Postovani,
Moj sin koji ima 9 godina ima oziljke po licu koji su nastali u septembru 2010.godine kada je udario u staklo glavom, sve je usiveno ,mazali smo prvo Dermafix kremom a sada Saljicevim melemom koji uzimamo iz Berana,Moje pitanje je obzirom da su oziljci crveni ,da li bi smeo na zimovanje i hladnocu u martu mesecu ,obzirom da znam da na sunce ne sme???
oziljci na licu
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: oziljci na licu
Sunce sija isto tako zimi kao sto to chini i leti tako da...ne bi bilo pametno izlagati ga suncu, ipak je proslo samo par meseci od povrede! Skijanje i zimovanje moze i sledece godine!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 9:19 am
hvala puno !!!
Postovani,
Moj brat (17) je imao nezgodu od koje ima par sveze zaraslih oziljaka na licu od kojih je vecina sivena od pre tri nedelje. Iz jednog oziljka je staklo samo izaslo za par dana nakon sto su izvadjeni konci, ali ostali sad polako bubre i ocigledno je da i u njima ima sitnog zaostalog stakla. Da li je po vasem misljenju potrebno intervenisati ili cekati da se staklo samo izbaci?
Pozdrav
Moj brat (17) je imao nezgodu od koje ima par sveze zaraslih oziljaka na licu od kojih je vecina sivena od pre tri nedelje. Iz jednog oziljka je staklo samo izaslo za par dana nakon sto su izvadjeni konci, ali ostali sad polako bubre i ocigledno je da i u njima ima sitnog zaostalog stakla. Da li je po vasem misljenju potrebno intervenisati ili cekati da se staklo samo izbaci?
Pozdrav
To mora da pogleda dermatolog,a takodje je pozeljno da prepise odredjene preparate za ublazavanje oziljaka,jer najbolje deluju na svezim oziljcima da bi bu ostale sto manje posledice.
Za sada maze contratubex. Hvala na brzom odgovoru.
Ili hirurgu