GLJIVICNO OBOLJENJE NA LICU, NE POVLACI SE VEC 7 MESECI?!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
miiira
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 29, 2008 11:18 pm

GLJIVICNO OBOLJENJE NA LICU, NE POVLACI SE VEC 7 MESECI?!

Post od miiira »

Pozdrav!
Ova promena na licu mi vec pocinje predstavljati veliki problem! Naime, pre 7 meseci, nicim izazvano, pojavilo mi se crvenilo na bradi, meni je licilo na mali lisaj. Od samog pocetka je jako svrbelo, neprestano, zatim se u vidu jos jedne flekice prosirilo na deo lica ispod desnog ugla usne.
Izgledala sam jako smesno, sa te dve crvene flekice na licu :oops:
Sledeca faza je bilo perutanje, svakodnevno. I pre toga se nekoliko puta pojavljivao slican problem, ali je uglavnom u roku nekoliko dana sve samo prestajalo. Posto je ovaj put ocigledno bilo ozbiljnije, a i svrab je postao nepodnosljiv, otisla sam kod dermatologa, privatno.
Doktorka je na osnovu uzorka utvrdila da su na tom podrucju prisutne gljivice... Ali nije mi mogla objasniti kako i zasto je doslo do takve reakcije, i kakve su to uopste gljivice, odakle.... Rekla mi je da vise puta dnevno perem to mesto sapunom, ispiram "acidum boricum" rastvorom i mazem "tri derm" krem.
I nakon 15ak dana terapije, smire se flekice. Ali zanimljivo je da je i dalje to podrucje brade bilo nekako cudno i osetljivo, blago crveno, pa na moru nije moglo da pocrni, ostajalo svetlije od ostatka lica..... :(

Nije proslo dugo, meni se crvenilo i svrab vrate. Zovem doktorku, ona kaze da pijem "Micoseb" tablete, i to desetak dana po 2 dnevno, jacu dozu nego obicno. Povuce se, ali opet ostaje cudna malo brada, rovita nekako, kao da se u svakom trenutku opet moze sve vratiti.

I tako je i bilo. Ja odustala od zvanja doktorke. Opet pila "Micoseb", ali ni tablete nisu NISTA delovale! Mazala opet sve gore navedeno, i opet se smirilo, ali ovaj put je koza bila normalna samo 15ak dana, i evo sad... OPET SVE ISTO, s tim da se pojavila i mala flekica iznad gornje usne. Opet sve mazem, od "Micoseba" sam odustala, ali ne znam....

Pre nego sto se odlucim opet otici kod nekog lekara, odlucila sam postaviti temu ovde, jer sam vise puta dobila dobre savete. Ne znam sta mi je ciniti............ :o
Mladen89
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Maj 18, 2013 7:36 pm

Re: GLJIVICNO OBOLJENJE NA LICU, NE POVLACI SE VEC 7 MESECI?!

Post od Mladen89 »

Pokusajte sa Canesten masti, meni je pomoglo za kratko vrijeme, kada sam po ledjima imao bijele povrsine koje nisu mogle da pocrne.
Vokabular
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Apr 08, 2013 9:39 am

Post od Vokabular »

Probajte MUMIVETMAST ili MUMIEMAST koje mozete naci u Magicnom Bilju:-)
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

Ако проблем није решила за ове три и по године, неће га ни решити. :D

Против гљивица и бактерија убедљиво је најефикаснија сода бикарбона, тј. њен водени раствор. Концентрација раствора зависи од јачине инфекције и предела који се третира.
kmeka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 07, 2013 7:18 am

Post od kmeka »

postoje dve vrste gljiva, gljive iz grupe kandide rešavaju se kansenom tj. kanestenom. To je mast koja može da se kupi u svakoj apoteci. Druga grupa gljiva reaguje povlačenjem na metronidazol (metronidazol gel 0,75% ili 1% - takođe može da se kupi u skoro svakoj apoteci). Ako su gljive, jedna od ove dve stvari mora da pomogne. AKo ne pomogne, nisu gljive. Nemoj da mažeš kortikosteroidnim preparatima neko vreme, i opet - pravac dermatolog. Ali neki bolji, jer ova očigledno ne ume da ti pomogne.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

kmeka, користили сте погрешну терминологију. Гљиве нису исто што и гљивице. Гљиве су исто што и печурке. За разлику од њих, гљивице су микроорганизми.
Odgovori