Antiperspirant...da li je stetan?
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai
Antiperspirant...da li je stetan?
Zanima me koliko je stetan antiperspirant? Ako je stetan, sta kao alternativu protiv znojenja?
Pozdrav
Pozdrav
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Jan 26, 2005 4:11 pm
-
- Saradnik
- Pridružio se: Čet Feb 03, 2005 7:24 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Antiperspiransi blokiraju lučenje znoja. U te svrhe najčešće koristimo soli aluminijuma i cinka. U poslednje vreme, objavljeni su neki članci, gde stoji da su antiperspiransi kancerogeni. To nije naučno dokazano, bar za sada i mnogo ljudi u svetu koriste antiperspiranse.
Vichy ima dobar antiperspirans.
Vichy ima dobar antiperspirans.
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Feb 29, 2008 10:11 am
Antiperspiranti bez aluminijumovih soli koji su manje stetni od ostalih:
Alverde - roll - on i stik (proizvodi dm)
bionsen japanese Spa Minerals (Deo total body Activ Minerals) - sprej i kristali (potraziti u dm - u)
Balea - roll - on, stik i kristali (potraziti u dm - u)
Uriage - dezodorans
Amai - deo stik (priozvodi lek Ljubljana, potraziti u apoteci)
Logona
Vichy
Eto malo da pomognem onima sto zele zdravije da se stite!
Alverde - roll - on i stik (proizvodi dm)
bionsen japanese Spa Minerals (Deo total body Activ Minerals) - sprej i kristali (potraziti u dm - u)
Balea - roll - on, stik i kristali (potraziti u dm - u)
Uriage - dezodorans
Amai - deo stik (priozvodi lek Ljubljana, potraziti u apoteci)
Logona
Vichy
Eto malo da pomognem onima sto zele zdravije da se stite!
Zvanicno nije stetan, za zdrave ljude itd... cestice iz antiperspiranata su pronadjene u tkivu raka dojke, ali nije utvrdjeno da je antiperspirant izazivac, tako da se pretpostavlja da kada rak vec nastane antiperspirant ima negativno dejstvo i pomaze mu da se siri. Zenama koje imaju genetsku predispoziciju ili su operisale rak dojke savetuje se da ne koriste antiperspirant.
Ja koristim kristalni kamen u stiku, to je prirodno jedinjenje koje ne moze da prodre kroz kozu, ostaje na povrsini i sprecava razmnozavanje bakterija koje uzrokuju neprijatne mirise, ali ne sprecava znojenje. Odlican efekat, traje 24 casa. Nema mirisa, tako da se ne mesa sa parfemom. Znam da kod nas prodaju kristalni kamen dva proizvodjaca, Sante i RSI (kataloska prodaja).
Ja koristim kristalni kamen u stiku, to je prirodno jedinjenje koje ne moze da prodre kroz kozu, ostaje na povrsini i sprecava razmnozavanje bakterija koje uzrokuju neprijatne mirise, ali ne sprecava znojenje. Odlican efekat, traje 24 casa. Nema mirisa, tako da se ne mesa sa parfemom. Znam da kod nas prodaju kristalni kamen dva proizvodjaca, Sante i RSI (kataloska prodaja).
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Maj 12, 2009 10:54 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Jest, spekulise se da je Al-hlorohidrat zajedno sa cirkonijumom potencijalno kancerogena kombinacija, tj za Al-soli se zna da su stetne po zdravlje cak i u jako niskim koncentracijama... Doduse nijedna studija to ne potvrdjuje sa sigurnoscu, jer bi u protivnom svi ti antiperspiranti bili povuceni iz proizvodnje... 

Voici ma signature.