Nega lica dekoltea i ledja

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
Dosadna
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 02, 2008 8:47 pm

Nega lica dekoltea i ledja

Post od Dosadna »

Zdrawo swima.. :D
Ja imam 13god i zovem se Bojana.. :D Najpre bih was zamolila da mi ne zamerite na duzini texta i na mogucim gramatickim greskama.. :oops: Da pocnemo..
Nazalost vec 1god imam bubuljice.. Po licu,ledjima malo manje,a po dekolteu jos manje.. Mitisere ne ali bubuljice da.. Imam jako dosta sitnih na celu,dok po bradi i obrazima dosta manje..Medjutim ponekad sazzre neka i tako stoji 2 dana..bruka..Dakle,koristila sam:Clean&clear,aknorm gel,dosta gelova iz avona,losione(doroslovcev..),sapune(kosili,sebamed,merima..),swe preparate iz kolekcije puzzle,alkohol etanol 70%,cak mi je tetka donela iz nemacke neka sra** koja nicemu nisu wredela! Nakon medicinskih "delotwornih" preparata odlucila sam se za narodnu medicinu..glupo a ?Dakle mazala sam zalfiju na lice a pila zeleni caj jedno 2 meseca(koliko inace swe preparate isprobawam) i nista..zatim mazala limun,kaladont,majcinu dusicu,razne meleme,med s cimetom itd..A da pre swega sam isla kod dermatologa koja mi je werowali ili ne preporucila neki gel koji je izasao sa trzista jos pre dwe god!Pa su mi u apoteci preporucili wec pomenuti aknorm gel..nista..lice ni tam ni wam..Znam da je to saswim normalno u mojim godinama ali bih ipak volela da ih se otarasim sto pre..Ponekad sam bila u depresiji,a ponekad cak i nisam zelela da izadjem iz kutje i po nekoliko dana..Ali wremenom sam naucila da ziwim s tim i priznala sama sebi da imam problem koji na taj nacin ne mogu resawati 8) ..al sam pametna?Porucujem swima da se pomire sa swojom sudbinom,da je to saswim normalno a ako im je neka uteha da znaju da nisu sami i da ce to brzo proci :D ..I da,nemojte ix nikako cediti! :evil: Onda ce vam biti duplo gore lice ce wam buknuti i sebi cete napraviti jos weci problem..Negde sam cula da kada je istisnete(bubuljicu ili mitiser) pola izbacite a pola gurnete jos dublje..Sto narawno prouzrokuje nastanak novih okolo te..Dakle iz moje nesrecne price mogli ste da zakljucite da nisam imala srece ni sa cim dakle MOLIM ZA RESENJE ..Preporucite mi nesto a da nije nesto od ovoga..a da trenutno koristim hloramfenikol i cinkovu pastu..Wolela bih da cujem wasa iskustva sa aknama,bubuljicama,mitiserima,oziljcima,flekicama,wasa resenja,nedoumice u wezi koriscenja posebnih preparata i izmedju ostalog nesto sto nikome nikad ne bi preporucili..ae u zdrawlje..pozZ :D
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

:D srecica, sa 13 godina si se pomirila sa sudbinom :) kako slatko zvuchi :)

ja sad nemam vremena da pishem ali vraticu se na ovu temu chim budem imala vishe vremena...pozdrav za nachu mladu drugaricu!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Dosadna
Novi član
Novi član

xD

Post od Dosadna »

Xwala.. :D Wazi..pozZ :wink:
DRAGANA 15
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 04, 2005 11:25 pm

Post od DRAGANA 15 »

Tamara, genijlna si.... super komentar!

Ovako mnoge stvari koje si navela se NIKAKO ne koriste u terapije u akni: merima i kosili sapun, alkohol 70%
:o , kaladont.....

Drugo, svaka cast sto si resila da istiskujes bubuljice, to je jako pametno. Nije bas istina da pola sadrzaja izadje, a da pola ode jos dublje u kozu, vec je istina da se infekcija siri, i da problem nije resen.

S' obzirom da imas 13 godina, prvo trebas da znas su tvoje promene uzrokovane hormonima, i da ce to proci cim izadjes iz punerteta samo je vazno da ti ne ostanu oziljci.

Pravi savet sta da koristis ovde ne mozes da dobijes.Najbolje je da odes kod dermatologa. Ako zivis u Beogradu, posavetovacemo te koji su najbolji dermatolozi u lecenju akni. po mom misljenju, trebala bi da koristis neki preparat na bazi benzoil peroksida, ali za to MORAS DA SACEKAS DA TI DERMATOLOG PREDLOZI. Za pocetak, alkohol i sve losione s alkoholom izbaci iz upotrebe, isto kao i bebi spune. To ti samo isusuje kozu, prvih 15 minuta da prividnu sliku poboljsanja a posle bude samo jos gore.

Znaci, draga, strpi se, nadji dobrog dermatologa, da se deluje na vreme da ne bi bilo znacajnijih posledica kasnije.
Pozz
Dosadna
Novi član
Novi član

...

Post od Dosadna »

Sto jes' jes'.. :lol:
Korisnikov avatar
Ah
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 12, 2008 9:58 pm

Post od Ah »

Meni su pomogli preparati sa, nisam sigurna da li se to bas tako zove, dermatoloske poliklinike u Beogradu. Posto nisam iz BGa, ne bih znala da ti tacno objasnim gde je to, ali sam sigurna da veoma lako mozes da saznas gde se nalaze.
Dakle, kad dodjes kod njih oni ti prvo istestiraju kozu na njihove preparate. Kad dobiju nalaze o tvom tipu koze dobices odgovarajuci lasion, kremu i emulziju. Treba samo redovno da se umivas kamilicom i koristis preparate i preoblemi bi trebalo da nestanu.

A dok ne odes do njih, redovno se umivaj kamilicom :)
Nadam se da ce ti moj savet pomoci
Pozz
Odgovori