Bioptron lampa

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
ambra
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Feb 20, 2005 12:34 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Bioptron lampa

Post od ambra »

Da li neko ima iskustva u koriscenju ove lampe i da li je ona blagotvorna za celulit jer u uputstvu pise da se njome moze tretitati deo tela gde postoji celulit? Generalno, da li se neke promene na kozi mogu "leciti" njome?
violeta
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Okt 21, 2004 3:02 pm

Post od violeta »

Ja imam ovu lampu vec 9 meseci. Kupila sam je zbog oziljak koji moja cerka ima.
Ja sam prezadovoljna lampom, tj. njenim efektima. Doduse, to za celulit ne znam, ali odlicna je za ozljke, povrede, cak i bubuljice....
Kazu da je dobra i za bore, reumatske probleme...
Moj suprug je zimus imao herpes zoster i dva puta dnevno je obolelo mesto "suncao" ovom lampom. Ne znam kako i bilo bez lampe, ali on nije osetio bolove o kojima pricaju ljudi koji su imali zoster.
Ja preporucujem!!!
branislava
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 26, 2005 4:11 pm

Post od branislava »

ja imam ovu lampu vec 2 godine,kupila sam je bas zbog koze,i meni nista nije pomogla,bezveze je ,samo mi skuplja prasinu u kuci,a cijena joj je velika. Sad za druge bolesti ne znam,mozda pomaze,ali sto se tice koznih problema nista,bar kod mene
Maka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jul 05, 2005 11:38 am

Post od Maka »

Ja je imam i koristim je za gluposti, kao sto su bubuljice i tu je ok.
Ali sam razocarana jer su mi svasta ispricali kad sam je kupovala, a posle je ispalo da samo mozes sa njom da se zabavljas. Kad je nesto ozbiljno :-?
goranai
Saradnik
Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am

Post od goranai »

Dok sam radila u Dzordzu tokom 22 godine stekla sam dobro iskustvo sa ovom lampom. Preko 15 godina jer smo imali bolnicku lampu. Najbolje se pokazala za zarastanje rana -venskih ulkusa, kod herpesa, kod zapalenjskih akni, kod bolnih stanja. Koristili smo je i za licne potrebe kod zapalenja sinusa, kod bolova u kostima i zglobovima, za ubrzavanje zarastanja preloma kosti. Nije ispoljila efekat kod psorijaze kao ni kod opadanja kose.
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
etna
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Dec 17, 2006 8:34 pm

BIOPTRON LAMPA

Post od etna »

Ja imam Bioptron lampu više od 10 godina i iskustva sa njom su fantastična. Koristili smo je za celu porodicu za razne bolove, ekceme, glavobolje, kostobolje i veoma smo zadovoljni. Svakom ko nema Zepter lampu toplo je preporučujem. Lampa se ne sme koristiti samo u slučaju trudnoće, kancera i u predelu štitne žlezde. Sve ostale varijante su dozvoljene.
etna
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Dec 17, 2006 8:34 pm

BIOPTRON LAMPA

Post od etna »

Ja imam Bioptron lampu više od 10 godina i iskustva sa njom su fantastična. Koristili smo je za celu porodicu za razne bolove, ekceme, glavobolje, kostobolje i veoma smo zadovoljni. Svakom ko nema Zepter lampu toplo je preporučujem. Lampa se ne sme koristiti samo u slučaju trudnoće, kancera i u predelu štitne žlezde. Sve ostale varijante su dozvoljene :D .
vojislava
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jun 01, 2008 10:06 pm

Post od vojislava »

Ne postoji nijedan razlog da se koristi Bioptron lampa u dermatologiji.
Govorim naravno o savremenoj dermatologiji, baziranoj na dokazima.
Shomy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 27, 2008 4:59 am

Post od Shomy »

Ja sam dugo vremena koristio za lice bioptron lampu i nisam primetio efekat.
madre
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 28, 2009 6:26 pm

Post od madre »

A imali ko iskustvo sa bolom u krstima? Pomaze li lampa?
tzi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 17, 2009 7:57 pm

Korišćenje bioptron lampe

Post od tzi »

Dobila Sam Biopron lampu na koršćenje zbog sinusa dali neko moze da mi kaže koliko puta dnevno smem da je koristim i da li smem isti dan da tretiram sinuse i kičmu. Do sada sam po tri minita grejala sinuse pa kičmu ujtru i uveče .Da li je to OK? :-?
isidora
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jun 09, 2004 2:00 am

Re: Bioptron lampa

Post od isidora »

Ima li neko skorije iskustvo sa ovom lampom? Planiram da probam, pa me zanimaju vasa iskustva?
EUKALIPTUS581
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Avg 04, 2014 6:26 pm
Kontakt:

Re: Bioptron lampa

Post od EUKALIPTUS581 »

Evo, da probam koliko toliko da iznesem mišljenje koje je ispravno, a mislim da sam najobjektivniji jer sam dugo radio u Bioptron centru kao lekar i imam dosta iskustva sa primenom Bioptron svetlosne terapije kod najrazličitijih stanja.

Najpre da kažem da aparat nije svemoguć i da često nije efektivan kod pojedinih pacijenata, pa je najbolje pre kupovine iskoristiti mogućnost koju nudi Bioptron centar, a to je da se iskoristi vaučer od tri besplatna tretmana, isproba da li je terapija delotvorna uz maksimalnu i veoma stručnu pomoć lekara koji rade u centru. Tri tretmana su najčešće dovoljna da se efekti ispolje ili ne ispolje, i onda možete objektivno zaključiti da li je ovaj aparat delotvoran kod vas, a ako zaključite da jeste, to je jedna vrlo ozbiljna i veoma korisna investicija.

Moje iskustvo u kliničkom radu sa pacijentima je da je ubedljivo najbolji efekat postignut sa dijabetičarima koji su imali višemesečne i višegodišnje rane za koje su čak i vaskularni hirurzi davali jako loše prognoze, rezultati su bili impresivni, za dve do tri nedelje, rane su potpuno epitelizovale i zarastale.

Efekat kod hematoma, i kod ljudi sa kompromitovanom venskom cirkulacijom i venskim ulkusima su bili podjednako impresivni, a treći efekat koji je bio zapanjujuć su dugogodišnji bolesnici sa aknama.

Razočaravajuć rezultat je, na osnovu mog iskustva bio sa koštano-zglobnim promenama kod reumatoidnog artritisa, alopecijom (ćelavost), rozaceom i ekcemom.

Pojedini pacijenti sa sinusitisom su potpuno rešili problem za veoma kratko vreme, dok je, na žalost, kod izvesnog broja efekat potpuno izostao.

Efekat je, na žalost, potpuno izostao kod diskopatija.

Nadam se da sam svima pomogao, i kao neki zaključak ove priče jeste, da ipak svima preporučujem bioptron, jer je dokazano najjači imunostimulator, ali da se na kupovinu odlučite tek nakon što isprobate terapiju u bioptron centrima.
Odgovori