zamolio bih za odgovore samo ljude sa licnim iskustvom. imam 29godina, muskarac, 87kg. vec 10ak godina minimum ne mogu da resim ovaj problem, bio sam i u dzordza vashingtona vise puta (poslednji put pre neke 3 godine) i kod vise raznih privatnih dermatologa. nikad mi niko nije lecio uzrok vec samo posledice, mastima, losionima i antibioticima kojih sam popio ne zna im se broj. zatim me dr. lalosevic lecio roaccutanom, uneo sam ukupno kumulativnu dozu oko 80mg/kg sto je ocigledno bilo nedovljno s obzirom da najvise uspeha ovaj lek ima sa dozama 120-150mg/kg tako da posle mesec dana mirovanja problem je poceo da se vraca. ledja su mi ostala cista kao i vrat, ali po licu i grudima akne su opet krenule. pomenuti doktor nije imao adekvatan odgovor na moje pitanje zasto nisam uneo vecu dozu a za ponavljanje roaccutanom mi je rekao da mora da prodje 2 godine (na internetu sam naravno procitao drugacije) i imao je neko cudno objasnjenje zasto sam isao od vece doze ka manjoj tokom terapije s obzirom da vecina dermatologa radi upravo suprotno. sve u svemu dao mi je da stavljam eritromicin 2% i eventualno obloge kamilice i da se javim za 2 nedelje da kazem kakve su promene i uzeo jos 2000din... javicu se cisto iz radoznalosti i da vidim sta ce mi reci za dalje, ali definitivno opet moram da menjam dermatologa, mislim kad mi roaccutane nije pomogao ovi losioni i ostale gluposti sigurno nece a i definitivno ima covek neko svoje vidjenje lecenja ovim lekom koje u mom slucaju bas i nije efikasno.
svaka pomoc je dobrodosla jer sam opet poceo da gubim entuzijazam da cu se resiti ovog problema i da cu u Beogradu uspeti da nadjem dermatologa koji ce me izleciti bilo da je to drzavni ili privatni lekar. stekao sam utisak da je goranai sa foruma dobar dermatolog ali nisam pronasao kako sa njom da stupim u kontakt ako uopste zena ima praksu i radi sa pacijentima. naravno i svi ostali predlozi su dobrodosli, pomagajte, unapred hvala...
p.s. molio bih vas i da mi ostavite kontakt ili na forumu ili putem privatne poruke ako je reklamiranje zabranjeno...
koji dermatolog vam je resio problem sa tezim oblikom akni?
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai
ako 10 godina borbe i dalje se borim i ne odustajem i slepo pridrzavanje svih terapija nije strpljenje ja ne znam sta je onda 
za filipa sera sam citao ovde i neki pominju da on ismeva roaccutan (mozda je to i dezinformacija), meni je nazalost samo to dalo efekte, ali definitivno cu probati da dodjem do njega s obzirom da je koliko sam cuo velika guzva a vise ne radi privatno, a inace su mi iskustva sa dzordza vasingtona takva da su uglavnom svi oni vrlo nezainteresovani u resavanju problema... ali probacu, hvala na sugestiji.

za filipa sera sam citao ovde i neki pominju da on ismeva roaccutan (mozda je to i dezinformacija), meni je nazalost samo to dalo efekte, ali definitivno cu probati da dodjem do njega s obzirom da je koliko sam cuo velika guzva a vise ne radi privatno, a inace su mi iskustva sa dzordza vasingtona takva da su uglavnom svi oni vrlo nezainteresovani u resavanju problema... ali probacu, hvala na sugestiji.
Ako ce da ti bude lakse, imam identican problem malo sam mladji od tebe ali nista manje vremena se ne borim sa tim problemom, unosio sam nezamisliv broj antibiotika mazao sam se sa svim sto sam nasao, inao na tretmane vocnih kiselinima, laserima ali nista nije pomoglo. Na kraju sam pijo roaccutan 80mg/kg i on mi je resio sve probleme ali samo na godinu dana. Posle godinu dana sve je pocelo da se vraca kao da ga nikada nisam ni uzimao. Do sada sam potrosio ono hiljade evra na svakakva lecenja i nista nije dalo rezultate.
Znam da ti nista nisam pomogao ali eto cisto da ne mislis da si jedini. Ja kada sam citao tvoj post mislio sam da sam ga pisao koliko je sve zastrasujuce isto.
poz
Znam da ti nista nisam pomogao ali eto cisto da ne mislis da si jedini. Ja kada sam citao tvoj post mislio sam da sam ga pisao koliko je sve zastrasujuce isto.
poz
Re: koji dermatolog vam je resio problem sa tezim oblikom akni?
Jeste li uspeli da resite problem sa aknama?Ja imam bas veliki problem sa njima i smucilo mi se mazanje ranih gelova i krema cije dejstvo nije zadovoljavajuce.
Kao i Ogi 14, i ja ti preporučujem Đ. Karadaglića. Ovde ga neki hvale, neki kritikuju, prošetaj po forumu pa ćeš pročitati. Ja sam kod njega bila pre desetak godina i on je meni odmah nakon pregleda dao tačne dijagnoze, za akne i hidradenitis, tako da mi je došlo da ga izljubim istog momenta, jer mi je posle godina lutanja od lekara do lekara neko konačno dao dijagnozu. Problem sa aknama sam imala od neke petnaeste godine i naravno bila i u Dž. Vašingtona i u Deligradskoj i Avalskoj, kreme, kremice i pomadice... dok mi prof. Karadaglić nije prepisao Roaccutane. Na prvoj kontroli mi je rekao da se kod nekih pacijenata dvoumi da li da prepiše Roaccutane ili nešto blaže, ali kad je mene video, znao je da jedino R. može da mi pomogne, onda možeš da zamisliš koji stadijum akni sam imala. Pila sam ga nekih jedanaest meseci i kod mene je bio jako delotvoran. Posle mesec dana su ljudi iz moje okoline počeli da primećuju poboljšanje, a i ja naravno. Ovo je, ukratko, moje iskustvo sa prof. Karadaglićem, ja imam jako lepo mišljenje o njemu i zato ti ga i preporučujem.
Ja preporucujem Dr Zoricu Peric Hajzler,Vma.Ja sam zaboravio na akne.