Da li znate da li se na nasem trzistu prodaju aparati za svetlosnu terapiju koji zrace plavu i crvenu svetlost i koliko kostaju?
Ja sam uspeo da nadjem samo jedan ali mi je skup, kosta 25000 dinara a video sam da na eBay-u i Amazon-u da ima mnogo razlicitih i mnogo jeftinijih aparata, da li znate da li i na nasem trzistu moze da se kupi tako nesto malo jeftinije, recimo ispod 100 evra?
Aparati za terapiju na bazi plave i crvene svetlosti?
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai
Re: Aparati za terapiju na bazi plave i crvene svetlosti?
Za one koji ne znaju svetlostna terapija na bazi plave svetlosti je navodno veoma efikasna protiv akni a nema nezeljenih posledica kao Roaccutane, a jos je efikasnija ako se kombinuje sa crvenom svetloscu
Evo par reci o svetlosnoj terapiji:
http://sr.wikipedia.org/sr/Акне
Evo par reci o svetlosnoj terapiji:
http://sr.wikipedia.org/sr/Акне
Плаво и црвено светло
Дуго времена је познато краткотрајно побољшање које се постиже излагањем сунцу. Међутим, студије су показале да сунчево светло погоршава стање на дугорошној основи превасходно због оштећења ултраљубичастим зрачењем. Однедавно је у употреби видљиви део спектра (фототерапија) и са успехом је показано да нарочито плаво светло из посебно наменски израђених флуоресцентних светиљки, дихроичних сијалица, диодних извора и ласера производи ова дејства. Употреба ове терапије два пута недељно показала је смањење акни за око 64%;[15] а сматра се још делотворнијом када се примењује преко дана. Механизам деловања је тај да порфирини произведени од стране бактерије P. acnes стварају слободне радикале под утицајем озрачености плавим светлом.[16] Поготово ако се светлост користи неколико дана, ови слободни радикали на крају постају смртоносни за саме бактерије.[17] Како порфирини нису иначе присутни у кожи, и не употребљава се ултраљубичасти део спектра, овај начин лечења се показује као безбедан и одобрен је од америчке институције Food and Drug Administration.[18] Лечење наводно постаје делотворније када се употребљава црвено светло (660 нанометара таласне дужине) када производи 76%-тно смањење појаве акни након 3 месеца дневног лечења и то код 80% пацијената;[19] степег општег побољшања је сличан или бољи у поређењу са бензоил пероксидом. За разлику од већине других начина лечења очекује се појава мањих или никаквих пропратних ефеката, док је веома мало вероватно да се може развити резистентност бактерија на овај вид лечења. Након лечења, унапређено стање се дуже одржава у односу на третмане топијским или оралним антибиотицима; није неуобичајен ни период од неколико месеци. Међутим, опрема и лечење су разумљиво скупљи, мада се трошкови преносивог кућног комплета за лечење могу упоредити са трошковима набавке бензоил пероксида/овлаживача/пречишћивача за период од неколико година, с тиме да се фототерапија боље подноси.
Evo sta sam ja nasao da se sve nudi na Amazonu i na eBay od aparata za svetlosnu terapiju na bazi plave i crvene svetlosti:
Amazon:
http://www.amazon.com/s/ref=nb_sb_noss? ... &x=16&y=22
eBay:
http://shop.ebay.com/i.html?_nkw=blue+r ... m270.l1313
Amazon:
http://www.amazon.com/s/ref=nb_sb_noss? ... &x=16&y=22
eBay:
http://shop.ebay.com/i.html?_nkw=blue+r ... m270.l1313
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ovakve lampe za svetlosnu terapiju se ne mogu kupiti za novac koji Vi pominjete!
U pitanju su lampe za profesionalnu upotrebu i srecom nije ih niko pretvorio u neku varijantu jeftinog i nekvalitetnog aparata...tako da iako naidjete na lampe za koje se tvrdi da su terapijskog dejstva i ispod 100 evra su odmah znajte da nisu terapijske lampe!
Trenutno najbolja lampa za svetlosnu terapiju kod nas je jos uvek Bioptron, zuta svetlost uz koju mozete kupiti i razlicite filtere u zavisnosti od patologije koju zelite da tretirate! A svakako ne kosta oko 100 evra
U pitanju su lampe za profesionalnu upotrebu i srecom nije ih niko pretvorio u neku varijantu jeftinog i nekvalitetnog aparata...tako da iako naidjete na lampe za koje se tvrdi da su terapijskog dejstva i ispod 100 evra su odmah znajte da nisu terapijske lampe!
Trenutno najbolja lampa za svetlosnu terapiju kod nas je jos uvek Bioptron, zuta svetlost uz koju mozete kupiti i razlicite filtere u zavisnosti od patologije koju zelite da tretirate! A svakako ne kosta oko 100 evra

Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Cuo sam za Biotron medjutim Bioptron zraci zutu svetlost na talasnoj duzini od 480 do 3400nm a plava svetlost je talasne duzine oko 420nm a crvena oko 680nm koliko ja znam.tamaraft napisao:Ovakve lampe za svetlosnu terapiju se ne mogu kupiti za novac koji Vi pominjete!
Inace razmisljao sam da kupim Bioptron zato sto imam oziljak od operacije na stomaku, posto vidim da se razumete u sve to - da li Bioptron moze da se koristi za efikasno otklanjanje oziljaka nakon operacije?
Koje karakteristike tih terapeutskih aparata treba gledati? Da li je taj Dioptron po nekim karakteristikama bolji recimo od ovog aprata?tamaraft napisao:Ovakve lampe za svetlosnu terapiju se ne mogu kupiti za novac koji Vi pominjete!
http://www.artlife-serbia.com/index.php?id=152
ili od ovih aparata?
http://www.acnelamp.com/index.php?lang=eng
- tamaraft
- Stalni član
Zuta svetlost ne moze otkloniti oziljke, ali moe ubrzati njihovo zarastanje i poboljshati kvalitet koze.
Lampe koje ste nasli liche na jedno velimo uzimanje novca i samo na to! Nisam radila sa takvim lampama i ne ulivaju mi ni miligram poverenja. Koristite i mislite na kupovinu lampi koje su medicinski odobrene i dokazane.
O talasnim duzinama zute svetlosti mozete prochitati na raznim sajtovima, da ne prepisujemo ovde...
Lampe koje ste nasli liche na jedno velimo uzimanje novca i samo na to! Nisam radila sa takvim lampama i ne ulivaju mi ni miligram poverenja. Koristite i mislite na kupovinu lampi koje su medicinski odobrene i dokazane.
O talasnim duzinama zute svetlosti mozete prochitati na raznim sajtovima, da ne prepisujemo ovde...
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
A koja je razlika izmedju ovih lampi sa Amazona i eBay i lampi za profesionalnu upotrebu - da li treba gledati ono koliko imaju snagu u mW/cm2 (ili u dzulima po sekundi) ili nesto drugo treba gledati?tamaraft napisao: Lampe koje ste nasli liche na jedno velimo uzimanje novca i samo na to! Nisam radila sa takvim lampama i ne ulivaju mi ni miligram poverenja. Koristite i mislite na kupovinu lampi koje su medicinski odobrene i dokazane.
I da li bi mogli da mi preporucite ako znate koje ordinacije ili kozmeticki saloni imaju te odgovarajuce lampe u Novom Sadu ili u Beogradu?
- tamaraft
- Stalni član
Treba gledati vrstu svetlosti, talasnu duzinu zraka i pre svega znati sht akoji zraci tj sta koaj svetlost chini tkivu i organizmu kada se tkivo izlozi toj svetlost!
U terapijske svrhe u okviru helioterapije se koriste suncheva svetlost, UV, IR i polarizovana svetlost koje zbog svoje talasne dzine i efekata koje proizvode zrachenjem blagotvorno deluju na tkiva i organizam!
Terapije se prepisuju na osnovu dijagnoze pacijenta!
A zaista ne znam svaki salon u bgd i ns
Verujem da svaki bolji salon ima aparat za tretman polarizovanom svetloscu ( zuta svetlost ). Lampe za UV, bar je za lokalnu upotrebu ne verujem da ima svako, u to ne rachunam solarijume. IR lampe mozda ima neki od salona koji se bavi lechenjem sportskih povreda.
U terapijske svrhe u okviru helioterapije se koriste suncheva svetlost, UV, IR i polarizovana svetlost koje zbog svoje talasne dzine i efekata koje proizvode zrachenjem blagotvorno deluju na tkiva i organizam!
Terapije se prepisuju na osnovu dijagnoze pacijenta!
A zaista ne znam svaki salon u bgd i ns