Antiperspirant...da li je stetan?

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
Leta
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 20, 2005 12:13 am

Antiperspirant...da li je stetan?

Post od Leta »

Zanima me koliko je stetan antiperspirant? Ako je stetan, sta kao alternativu protiv znojenja?
Pozdrav
branislava
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 26, 2005 4:11 pm

Post od branislava »

pa sigurno nije bas zdrav,al ne postoje neke naucno dokazane tvrdnje da steti. Mislim da se spominjao botox kao efikasno rjesenje ali za kraci period(mora se ponavljati svakih 6 mjeseci). Citala sam negdje da je dobar i caj ili kapsule od kadulje ,mada mislim da je to manje efikasno.
kasijana
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Apr 14, 2005 11:09 am

Post od kasijana »

I mene interesuje da li postoji neki efikasan preparat protiv znojenja,a da
nije stetan?
mr ph. Silvio
Saradnik
Pridružio se: Čet Feb 03, 2005 7:24 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od mr ph. Silvio »

Antiperspiransi blokiraju lučenje znoja. U te svrhe najčešće koristimo soli aluminijuma i cinka. U poslednje vreme, objavljeni su neki članci, gde stoji da su antiperspiransi kancerogeni. To nije naučno dokazano, bar za sada i mnogo ljudi u svetu koriste antiperspiranse.
Vichy ima dobar antiperspirans.
papiga
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Mar 19, 2009 10:49 pm

odgovor

Post od papiga »

jabukovim sircem se oprat mislim na pazduhe, ujutro i puno manje se cuje znoj .tosam na njemackoj tv vidjela i isprobala
micka74
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jul 12, 2007 8:11 pm

Post od micka74 »

Radi svake sigurnosti, najbolje je potraziti antiperspiranse koji ne sadrze Aluminijum hlorohidrat. Postoje takvi na nasem trzistu, samo ih treba potraziti, jer se retko nalaze.
Jelena05
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 05, 2009 10:46 am

Post od Jelena05 »

u apotekama se moze naci Uriage dezodorans. Nije antiperspirant, ali sprecava neugodne mirise. Stvarno je za svaku preporuku, ali je malo skup (oko 1.600 dinara). Znam da su mame i bake koristile rastvor vode i sode bikarbone.
pacovchica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 29, 2008 10:11 am

Post od pacovchica »

Antiperspiranti bez aluminijumovih soli koji su manje stetni od ostalih:

Alverde - roll - on i stik (proizvodi dm)
bionsen japanese Spa Minerals (Deo total body Activ Minerals) - sprej i kristali (potraziti u dm - u)
Balea - roll - on, stik i kristali (potraziti u dm - u)
Uriage - dezodorans
Amai - deo stik (priozvodi lek Ljubljana, potraziti u apoteci)
Logona
Vichy

Eto malo da pomognem onima sto zele zdravije da se stite!
donka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 09, 2007 6:10 pm

Post od donka »

Zvanicno nije stetan, za zdrave ljude itd... cestice iz antiperspiranata su pronadjene u tkivu raka dojke, ali nije utvrdjeno da je antiperspirant izazivac, tako da se pretpostavlja da kada rak vec nastane antiperspirant ima negativno dejstvo i pomaze mu da se siri. Zenama koje imaju genetsku predispoziciju ili su operisale rak dojke savetuje se da ne koriste antiperspirant.

Ja koristim kristalni kamen u stiku, to je prirodno jedinjenje koje ne moze da prodre kroz kozu, ostaje na povrsini i sprecava razmnozavanje bakterija koje uzrokuju neprijatne mirise, ali ne sprecava znojenje. Odlican efekat, traje 24 casa. Nema mirisa, tako da se ne mesa sa parfemom. Znam da kod nas prodaju kristalni kamen dva proizvodjaca, Sante i RSI (kataloska prodaja).
slatkaa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 11, 2008 10:45 pm

Post od slatkaa »

Najbolje je koristiti antiperspirante da BDIH sertifikatom.Oni su zdravi i ne sadrze aluminium chlorohidrat jer su na biljnoj bazi.
Voljeni nikad ne umiru.
NOxtrap
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 12, 2009 10:54 am

Post od NOxtrap »

Jest, spekulise se da je Al-hlorohidrat zajedno sa cirkonijumom potencijalno kancerogena kombinacija, tj za Al-soli se zna da su stetne po zdravlje cak i u jako niskim koncentracijama... Doduse nijedna studija to ne potvrdjuje sa sigurnoscu, jer bi u protivnom svi ti antiperspiranti bili povuceni iz proizvodnje... :roll:
Voici ma signature.
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:53 am

Post od ontario »

Primetila sam da mi ostaje zuto na majici od njih i ne znam zasto?
Ima li neko problema sa tim?
Ne mogu ni oprati majicu od zutih fleka ispod rukava.
Da li je bolje koristiti kristale ili sta?
Odgovori