Celulitis

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

una84
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 10, 2005 12:49 pm

Celulitis

Post od una84 »

DA LI SU EFIKASNIJI GELOVI ILI BLATO ZA CELULIT?I KOJI SU NAJEFIKASNIJI GELOVI ILI BLATA ?UNAPRED ZAHVALNA
goranai
Saradnik
Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Celulitis

Post od goranai »

Za lecenje celulita najefikasnija je masaza-vakum i rolanje koze LPG ili srodnim masinama, gelovi i blata U MANJOJ MERI DOPRIINOSE IZLECENJU, ALI JE KOZA LEPSA I PRIJATNIJA ZA DODIR.
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
una84
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 10, 2005 12:49 pm

Post od una84 »

cula sam da su ti tretmani vrlo skupi pa bih vas zamolila da mi preporucite nesto bar koliko
toliko efikasno za kucnu upotrebu. UNAPRED ZAHVALNA
mr ph. Silvio
Saradnik
Pridružio se: Čet Feb 03, 2005 7:24 pm

Celulit

Post od mr ph. Silvio »

Kupite u apoteci nov proizvod brenda Vichy protiv celulita.
trudnjaca
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Nov 21, 2004 1:56 pm

Post od trudnjaca »

Da li je tacno da je caj od kukuruzne svile dobar u borbi protiv celulita? Kazu da cisti organizam od toksicnih materija i potpomaze uklanjanje celulita.
Koja kolicina ovog caja bi bila optimalna za konzumiranje? :-?
mr ph. Silvio
Saradnik

Post od mr ph. Silvio »

Čaj od kukuruzne svile deluje diuretično. Na poleđini pakovanja čaja piše način upotrebe.
trudnjaca
Aktivan član
Aktivan član

Post od trudnjaca »

Da, ali bar ovde gde ja zivim (Beograd) nisam videla pakovanje caja, vec se kupuje u prodavnicama zdrave hrane, na meru... :-?
trudnjaca
Aktivan član
Aktivan član

Post od trudnjaca »

Da li je neko probao VICHY-ev preparat LYPOZINE i kakva su iskustva???
mr ph. Silvio
Saradnik

Post od mr ph. Silvio »

trudnjaca napisao:Da, ali bar ovde gde ja zivim (Beograd) nisam videla pakovanje caja, vec se kupuje u prodavnicama zdrave hrane, na meru... :-?
VI KUPITE ČAJ U BILJNOJ APOTECI PA ĆETE DOBITI I UPUTSTVO. A I SIGURNIJE JE!
mr ph. Silvio
Saradnik

Celulitis

Post od mr ph. Silvio »

trudnjaca napisao:Da li je neko probao VICHY-ev preparat LYPOZINE i kakva su iskustva???
LIPOZYN se kod nas pojavio pre mesec dana. Reklama kaže da je odličan, ali korisnici ovde nisu imali dovoljno vremena za korišćenje da bi mogli da izveste o efektima.
trudnjaca
Aktivan član
Aktivan član

Re: Celulit

Post od trudnjaca »

mr ph. Silvio napisao:Kupite u apoteci nov proizvod brenda Vichy protiv celulita.
quote]
LIPOZYN se kod nas pojavio pre mesec dana. Reklama kaže da je odličan, ali korisnici ovde nisu imali dovoljno vremena za korišćenje da bi mogli da izveste o efektima.[/quote]
Malo mi je ovo kontradiktorno, zar ne??????? :roll:
Posto znam da ovde na forumu ima i ljudi iz inostranstva, ajmo da cujemo njihova iskustva.
sprle
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Mar 20, 2005 2:39 am

Post od sprle »

Ne znam da li je caj od kuk. svile ( sharovine ) efikasan u brobi protiv celulita, ali je odlican za bubrege :D Prociscava organizam, jeste diuretik, pomaze kod urinarnih infekcija, peska i kalkuloza.
zvezdana
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Feb 22, 2005 8:18 pm

celulit

Post od zvezdana »

ovako... ono što sama možeš da uradiš osim sporta:

1. postoje neke kao plastično-staklene čašice sa gumom na njima... kada ih prilepiš na kožu pritisneš gumu i povlačiš po koži. potrebno je da predhodno namažeš kožu nekom kremom kako bi čaša glatko klizila po koži. efekat je na foru onih vakuum mašina koje je neko gore već spomenuo...

2. blato, italijansko GUAM (ne znam da li se kod nas može nabaviti). postoje dve vrste: hladno i vruće. blato je od algi koje su bazične...

3. proveri ph vrednost urina. ako je u bazi kiselog (a meri se min. 10 dana) onda bi trebala da izjednačiš kiseline i baze u organizmu. baze se mogu uzimati u vidu praška koji se pije sa vodom ili čajem (znači bazični prah) i naravno namirnicama (krompir, spanać... raspitaj se koje su namirnice bazične). postoje i bazične soli za kupanje (recimo 1 nedeljno). neravnoteža kiselina i baza u organizmu je navodno i glavni uzrok nastanka celulita

4. pij min. 2 l vode dnevno
goranai
Saradnik

Post od goranai »

Uh, to sa celulitom nije bas tako jednostavno. Potvrdjeni su precizni mehanizmi nastanka celulita-ginoidne lipodistrofije-to je predlozeni medicinski naziv. Nemaju nikakve veze sa vodom ni pijenjem vode . zapravo se radi o bolesti iz grupe kolagenoza- bolesti vezivnog tkiva.
Pokusacu da deo predavanja o celulitu za moje studente prepravim i pojednostavim i dam na uvid zainteresovanim clanovima foruma
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
goranai
Saradnik

Post od goranai »

Uh, to sa celulitom nije bas tako jednostavno. Potvrdjeni su precizni mehanizmi nastanka celulita-ginoidne lipodistrofije-to je predlozeni medicinski naziv. Nemaju nikakve veze sa vodom ni pijenjem vode . zapravo se radi o bolesti iz grupe kolagenoza- bolesti vezivnog tkiva.
Pokusacu da deo predavanja o celulitu za moje studente prepravim i pojednostavim i dam na uvid zainteresovanim clanovima foruma
Odgovori