Zorpetus napisao:Zorpetus napisao:
Ima li ko ideju sta bi ovo moglo da bude i sta bi mogao da probam da mazem?
Sad me vec zabrinjava sto niko ne zna ni sta bi ovo moglo da bude !?

P.S
Evo listajuci po netu ,naleteh na ovo i asocira me na Vash vrat .Pa cu da pastujem ,mozda bi moglo biti i to ? Ekcem - majasil
Ekcem je vrlo često kožno oboljenje. Javlja se kod preosetljivih osoba koje na ovaj način reaguju na uticaj različitih spoljnih činilaca. Ova sklonost ka alergičnoj reakciji kože može da bude nasledna. Od ekcema obolevaju deca, odrasli ljudi, i nešto ređe, starci. Ekcem se najčešće javlja na šakama, podlakticama, licu, kosmatom delu glave, na pregibnim površinama i stopalama, ali se može raširiti i na čitavo telo. Počinje crvenilom kože, na kojoj se zatim, javljaju mali mehurići što prskaju ostavljajući za sobom vlažnu površinu, na kojoj se na kraju stvaraju kraste i perutanje. Praćeno je obično jakim svrabom. Ima i tzv. suvih ekcema, bez mehurića i vlaženja, čiji su jedini znaci crvenilo i perutanje.
Ekcem je posledica specifične alergijske preosetljivosti kože na dodir sa vrlo različitim materijama. Najčešće su to razne sintetičke tkanine boje, gumeni predmeti, plastične mase, kozmetički preparati, sredstva za pranje itd.
Mislim da nije nishta strashno ,otidjite samo kod dermatologa i zahtevajte podrobnije ispitivanje !Da dobijete adekvatno lechenje.Kremitze i sl i prococe to.Samo i ovako vetj suvishe dugo to vuchete (neprijatno je to) .Bit ce bolje