bubuljice na ledjima

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

lajka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 15, 2008 8:08 pm

bubuljice na ledjima

Post od lajka »

imam problem vec godinam sa bubuljicama na ledjima ...nikako da se skinu ...od sitnih do velikih crvenih
dali postoji neki lek tipa kapsule tablete ( hormoni ) da bi te bubuljice konacno prestale da izlaze .....
unapred hvala !!! :roll:
Nemanja8
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 23, 2008 5:53 pm

Post od Nemanja8 »

Verovatno treba da koristiš neku anti bakterijsku kremu, npr. Differin gel

To su i meni nedavno prepisali jer vučem neke dosadne bubuljice na predelu ledja gde se često znojim već 2 godine, do tad ih nije bilo, evo sad se posle 3 nedelje smiruju i lagano povlače
Lady X
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 28, 2008 4:34 pm

Post od Lady X »

Imala sam isti problem do prije godinu dana, pogotovo u zimskom periodu kada nosim odjecu zatvorenijeg tipa i vise se znojim.

Imala sam cak i oziljke od cackanja i kopkanja po tim bubuljicama. Koristila sam razne kreme i kremice ali je sve bilo kratkotrajno i opet su se vracale. Najbitnije da ne cackas, jer samo pogorsavas stanje.

Pocela sam koristiti 3% hydrogen, gustu penaten kremu u toku dana i baby puder (ostavljaju tragove na odjeci, pripazi) svako vece prije spavanja i jednostavno su se isusivale. Te sitne oziljke sam rijesila suncanjem... Sada kao da nikada i nisu bile tu :-)
melani
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Feb 02, 2008 8:02 pm

Post od melani »

koristis 3% hydrogen :o !?i ja imam problem sa bubuljicama na ledjima i treba mi neki savet.ko ti je rekao da koristis hydrogen?
Korisnikov avatar
severus
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Sep 25, 2007 7:47 pm

Post od severus »

Preporuka za differin.Ne radi se o nekom antibiotiku nego je u pitanju retinoid za lokalnu primenu i uklanja seboreju,redukuje epidermalnu proliferaciju odnosno deluje na faktore koji predisponiraju nastanak akni a za razliku od roacutana koji se sistemski primenjuje nema ozbiljne nezeljene efekte.
melani
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Feb 02, 2008 8:02 pm

Post od melani »

koliko kosta differin ?prvi put cujem za to.
Lady X
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 28, 2008 4:34 pm

Post od Lady X »

melani napisao:koristis 3% hydrogen :o !?i ja imam problem sa bubuljicama na ledjima i treba mi neki savet.ko ti je rekao da koristis hydrogen?
Da, koristila sam medicinski 3% hydrogen, (to nije ovaj za kosu) mozes ga nabaviti u svakoj apoteci i jeftino je, doduse ja nisam iz SR tak da ne mogu precizirati cijenu, otprilike 2-3€ Nemam nesto problema sa bubuljicama ali kada se pojavi po koja, naravno ja ju moram iskopati :lol: na tufer stavim malo hydrogena i utapkam, brze mi zacjeljuju.
Cybertrona
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 29, 2008 11:06 am

Post od Cybertrona »

...imam isti problem, bubuljice mi izlaze na ledjima i deholteu vece godinama i ostali su mi oziljci...beli, izdignuti iznad koze... Postoji li neki nacin da se oni uklone?
Wucko
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Mar 08, 2007 3:32 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

uh

Post od Wucko »

ako vas ne mrzi,u temi roaccutane imate sve objasnjeno,na 56strana,ko zeli nek procita,mozda nadje resenje izmedju ostalog za oziljke,fleke,a mozda se neko i odluci za lecenje akni.
Monica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Maj 11, 2008 4:45 pm

Post od Monica »

Ja sam imala problem sa bubuljicama na ledjima. Pojavile su mi se posle mora, iako je voda bila cista. Skoro sam cula za Doroslavcev losion i pomogo mi je. Za otprilike nedelju dana ledja i dekolte su mi se skoro u potpunosti ocistili.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm

Post od tamaraft »

Severus ajd ako stignesh i kad stignesh reci josh koju o differin gelu!

Kako se koristi? koliko puta u toku dana? u koikom sloju? bla bla

hocu da se otarasim nekih ubuljica koej su nastale kao alergijstka reakcija na diklofene....
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
malechka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 27, 2008 3:00 pm

Post od malechka »

meni su se povukle skroz kad sam se osisala na kratko...
zvuci glupo, ali mozda nekom pomogne :)
Goran_Gogi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Maj 31, 2008 10:38 am

Post od Goran_Gogi »

Cybertrona napisao:...imam isti problem, bubuljice mi izlaze na ledjima i deholteu vece godinama i ostali su mi oziljci...beli, izdignuti iznad koze... Postoji li neki nacin da se oni uklone?

imam isti problem i imam bas puno tih bijelih oziljaka izdignutih na ledjima i neznam sta da radim,izgleda bas ruzno a ljeto je doslo treba se skinuti na bazenu,sta da radim- ako iko zna da li postoji nada da se to otkloni ili barem smanji
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm

Post od tamaraft »

ja pochela da se mackam differinom, videcemo shta ce da bude :)
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
squirrel
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 15, 2008 4:41 pm

Post od squirrel »

meni je dr prepisao neki shampon za ledja
Odgovori