Bubuljice na celu
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai
Bubuljice na celu
Imam problem sa potkoznim bubuljicama na celu i ledjima. Do sada nisam nikad imala problematicnu kozu. Do nedavno sam pila Diane 35 zbog regulisanja ciklusa i tada mi se jos vise ocistilo lice. Ove bubuljice su mi se pojavile kada sam prestala da pijem te tablete. Koje kreme su najefikasnije za njihovo isusivanje. Inace imam suvu kozu.
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Okt 31, 2004 1:34 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
aknesol
Cao,
evo ja cu pokusati da ti pomognem, jer mi sestra ima slican problem. Pokusaj nabaviti tecnost Aknesol, nisam sigurna da li ga ima kod nas, najbolje da proveris u apotekama, jer smo ga mi nabavljali iz Madjarske. Kad preracunas u dinarima cena je oko 200 dinara. Jedino je otezavajuca okolnost sto prilicno isusuje kozu ali je jako dobro sredstvo, treba ga nanositi vatom ili necim slicnim i stavljati ga samo na upaljena mesta. A posto ti je koza inace suva, mozda bi mogla da uz ovo sredstvo koristis neku hidratantnu kremu.
Sve najbolje...
evo ja cu pokusati da ti pomognem, jer mi sestra ima slican problem. Pokusaj nabaviti tecnost Aknesol, nisam sigurna da li ga ima kod nas, najbolje da proveris u apotekama, jer smo ga mi nabavljali iz Madjarske. Kad preracunas u dinarima cena je oko 200 dinara. Jedino je otezavajuca okolnost sto prilicno isusuje kozu ali je jako dobro sredstvo, treba ga nanositi vatom ili necim slicnim i stavljati ga samo na upaljena mesta. A posto ti je koza inace suva, mozda bi mogla da uz ovo sredstvo koristis neku hidratantnu kremu.
Sve najbolje...
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Okt 07, 2004 1:07 pm
Ja sam većinu problema rešila kada sam počela svakog jutra da radim full tretman za "buđenje" - gel za umivanje, tonik i nakon 15-ak min. krema. Jako je bitno da pronađeš onaj komlet koji funkcioniše zajedno - ista kolekcija i to naravno prema tipu kože. Ja koristim kolekciju sa C-vit (ima ga Avon ili Nivea i oba su odlična) i mogu ti reći da C-vit čini čuda sa mojim licem.
Dok nisam počela sa ovim stalno sam imala problema sa svim vrstama bubuljica. Ovako se čiste čak i mitiseri i potkožne bubuljice i to bez mučenja kod kozmetičara, a jednostavnije je od svega ostalog.
Dok nisam počela sa ovim stalno sam imala problema sa svim vrstama bubuljica. Ovako se čiste čak i mitiseri i potkožne bubuljice i to bez mučenja kod kozmetičara, a jednostavnije je od svega ostalog.

-
- Novi član
nisam sigurna
[quote="ma_ja"]imala sam, slican problem i prepisan mi klindamicin-suspenzija. medjutim,posle prestanka upotrebe ovog antibiotika,akne su se vratile.kakvi su efekti aknesola?[/quote]
Ne mogu te utesiti da ce od Aknesola da ti se trajno povuku bubuljice, jer ipak postoji puno uzroka zbog kojih se one javljaju. On ce ti pomoci da bar neko vreme ublazis taj problem. Ja ne znam da postoji sredstvo koje ce ih zauvek ukloniti, jer je pitanje zasto ti se pojavljuju. Znam dosta devojaka koje su tek posle hormonske terapije resile taj problem, a s druge strane ima onih kojima je to posledica stresa tako da je tesko sve to iskontrolisati. Najbolje je isprobati sve, pa ces videti sta ti najvise odgovara, ipak su i uzroci i reakcije na preparate individualne...
Ne mogu te utesiti da ce od Aknesola da ti se trajno povuku bubuljice, jer ipak postoji puno uzroka zbog kojih se one javljaju. On ce ti pomoci da bar neko vreme ublazis taj problem. Ja ne znam da postoji sredstvo koje ce ih zauvek ukloniti, jer je pitanje zasto ti se pojavljuju. Znam dosta devojaka koje su tek posle hormonske terapije resile taj problem, a s druge strane ima onih kojima je to posledica stresa tako da je tesko sve to iskontrolisati. Najbolje je isprobati sve, pa ces videti sta ti najvise odgovara, ipak su i uzroci i reakcije na preparate individualne...
-
- Novi član
Re: .
[quote="tweety"]Meni od svih tih krema sa vitaminima hoce i da izlaze te potkozne. Jednostavno koza mi ne prihvata nista osim nivea kreme, one plave i bebi krema.
Ponekad i od tecnog pudera, kada ga duze koristim.[/quote]
I ja imam jako suvu kozu i kao i ti koristim niveu, tu plavu, koja je izuzetno masna. Ali zar ti se ne cini da ti mozda bas od nje i izlaze bubuljice? Meni se koza s vremena na vreme zasiti masnih krema i pojavi mi se gde koja bubuljica, ali onda pocnem sa intenzivnim ciscenjem i uzmem blazu kremu, niveu soft najcesece. Probaj i ti. To ti kazem jer mi je palo na pamet da iako ti kazes da imas suvu kozu, moguce je da imas i mesovitu jer na pojedinim mestima ti je mozda masnija nego drugi delovi, a to su ti najcesce predeo cela, oko nosa i brada. Probaj da promenis kremu s vremena na vreme... Nadam se da ne gnjavim...
Ponekad i od tecnog pudera, kada ga duze koristim.[/quote]
I ja imam jako suvu kozu i kao i ti koristim niveu, tu plavu, koja je izuzetno masna. Ali zar ti se ne cini da ti mozda bas od nje i izlaze bubuljice? Meni se koza s vremena na vreme zasiti masnih krema i pojavi mi se gde koja bubuljica, ali onda pocnem sa intenzivnim ciscenjem i uzmem blazu kremu, niveu soft najcesece. Probaj i ti. To ti kazem jer mi je palo na pamet da iako ti kazes da imas suvu kozu, moguce je da imas i mesovitu jer na pojedinim mestima ti je mozda masnija nego drugi delovi, a to su ti najcesce predeo cela, oko nosa i brada. Probaj da promenis kremu s vremena na vreme... Nadam se da ne gnjavim...
re: jana
Veoma retko mazem celo, jednom dnevno, veoma tanak sloj, kad primetim da je koza nesto masnija.
Kad osetim potrebu ponekad niveu visage hidrantnu cisto da osvezim lice, ali samo taj dan jer vise od toga dovodi do jos vise bubuljica.
Hvala na savetu.
Kad osetim potrebu ponekad niveu visage hidrantnu cisto da osvezim lice, ali samo taj dan jer vise od toga dovodi do jos vise bubuljica.
Hvala na savetu.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Apr 02, 2004 2:00 am
Uzrok je za akne pre svega unutrašnji,pa svako korišćenje krema i losiona u najboljem slučaju samo može da stavi problem pod kontrolu,
što lično znam iz svog nažalost dugogodišnjeg iskustva.Zato je rešenje u sistemskim lekovima-Roaccutan ili neka terapija regulisanja hormona.
Ja sam trenutno na Roaccutanu i nadam se izlečenju nakon 6 meseci korišćenja(postoji veoma dobar broj ljudi koji su njime problem trajno izlečili-u smislu da godinama nakon terapije nisu videli ni jednu upalu).
što lično znam iz svog nažalost dugogodišnjeg iskustva.Zato je rešenje u sistemskim lekovima-Roaccutan ili neka terapija regulisanja hormona.
Ja sam trenutno na Roaccutanu i nadam se izlečenju nakon 6 meseci korišćenja(postoji veoma dobar broj ljudi koji su njime problem trajno izlečili-u smislu da godinama nakon terapije nisu videli ni jednu upalu).
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Nov 17, 2004 10:46 pm
moram se sloziti da mi sve te silne kolekcije koje sam isprobala samo jos vise "umaste" lice!
kreme sa vitaminima(posebno C vit.) Garnier-bile bi idealne da nisu tako masne! inace,nisam napomenula da imam akne koje se javljaju samo krajem ciklusa,ali se dugo zadrzavaju i ostavljaju fleke,pa sticem utisak da izlaze non-stop.a u zadnjih par meseci i podekolteu. bljak!
odlucila sam ,pre svih tih hormona,da isprobam skinoren-pa cu videti da li daje rezultate! hvala!

odlucila sam ,pre svih tih hormona,da isprobam skinoren-pa cu videti da li daje rezultate! hvala!
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Apr 02, 2004 2:00 am
Kreme posebno one koje su namenjene ljudima sa manje ili više normalnom kožom-tu spada i Garnier,Loreal,Nivea i druge bar po mom iskustvu mogu samo da pogrošaju stanje akni,tako da ako se koristi neka od krema onda je naći nešto što neće stvoriti iritacije i pogoršati stanje-
oznake na kremi moraju pisati da je krema hipoalergijska i nekomedogena(ne zatvara pore).Ipak već duže vreme lično nisam zagovornik nikakve kreme za lečenje akni(trenutno sam u trećoj nedelji
terapije Roaccutanom i iskreno se nadam stvarnom i potpunom izlečenju).
oznake na kremi moraju pisati da je krema hipoalergijska i nekomedogena(ne zatvara pore).Ipak već duže vreme lično nisam zagovornik nikakve kreme za lečenje akni(trenutno sam u trećoj nedelji
terapije Roaccutanom i iskreno se nadam stvarnom i potpunom izlečenju).
I ja imam losa iskustva sa pomenutim kremama,jednostavno svaka mi iritira kozu tako da sada nista ne stavljam na lice,bojim se da mi ne napravi problem ponovo.Bez kremi sam srecna
*Trashcanman
Veruj u Roaccutane,videces da je dobar,ja sam se uverila u to.Problem akni se moze izleciti samo kada ga lecimo iznutra,gelovi i kreme mogu samo da brljave po licu,ponekad pokazu da rade,a onda odjednom naprave haos.
Srecno

*Trashcanman
Veruj u Roaccutane,videces da je dobar,ja sam se uverila u to.Problem akni se moze izleciti samo kada ga lecimo iznutra,gelovi i kreme mogu samo da brljave po licu,ponekad pokazu da rade,a onda odjednom naprave haos.
Srecno
-
- Saradnik
- Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am
Roakutan nije bas preporucljiv za devojcice sem u najtezim slucajevima i uz roakutan je potrebno cistiti, negovati i vlaziti lice. Predlaze se Skinoren kao komedoliticno i protivzapaljensko sredstvo koje ne susi kozu. Hyfac pena ili sindet za pranje i apaisak za vlazenje sluznica usana i nosa.
U kozmetickim salonima savetuje se enzimski piling komedolitickim sredstvima kao sto su bromelin, papain i sl. Komedoekspresija je u vecini slucajeva zastarela i napustena metoda!
U kozmetickim salonima savetuje se enzimski piling komedolitickim sredstvima kao sto su bromelin, papain i sl. Komedoekspresija je u vecini slucajeva zastarela i napustena metoda!
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.