Gljivice

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

tweety
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 24, 2004 2:00 am

Gljivice

Post od tweety »

Zbog cega se javljaju glivice po kozi tela u obliku crvenih pecata i perut u kosi? Da li je dovoljna samo cansen mast?
goranai
Saradnik
Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od goranai »

To su normalno prisutne gljivice koje su se izbezobrazile. Zgodno je primeniti sampon Squaphan P ili S ako su naslage u kosi izrazene
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
tweety
Novi član
Novi član

Post od tweety »

A za telo, sve vise se siri, pa cak i po licu?
goranai
Saradnik

Post od goranai »

bilo bi dobro da te vidim ili da se fotografises pa da mi posaljes sliku na mail [email protected]
Mozes se javiti na 0113239110 ili na 0113441309 pa da dodjes da te pogledam a prethodno dva dana nemoj nsta mazati
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
tweety
Novi član
Novi član

Post od tweety »

Nisam iz bg tako da nisam u mogucnosti da dodjem, a ni aparat trenutno nemam.
Pecati su svetlo crvenkaste boje, velicine manje od novcica, koza se peruta i svrbi.
goranai
Saradnik

Post od goranai »

probaj da mazes Canesten kremom 2x dnevno 7-10 dana. Pa javi rezultat
terapije
tweety
Novi član
Novi član

Post od tweety »

Istrosila sam vec trecu kremu, nema neki rezultata. Pecati su i dalje suvi, mozda malo manje crveni. Na zadnjem delu vrata ispod kose su se jos vise prosirili, izrazito crveni.
Za kosu koristim Mycoseb sampon.
goranai
Saradnik

Post od goranai »

Probaj umesto Mycoseba squaphan P sampon brenda UriaGE, A ZA PROMENE NA VRATU ISPOD KOSE EV. tRIDERM KREM 1 X DNEVNO NE DUZE OD 10 DANA. vEROVATNO DA SE RADI O PITIROSPOROZI I SEBOROICNOM DERMATITISU, ALI SE MOZDA RADI I O SEBOPSORIJAZI. DA LI SU TI NOKTI ZDRAVI I IMAS LI PROMENE NA LAKTOVIMA, KOLENIMA I NASLAGE PERUTI U KOSI. DA LI TI JE NEKO U PORODICI IMAO SLICNE PROMENE
tweety
Novi član
Novi član

Post od tweety »

Imam probleme sa noktima vec nekoliko meseci. Stalno se listaju i pucaju. Do sada nikada nisam imala tih problema, naprotiv nokti su mi uvek bili jaki.
U kosi samo perut.
Mada mi je vaginalni sekret pojacan, pronadjene su gljivice, pa ne znam da li to moze da ima neke veze.
goranai
Saradnik

Post od goranai »

slabost noktiju sa problemima u kosi, tanka dlaka koja pojacano opada podstice nas da razmisljamo o opstem problemu, kao sto je malojrvnost, losa ishrana, dijeta ili bolest stitne zletde. Perut i gljivice u genitalnoj regiji-kandidijaza i pitirosporoza su odraz slabosti imunoloskog sistema jer normalno prisutne gljivice iznenada pobesne, razmnoze se i prave problem. Hajde da pocnemo od osnovnih lab.analiza!
tweety
Novi član
Novi član

Post od tweety »

Ocistila se koza, koristila sam canesten, a zatim sinoderm.
Sada je sve u redu.
goranai
Saradnik

Post od goranai »

Nemoj samo preterivati sa sinodermom
zorozoro
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Feb 26, 2005 3:10 pm

slabi nokti

Post od zorozoro »

Ja nemam ni perut u kosi,ni bilo kakvih problema sa gljivicama.Nokti mi se ljuste,prilicno su mekani i kada malo izrastu pocnu da pucaju.
Takvi su bili od uvek.Dermatolog mi ja preporucio Kanesten,koristila sam ga ali nema efekta jer i sama mislim da je problem negde na drugom mestu.Pazim na ishranu,prilicno se zdravo hranim,cak sam pila i Biotin misleci da mi fali neki od B vitamina al nista posebno se nije promenilo.Da li neko zna neku dobar preparat za jacanje noktiju ?
Mr.No
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Jan 18, 2005 9:41 pm

Beli luk- sveti lek!!!

Post od Mr.No »

Nećete mi možda verovati aliii,
imao sam na licu crvene 'fleke' (seboroični dermatitis) i 2 puta!!! pred spavanje posle pranja lica sam na ta mesta utrljao BELI LUK (preseče se na pola pa se narecka sitno nožem da bi što više 'soka' izašlo kad se stisne i time se utrlja) i nestalo je kao rukom odnšeno!!!!!! neverovatno!!!
Istovremeno uzimam i kapi EchinAid (italijanske) 3x dnevno radi poboljšanja imuniteta jer sam dugo bio pod antibiotskom terapijom...
Neveeerovaaatnoooo!!!!!! :D
mr ph. Silvio
Saradnik
Pridružio se: Čet Feb 03, 2005 7:24 pm

Nokti

Post od mr ph. Silvio »

Prvo sigurno utvrdite da li nokti ne pate zbog gljivica. Ako je u pitanju gljivicna infekcija noktiju, dobar je Lamisil krem, ali tesko prolazi kroz nokat. Vec neko vreme postoje na zapadu lakovi za nokte sa antigljivicnim efektom, i sa njima se postize odlican efekat, ali lecenje traje dugo. Ako je nokat zdrav, onda cemo smisliti nesto drugo.
Odgovori