Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.
imam problem vec godinam sa bubuljicama na ledjima ...nikako da se skinu ...od sitnih do velikih crvenih
dali postoji neki lek tipa kapsule tablete ( hormoni ) da bi te bubuljice konacno prestale da izlaze .....
unapred hvala !!!
Verovatno treba da koristiš neku anti bakterijsku kremu, npr. Differin gel
To su i meni nedavno prepisali jer vučem neke dosadne bubuljice na predelu ledja gde se često znojim već 2 godine, do tad ih nije bilo, evo sad se posle 3 nedelje smiruju i lagano povlače
Imala sam isti problem do prije godinu dana, pogotovo u zimskom periodu kada nosim odjecu zatvorenijeg tipa i vise se znojim.
Imala sam cak i oziljke od cackanja i kopkanja po tim bubuljicama. Koristila sam razne kreme i kremice ali je sve bilo kratkotrajno i opet su se vracale. Najbitnije da ne cackas, jer samo pogorsavas stanje.
Pocela sam koristiti 3% hydrogen, gustu penaten kremu u toku dana i baby puder (ostavljaju tragove na odjeci, pripazi) svako vece prije spavanja i jednostavno su se isusivale. Te sitne oziljke sam rijesila suncanjem... Sada kao da nikada i nisu bile tu
Preporuka za differin.Ne radi se o nekom antibiotiku nego je u pitanju retinoid za lokalnu primenu i uklanja seboreju,redukuje epidermalnu proliferaciju odnosno deluje na faktore koji predisponiraju nastanak akni a za razliku od roacutana koji se sistemski primenjuje nema ozbiljne nezeljene efekte.
melani napisao:koristis 3% hydrogen !?i ja imam problem sa bubuljicama na ledjima i treba mi neki savet.ko ti je rekao da koristis hydrogen?
Da, koristila sam medicinski 3% hydrogen, (to nije ovaj za kosu) mozes ga nabaviti u svakoj apoteci i jeftino je, doduse ja nisam iz SR tak da ne mogu precizirati cijenu, otprilike 2-3€ Nemam nesto problema sa bubuljicama ali kada se pojavi po koja, naravno ja ju moram iskopati na tufer stavim malo hydrogena i utapkam, brze mi zacjeljuju.
...imam isti problem, bubuljice mi izlaze na ledjima i deholteu vece godinama i ostali su mi oziljci...beli, izdignuti iznad koze... Postoji li neki nacin da se oni uklone?
ako vas ne mrzi,u temi roaccutane imate sve objasnjeno,na 56strana,ko zeli nek procita,mozda nadje resenje izmedju ostalog za oziljke,fleke,a mozda se neko i odluci za lecenje akni.
Ja sam imala problem sa bubuljicama na ledjima. Pojavile su mi se posle mora, iako je voda bila cista. Skoro sam cula za Doroslavcev losion i pomogo mi je. Za otprilike nedelju dana ledja i dekolte su mi se skoro u potpunosti ocistili.
Cybertrona napisao:...imam isti problem, bubuljice mi izlaze na ledjima i deholteu vece godinama i ostali su mi oziljci...beli, izdignuti iznad koze... Postoji li neki nacin da se oni uklone?
imam isti problem i imam bas puno tih bijelih oziljaka izdignutih na ledjima i neznam sta da radim,izgleda bas ruzno a ljeto je doslo treba se skinuti na bazenu,sta da radim- ako iko zna da li postoji nada da se to otkloni ili barem smanji