oziljci na licu

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
pavlovic.neso
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 9:19 am

oziljci na licu

Post od pavlovic.neso »

Postovani,
Moj sin koji ima 9 godina ima oziljke po licu koji su nastali u septembru 2010.godine kada je udario u staklo glavom, sve je usiveno ,mazali smo prvo Dermafix kremom a sada Saljicevim melemom koji uzimamo iz Berana,Moje pitanje je obzirom da su oziljci crveni ,da li bi smeo na zimovanje i hladnocu u martu mesecu ,obzirom da znam da na sunce ne sme???
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: oziljci na licu

Post od tamaraft »

Sunce sija isto tako zimi kao sto to chini i leti tako da...ne bi bilo pametno izlagati ga suncu, ipak je proslo samo par meseci od povrede! Skijanje i zimovanje moze i sledece godine!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
pavlovic.neso
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 9:19 am

Post od pavlovic.neso »

hvala puno !!!
snjavi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 11, 2011 7:49 pm

Post od snjavi »

Postovani,
Moj brat (17) je imao nezgodu od koje ima par sveze zaraslih oziljaka na licu od kojih je vecina sivena od pre tri nedelje. Iz jednog oziljka je staklo samo izaslo za par dana nakon sto su izvadjeni konci, ali ostali sad polako bubre i ocigledno je da i u njima ima sitnog zaostalog stakla. Da li je po vasem misljenju potrebno intervenisati ili cekati da se staklo samo izbaci?
Pozdrav
Shomy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 27, 2008 4:59 am

Post od Shomy »

To mora da pogleda dermatolog,a takodje je pozeljno da prepise odredjene preparate za ublazavanje oziljaka,jer najbolje deluju na svezim oziljcima da bi bu ostale sto manje posledice.
snjavi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 11, 2011 7:49 pm

Post od snjavi »

Za sada maze contratubex. Hvala na brzom odgovoru.
Shomy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 27, 2008 4:59 am

Post od Shomy »

Ili hirurgu
Odgovori