Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.
Vise sam mislila maybelline, samo sam pomenula da ima i avon. Njih ne volim bas
Probala sam danas na ruci, i onaj pure mi se cini bas ok, lagan. I cena je ok.
A bourjois cu pogledati, samo njihovi puderi behu u pakovanjima od 20 ml?
Da, oni su 20ml. Lagani su ali zaista nemaju neku moc pokrivanja. Mozda eventualno imaju dobar efekat ujednacavanja tena, tako da su oni OK za neproblematicnu kozu bez akni.
Gledala sam juce u Veru Borjois Happy Light koji navodno ima neki svetlucavi efekat, ali nisam nista primetila. Prosecan puder. Ali, ok , ukusi su razliciti.
skvo, ako si probala maybelline i ako ti se dopada i tekstura i matiranje i cena, nemas razloga da ga ne kupis.
Mislim da cu ga uzeti, samo sto moram prvo da pogledam taj bourjois, mada i ne planiram da ga uzimam jos neko vreme. Uzela bih tamniju/letnju nijansu (sto je u mom slucaju boja prosecnog tena, neka "nude" nijansa )
I ja se za sada drzim mog Clinique-a, ali cim krene jace sunce , moram da vidim nesto laganije i za jednu nijansu tamniju boju.
Nego, sad se setih, uopste nije losa tonirana krema- slovenacki Deline. (sa vitaminom E) . Nije skup, ima ga na svakoj tezgi sa kozmetikom na Buvljaku OTC) .Koristi ga moja drugarica i odlican joj je.
Kupila sam danas Manattan-Clearface tečni puder u DM-u kod Londona, probala sam ga malo pre, nije loš, samo je problem što postoje samo 3 nijanse, a ja sam (po starom dobrom običaju) promašila i uzela beige varijantu, koja je mnogo svetlija na licu nego na ruci kad sam probala tester. Najgore što tamnija ne postoji.
jer pored boje tube nisam videla nikakvu razliku u sastojcima, pa sam pitala devojku koja radi, kaže - ovaj drugi je vodootporan. Mislim se ja, šta ce mi to, neću na bazen sa puderom na licu... i tako uzmem onaj prvi.
Kod ovog drugog postoji više nijansi, mislim nekih 6-7, pa kome treba može da pusti mašti na volju.
Ako vidite nekog kako šeta gradom sa jako svetlim puderom na licu, to sam ja.
nenna, moze li sastav i cena tog pudera, hvala unapred
posto sam ovih dana u potrazi za novim puderom a cula sam da se moj omiljeni coverderm perfect face vise ne proizovdi
Tek sad vidim da sam 2 puta ostavila link ka sajtu Manhattan kozmetike, a ne linkove ka puderima o kojima sam pričala. Morala sam da "snimim" strane, jer oni linkovi ne funkcionišu na način na koji ja znam da ih koristim.
Prvi kosta 560 din, a meri 25 ml, a drugi je 400 din, meri 30 ml.
Pretpostavila sam da ako je skuplji, a manje zapremine, verovatno ima neki sastojak koji ga čini kvalitetnijim, pa sam izmedju ostalog, i zato izabrala taj. Mada ne mora da znači.
Nije težak, lepo prekriva i matira, a videću kako reaguje na pore u budućem periodu.
jel nije problem da mi prepises sastojke sa pudera? kad je bar toliko jeftin, da vidim ima li bilo kakav sastojak koji moze zapusiti pore... hvala ti unapred
Stvarno ne bih mogla sada, ima ih jako mnogo, u 9 ipo redova duž cele širine tube sitno pisano, a ja sam jako umorna.
Ako je zbog "crne liste", već sam pregledala, većine sastojaka uopste nema na listi, a nekoliko koje sam pronašla, imaju oznaku 0 ili 1, što je OK.
Videću sutra da ti ispišem.
Koji puder preporucujete za letnje dane koji slede?
A ova tonirana krema Deline, kakva je ona ? Kolika je cena?
Kod tih toniranih krema , meni je tesko da nadjem pravu nijansu , sve su mi obicno SUVISE TAMNE jer zaista imam beo ten i ne posecujem solarijum.
deline se radi u cetiri nijanse, ja imam neki srednje taman ten (kada pijem beta karoten) i koristim cetvorku. nijanse 1 i 2 su zaista jako, jako svetle. sigurno bi ti odgovarale. cena je oko 400 dinara i upravo zato sam na pocetku bila jako skepticna prema ovoj kremi. inace to je krema koju su koristile nase mame i bake moja baka koja ima predivno lice, bez ijedne bore a ima 75 godina mi je rekla da je samo to godinama koristila. pogledaj u liliju, malo se teze inace nalazi
Odlican je Deline, ali mislim da je dobar kao obojena krema , makar na njemu pise tecni puder. Moc pokrivanja mu je osrednja (ja probala), ali je zaista super leti , kao lagana varijanta. Zaista sjajan laganica puder za one koji nemaju problematicno lice.
Vec sam spomenila na jednom topiku u jednom postu , moze se naci na OTC-u, buvljaku, na (skoro) svakoj tezgi koja prodaje kozmetiku.
Lu, pudere treba izbegavati leti, osim ako nisi spremna da izdvojis nesto malo vise para za recimo pudere Estee Lauder koji su satenaste strukture, lagani a relativno dobro pokrivaju. Prosecna cena njenih pudera je oko 3000 dinara. (ali traju!) I druga malo skuplja kozmetika ima u ponudi obojene kreme.
Neke devojke imaju dobra iskustva sa Niveinim toniranim. Deline je hidratantni tekuci puder i dobar je ako nemas masnu kozu, jer ostavlja neki malo masniji trag na licu. Za one sa normalnom ili malo suvljom kozom, zaista je sjajan. Posebno na cenu : 50 ml, 320 dinara. Boje su im prilicno prirodne.
odlučila sam da promenim skroz šminku i koristim isključivo oil-free i non-comedogenic pudere.
pri tom mi je potrebno dobro prekrivanje zbog fleka i mat efekat zbog masne kože.
još nisam odlučila koji puder da uzmem, u opticaju je nekoliko:
vichy normateint
coverderm perfect face
i poslednje što sam otkrila