molim doktore za pomoc c44

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
elena1988
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Nov 30, 2006 2:03 pm

molim doktore za pomoc c44

Post od elena1988 »

sta znaci tumor na kozi c44... koliko je opasno, da li moze hirurskom intervencijom da se izleci...
hvala
ivanhoe
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 7:57 am

Post od ivanhoe »

ja se bojim da je maligni tumor. Potrazi po google-u ili pitaj doktora. Evo ti link. Leci se operacijom u ranijoj fazi i to uspesno. Srecno!

http://nmtrweb.health.unm.edu/* ... .02.00.pdf
elena1988
Stalni član
Stalni  član

Post od elena1988 »

Ovo je dijagnoza:
Basaloma in obs. Naevus pigmetosus in obs – C44

Desno subskapulano eritematozna plocica promera 1.4x0.7 cmsa perlastom ivicom. Ispod nje promena u vidu eritematozne makule, manjih dimenzija, na cijoj ivici se uocavaju papule. Iznad predhodno opisanih promena ovalna hiperpigmentovana plocica promera 0.8 cm

Bih nekoga ako moze samo da mi objasni o cemu se radi I koliko je opasno… kakvi su izgledi za izlecenje ?
Guevara
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Apr 26, 2008 8:31 am

Post od Guevara »

ako je Basalioma onda je potreban samo pravi lekarski tretman na vreme.

Stavim ruku u vatru da nije opasno ako se pridrzavas pravila.

Basaliomi su tumori (koze) koji skoro pa i nikada ne metastaziraju.
Ivana_82
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Jun 21, 2008 1:08 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Ivana_82 »

@elena odgovorila sam ti na podforumu ONKOLOGIJA.

@ivanhoe

To u linku je vezano za maligni malinom koji je vrlo agresivan i daje metastaze, dok je ovaj TU tj. Basalioma semi-maligno oboljenje koje se siri samo lokalno u koliko se ne operise, ne daje metastaze, ali zna ponekad da recidivi-ra na istom ili na nekom drugom mestu na kozi.
ivanhoe
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 7:57 am

Post od ivanhoe »

Da Ivana, hvala na pojasnjenju. Uostalim elena je dala punu dijagnozu tek posle mog posta. Izvinjavam se ako sam uplasio nekog previse. u svakom slucaju, elena, odmah to da resis
elena1988
Stalni član
Stalni  član

Post od elena1988 »

hvala vam puno... ja sam zabrinuta jer ovaj tumor se pojavio pre 2 godine... i tek se sada nesto preduzima... plasim se da nije prekasno
Odgovori