Jasno je da bez vazduha ne možemo da živimo. Ali, isključivo čist vazduh omogućava nam da živimo zdravo. Samo prečišćen vazduh je zdrav vazduh. Svakog dana, čovek prosečno udahne 22 000 puta i unese u svoj organizam više od 11.000 litara vazduha. To je skoro 8 litara svakog minuta. Ali, kakav vazduh zapravo udišemo i koliko zagađenih čestica ostane u našem organizmu?
Svi smo mi svedoci enormnog rasta cene naših omiljenih čokolada i pitamo se šta li se to desilo odjednom, da li je ovoliko poskupljenje zaista opravdano i gde je razlog tolikom skoku cene? Da li su cenu podigli prerađivači kakao zrna, sami proizvođači čokolada, “nezajažljivi” trgovci ili je nešto sasvim treće u pitanju...?
Poslednjih dana svedoci smo uspešnosti drastičnih mera koje su sprovedene u kineskim gradovima u cilju sprečavanja širenja virusa SARS-CoV-2 i zato sa vama danas delimo video u kojem možete pogledati kako te mere izgledaju u praksi na primeru Nanđinga, grada u kojem živi 8,5 miliona ljudi.
Danas govorimo o hrani koja se prema anketama i istraživanjima smatra najzdravijom i koju bi bilo dobro da uključite u svakodnevnu ishranu. Verovali ili ne, nije reč o novim i skupim egzotičnim supernamirnicama, već o namirnicama koje su nam uglavnom lako dostupne.
Ako želite da ublažite simptome iritabilnog kolona, jedna od prvih stvari koju treba da uradite jeste da korigujete ishranu. FODMAP dijeta upravo bi mogla da pomogne osobama s ovim sindromom ograničavanjem fermentirajućih oligosaharida, disaharida, monosaharida i poliola u ishrani...
Da li ste se zapitali zašto je naš organizam zimi više podložan prehladama i bolestima? Osim niskih temperatura i manjka nutritijenata, jedan od razloga što smo skloni alergijama i što nam je imuni sistrem slabiji jesu i dugi boravci u zatvorenim i zagušljivim prostorijama.