aromatičnih svojstava, već i zbog hranljive vrednosti i pozitivnog uticaja na zdravlje. Vlašac predstavlja idealan dodatak supama, čorbama i salatama, kao i jogurtu. Sadrži malo kalorija, ali mnogo vitamina, minerala i antioksidansa. Samo jedna kašika seckanog vlašca (3 g) podmiruje 3% dnevnih potreba za vitaminima A i C, dok sadrži i manje količine vitamina K, folne kiseline, kalcijuma, magnezijuma, mangana i kalijuma.

Tagovi: magnezijum mangan vitamin A vitamin C vitamin K

Čitajte dalje


Izdvajamo za vas

Pošaljite svoj komentar



Wellness i SPA


Newsletter

Besplatno se prijavite na naš newsletter i dobijajte redovno naše najnovije vesti direktno u vaše
e-mail sanduče.

NetDoktor


Najčitanije



Anketa


doktor.rs zajednica


Niste član? Pridružite se besplatno!
doktor.rs zajednica broji 94704 članova
Šta sve dobijam besplatnom registracijom?

Zdravstveni forum

Kalendar događaja

PoUtSrČePeSuNe
  12345
6
789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nema predstojećih događaja u skorije vreme.

Znate za medicinski događaj?
Besplatno ga prijavite!

Mapa zdravlja

Mapa zdravlja
Pronađite brzo apoteku, zdravstvenu ustanovu, stomatologe, fitness centre...
u vašoj blizini!
Traži:

BMI kalkulator

NetDoktor Dnevnik telesne težine
Pratite svakodnevno vaš Body Mass Index (BMI) i smršajte jednostavno uz NetDoktor Dnevnik telesne težine.
NetDoktor, vaš pouzdani zdravstveni partner »
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: