Airol krem + Aknefug Oxid wash

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

pobesnelo_pile
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Avg 07, 2009 9:44 pm

Airol krem + Aknefug Oxid wash

Post od pobesnelo_pile »

Bio sam juce kod dr Karadaglica i dijagnoza mi je Acne comedonica et papulosa. Inace rekao mi je da ih nemam mnogo i da misli da nisam slucaj za antibiotike, tako da mi je prepisao terapiju iz naslova.2 puta dnevno aknefug i uvece airol 0,05%. Kontrola za 6 nedelja.
E sad, ono sto me je interesovalo, a nisam se setio da ga pitam je, da li mogu da idem na kozmeticke tretmane ciscenja lica dok koristim ovu terapiju. Nisam bio godinama i imam utisak da mi je lice puno mitisera i sitnih komedona, pa bih otisao da mi to ociste. Takodje sam procitao na forumu da airol ima i stetna dejstva u vidu crvenila, perutanja i cak izbijanja veceg broja akni u prvim nedeljama terapije. Bas zbog ovog poslednjeg sam mislio da odem na kozmeticki tretman ne bih li koliko toliko izbegao ovu upalu.

Misljenja, iskustva, saveti? :)

p.s. Inace, imam 25god. i vec duzi niz godina imam probleme sa, kako dr K. kaze, mladalackim aknama.
Poslednja izmena od pobesnelo_pile u Uto Sep 29, 2009 12:21 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
pobesnelo_pile
Novi član
Novi član

Re: Airol krem + Aknefug Oxid wash

Post od pobesnelo_pile »

I jos jedno pitanje. Negde sam procitao da crvenilo izazvano airolom ostaje prisutno u toku citave terapije, kao i to da on samo drzi akne pod kontrolom ali ih ne leci..Da li to znaci da cu zameniti jednu napaso drugom? Mislim cemu lice cisto od akni ako cu biti crven kao rak stalno. Iskreno, trenutno stanje i nije toliko lose, cak sta vise, da bih se izlagao ovako agresivnim tretmanima ako ce oni samo zameniti jedan problem drugim..
pobesnelo_pile
Novi član
Novi član

Post od pobesnelo_pile »

Koju hidratantnu kremu za masnu kozu preporucujete? Po mogucstvu sa spf 30..
arwena
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Mar 18, 2006 12:41 am

Post od arwena »

cao, ja sam bila na toj terapiji. jeste agresivna i moras biti jako nezan prema kozi. crvenece se i susiti dok se ne navikne (prvih par nedelja). sa retinoidima kao sto je airol postoji pocetno pogorsanje akni tako da ako razmisljas o kozmetickom tretmanu bolje nemoj nakon sto pocnes terapiju, vec jedno 7 dana pre, bas zbog osetljivosti koze. za acne comedonica ova terapija moze da pomogne, meni na zalost nije ali ja imam i cisticne, tako da sam sad na roakutanu.
od krema su preporucivali eucerin hydro protect fluid sa spf 15.
pobesnelo_pile
Novi član
Novi član

Post od pobesnelo_pile »

Najvise me, kao i sve ostale verovatno, brine to pocetno pogorsanje. Pogotovo zato sto mi lice trenutno i nije u toliko losem stanju..Kozmeticarka, koja je inace starija zena i dugogodisnja prijateljica moje keve mi je rekla da je to preagresivna terapija i da ona misli da prvo probam sa nekom mixturom koju bi mi ona napravila + periodicni tretmani...vise nisam pametan stvarno..

KAko god, hvala puno na odgovoru ;) pozzz
arwena
Aktivan član
Aktivan član

Post od arwena »

meni pocetno pogorsanje sa airolom nije bilo tako strasno kao sa diferinom, iako su sa airolom iritacija i susenje bili gori. cak je terapija airol+aknefug jedno vreme davala najbolje rezultate. ako imas strpljenja probaj prvo to sto ti predlaze kozmeticarka, mada mislim da bi se rezultati videli posle mnogo duzeg vremena, nego upotrebom jacih terapija dermatologa.
pobesnelo_pile
Novi član
Novi član

Post od pobesnelo_pile »

Pa probacu prvo to sto mi je preporucila kozm. ali tu onda ostaje taj problem sto kad odem kod dr K na kraju ima da me isproziva sto nisam dosao na zakazanu kontrolu..jedino da mu kazem da sam kasnije poceo sa airolom zbog toga sto ga nisam nasao :D
Sta mislis o tome da kad pocnem da mazem airol, to radim u pocetku svaki drugi dan i da postepeno povecavam vreme tokom kojeg ga drzim na kozi uvece. Tipa prvo vece 1h, drugo vece 2h..i tako dok se koza malo ne privikne i onda krenem po celu noc da ga drzim...takodje mislim da bi mi bilo mnogo da aknefug stavljam 2 puta dnevno, sta ti mislis?
Jos jednom, hvala puno na brzim odgovorima ;)
arwena
Aktivan član
Aktivan član

Post od arwena »

nema na cemu ;)
evo ovako, ja sam drzala prvo vece sat, drugo 2 i tako postepeno povecavala, ali iritacija je neminovna. u pocetku je veca, to traje oko 3-4 nedelje, a posle je sve manja. pitanje je jos naravno kako ce ko individualno reagovati. i aknefug u pocetku izaziva iritaciju ali se moze koristiti 2 puta po 2min bez problema (ja sam ga kad se koza navikla drzala i po 2 sata bez ikakve iritacije).
ne znam da li kozmeticar moze pomoci jer nikada nisam isla kod njih, ali mislim, na osnovu nekih tudjih iskustava da, iako se to desi, treba mnogo vise vremena i strpljenja. ti sam odluci za koju si varijantu pa se posveti tome. u principu ja vise verujem strucnim dermatolozima, a karadaglic bi trebalo da je taj (druga je stvar sto sam gomilu vremena potrosila kod nedovoljno strucnih i informisanih dermatologa pa sam tek sad na roakutanu).
pobesnelo_pile
Novi član
Novi član

Post od pobesnelo_pile »

koristio sam i ranije aknefug i nisam imao nikakvu iritaciju, cak ni u pocetku..tako da se nadam da mi ni airol nece veci haos napraviti..al aj za pocetak cu da odem da ocistim lice kod kozm, pa cu za 7 dana da krenem sa airolom i aknefugom.
pozz
pobesnelo_pile
Novi član
Novi član

Post od pobesnelo_pile »

Bio sam na tretmanu lica i kozm mi je dala neku mixturu sa pantenol krem gelom, vit e i zelenim cajem, kao i masku od nekih algi. Uz to mi je rekla i da perem lice sebamed sapunom jer mi se masti. E sad, ono sto mene interesuje je, s obzirom da sam dobio kremu baziranu na pantenolu, koja koliko mogu da pretpostavim utice primarno na regeneraciju koze, da li bih mozda mogao polako, paralelno sa ovom da uvodim i terapiju koju mi je dermatolog prepisao, Tretinoin i aknefug???

Procitao sam na par mesta da je adapalen noviji retinoid, koji je stabilniji od tretinoina i slabije izaziva iritaciju lica..Da li bih mozda mogao njega da koristim?
I samo da proverim, retinoidi se uopste koriste za otcepljavanje mitisera i zatvorenih komedona, dok na gnojnice ne deluju? Sta je sa potkoznim napastima? :)
issy___
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Sep 06, 2009 1:12 am

Post od issy___ »

ja sam airol koristila dok mi nije lice bilo sprzeno, ali bukvalno sam opekotine imala.a onda sam isla u apoteku da kupujem nesto protiv opekotina :D
e sad, moja greska je sto sam ga vjerovatno duze drzala i u debljim slojevima stavljala.. moze da dodje do pogorsaanja, to ocekuj (mada vidim da si ovu temu u avgustu formirao), nemoj da ides kod kozmeticara jer je sam airol super sto se mitesera tice.razbija ih. On je bukvalno Roaccutan za spolja. i izbjegavaj ga kad dodje zima, jer hladno vrijeme dodatno isusuje,
Ja sto se Aknefug-a tice, i sad ga koristim, bas mi prija.. stavljam ga samo uvece i do 5 min ga drzim, slobodno. Ali ne znam kakav je u kombinaciji sa Airolom, s obzirom da i jedan i drugi imaju tu supstancu koja izuzeno isusuje lice. Bojim se samo da nam lice ne dodje kao sper-ploca svima jednog dana (mada mnogi to i prizeljkuju :lol: )
eto tako... to je neko moje iskustvo, ako treba jos nesto, samo naprijed..:)
i srecno!

p.s. kad sam prestala da koristim airol, crvenilo se povuklo.
pobesnelo_pile
Novi član
Novi član

Post od pobesnelo_pile »

A jesi li koristila adapalen mozda?
arwena
Aktivan član
Aktivan član

Post od arwena »

e ovako, mislim da mikstura, s obzirom na sastav, jako blago deluje, a samim tim i ceo proces izlecenja traje mnogo duze. pantenol ima regenerativno dejstvo, zeleni caj antibakterijsko. ali to nije dovoljno za papulozne akne.
adapalen tj. diferin gel je meni izazvao vece pocetno pogorsanje akni, iako crvenila ni iritacije nije bilo i krajnji rezultat je bio mnogo slabiji nego sa airolom.
u procesu formiranja akni, pa i potkoznih, sve krece od komedona, tako da je cilj svake terapije da iskoreni prvo njih. na njih deluju retinoidi. airol nema antibakterijsko dejstvo tako da ne utice na postojece potkozne, ali zato je tu aknefug. probaj da miksturu koja je bezazlena maltene ukombinujes sa svim ostalim.
pobesnelo_pile
Novi član
Novi član

Post od pobesnelo_pile »

Pa videcu. Vojislava me je savetovala da ne mesam terapije. Mada je rekla da nije sigurna kako ta mixtura deluje posto nije upoznata sa tom mesavionom..videcu..razmislicu malo o svemu. Trenutno mi je vec uzareno lice od tretmana, tako da cu sacekati da se malo smiri :)
Hvala na savetu u svakom slucaju. Probacu na kraju sa airolom.Pozzzz
pobesnelo_pile
Novi član
Novi član

Post od pobesnelo_pile »

Sad sam tek u rebusu. U cemu je razlika izmedju Airola, Avene diacneala i Adapalena??? Meni je doca prepisao prvi, a za druga dva sam cuo sa su bolji u smislu da manje iritiraju lice..pogotovo diacneal. Help!?
Odgovori