Dercome Activ

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
Lela5
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Mar 06, 2005 11:16 pm

Dercome Activ

Post od Lela5 »

Moze li mi neko reci nesto vise o kremi DERCOME ACTIV?
goranai
Saradnik
Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od goranai »

Dercom Activ je krema brenda Dr Wolff. Radi se o 10 % glikolnoj kiselini. Odlicno se pokazala u antiage programima za kucnu negu.
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
Lela5
Stalni član
Stalni  član

Post od Lela5 »

Ima li ona ikakvog uticaja na akne?
goranai
Saradnik

Post od goranai »

Za akne je bolji Dercom clear i Dercom simplex. Derkom activ je vise keratolotik, a benzoil peroksid u Dercomu je vise komedolitik, mada i keratolotici mogu delovati povoljno na akne
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
Lela5
Stalni član
Stalni  član

Post od Lela5 »

Hvala puno.
Koristila sam nekih osam meseci Benzac 5 zbog akni. Slucajno sam nedavno dosla do Dercome Activ i namazala je nekoliko puta i imam utisak da ima uticaja na akne vise nego bezac. Postoji li mogucnost da mi se koza "zasitila" benzac kreme i da zato sad reaguje dobro samo na neke druge proizvode?
Trashcanman
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Apr 02, 2004 2:00 am

Post od Trashcanman »

Dercome Active nikako ne bih preporučio za akne,već eventualno
za ožiljke i to kada akne prestanu ali kako je koncentracija AHA veoma
mala ne očekujte neke posebne efekte.
mr ph. Silvio
Saradnik
Pridružio se: Čet Feb 03, 2005 7:24 pm

Benzac

Post od mr ph. Silvio »

Mislim da Vam se koža nije zasitila Bezac preparatom. Vocne kiseline svakako deluju povoljno kod masne i aknozne kože. Mozete li mi reći kakve probleme imate sa kožom lica? Ako su u pitanju akne, ima efikasnijih preparata, kombinacija benzac-a i antibiotika i daje sjajne rezultete!
Lela5
Stalni član
Stalni  član

Post od Lela5 »

Imam jako masnu kozu, i dosta prosirene pore. Jednom meseco idem kod kozmeticara na cisnjenje lica, ali pore se vec posle par dana "napune" i kao da nisma ni isla. Sto se tice akni, nisu u pitanju one crvene niti zagnojene, vec neke cistice (sitne bubuljicice koje se nalaze pod kozom) ja ne znam kako se to strucno zove.
mr ph. Silvio
Saradnik

Masna koza

Post od mr ph. Silvio »

Ako mucite muku sa komedonima (miteserima) mogu Vam pomoci tretmani vocnim kiselinama ili i jedan derivat vitamina A (RETINOID) koji se zove adapalen. Deluje komedoliticno a ne daje nuspojave kao drugi retinoidi. Ima i drugih, malo jednostavnijih postupaka u nezi koji mogu pomoci u seboregulaciji. Dodjite na pregled i konsultaciju, ako ste u mogucnosti.
Lela5
Stalni član
Stalni  član

Post od Lela5 »

Kako mogu da zakazem pregled?
goranai
Saradnik

Post od goranai »

Mr ph Silvio i ja organizovali smo besplatno dermatolosko-kozmetolosko savetovaliste u apoteci SB trade na sumadijskom trgu utorkom. Zakazite na tel 557 553. ili posaljite slicicu promena na kozi na mail
Lela5
Stalni član
Stalni  član

Post od Lela5 »

Hvala Vam puno!
Ako ne budem bila u mogucnosti da dodjem, poslacu Vam slicicu.
Jos jednom hvala.
branislava
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 26, 2005 4:11 pm

Post od branislava »

A kako djeluje ovaj adapalen i gdje se moze kupiti?

Ja sam nedavno koristila natura bel masku za piling koze od papaje,i rezultati nisu losi.
mr ph. Silvio
Saradnik

Akne

Post od mr ph. Silvio »

Ako Vam prija enzimski piling, nastavite da ga koristite. Diferin gel je adapalen, pa potrazite po apotekama. Ako budete imali problema, javite se.
Odgovori