sta znaci tumor na kozi c44... koliko je opasno, da li moze hirurskom intervencijom da se izleci...
hvala
molim doktore za pomoc c44
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai
ja se bojim da je maligni tumor. Potrazi po google-u ili pitaj doktora. Evo ti link. Leci se operacijom u ranijoj fazi i to uspesno. Srecno!
http://nmtrweb.health.unm.edu/* ... .02.00.pdf
http://nmtrweb.health.unm.edu/* ... .02.00.pdf
Ovo je dijagnoza:
Basaloma in obs. Naevus pigmetosus in obs – C44
Desno subskapulano eritematozna plocica promera 1.4x0.7 cmsa perlastom ivicom. Ispod nje promena u vidu eritematozne makule, manjih dimenzija, na cijoj ivici se uocavaju papule. Iznad predhodno opisanih promena ovalna hiperpigmentovana plocica promera 0.8 cm
Bih nekoga ako moze samo da mi objasni o cemu se radi I koliko je opasno… kakvi su izgledi za izlecenje ?
Basaloma in obs. Naevus pigmetosus in obs – C44
Desno subskapulano eritematozna plocica promera 1.4x0.7 cmsa perlastom ivicom. Ispod nje promena u vidu eritematozne makule, manjih dimenzija, na cijoj ivici se uocavaju papule. Iznad predhodno opisanih promena ovalna hiperpigmentovana plocica promera 0.8 cm
Bih nekoga ako moze samo da mi objasni o cemu se radi I koliko je opasno… kakvi su izgledi za izlecenje ?
-
- Stalni član
- Pridružio se: Sub Jun 21, 2008 1:08 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
@elena odgovorila sam ti na podforumu ONKOLOGIJA.
@ivanhoe
To u linku je vezano za maligni malinom koji je vrlo agresivan i daje metastaze, dok je ovaj TU tj. Basalioma semi-maligno oboljenje koje se siri samo lokalno u koliko se ne operise, ne daje metastaze, ali zna ponekad da recidivi-ra na istom ili na nekom drugom mestu na kozi.
@ivanhoe
To u linku je vezano za maligni malinom koji je vrlo agresivan i daje metastaze, dok je ovaj TU tj. Basalioma semi-maligno oboljenje koje se siri samo lokalno u koliko se ne operise, ne daje metastaze, ali zna ponekad da recidivi-ra na istom ili na nekom drugom mestu na kozi.