Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.
Pozdrav, gledajuci razne probleme, moj se cini kao mizeran Al svejedno mal'ko me muci. Svaki put posle kupanja , lice mi se peruta na nekoliko mesta (koza na licu naravno ). I to prilicno estetski ruzno izgleda, al kad se namazem kremom, do sledeceg dana je ok. Sad me zanima cime to mogu da zaustavim ili smanjim, koje tacno kreme, i neko mi je rekao da je to do nekog vitamina. Pa me zanima, koji vitamin, ili koji lek i kremu mi preporucujete?
Verovatno je u pitanju izuzetno dehidrirana koza, tako da mozete da probate sa Visio hidrogelom brenda Sebamed. Ukoliko ne mozete da nadjete taj gel, posto sam cula da manjka po apotekama, mozete da odete do apoteke Sanapharm u Njegosevoj ulici, tamo prave FANTASTICAN Ruby gel krem, kao zamenu za Visio.
Pozdrav i srecno.
Dragana
Mojoj ćerkici se ljušte vrhovi prstiju i pošto supruga koristi kreme Antiage iz kolekcije NEIGE,namazala joj tri dana i sve je OK.Krema Antiage day je ustvari na bazi voćnih kiselina,a Antiage night na bazi bakarnih peptida.Izuzetno regeneriše kožu,uklanja fleke od Sunca,ožiljke od bubuljica itd.
Kreme su delo prof.dr.Slavice Šiler ,a mogu se nabaviti isključivo preko firme NEONET i njenih članova.Cena ovih krema je po 1375,oo din.ali ako niste u mogučnosti da uzmete obe onda se opredelite za ovu sa peptidima (Antiage night).
Ako treba još informacija -tu sam!
ja imam jako suvu kozu i koristila sam pantenol krem, mada sad ima krem gel koji manje sija, a od skora jer sam ucila da vezuje vodu, koristim kremu sa urejom 5% i to ATOPIC, jer mislim da je najjeftinija, a najbolja.
sam pantenol je najjeftinije, a najsigurnija varijanta jer suva koza cesto znaci i nedostatak vit b, a posto je pantenol u toj grupi onda je dobro mazati ga, a piti beviplex ili bilo koji drugi proizvod vit b. Slazem se za sebamed, ipak je to jedan od retkih proizvoda za pranje koze sa sintetskim deterdzentima, jeste skuplji, ali ko mora bolje da koristi.
Mi smo pravili na faxu Cold Cream, mislim da ga izradjuje apotekarska ustanova, ali je jednostavnije nabaviti pantenol koji je oko 100din i ureju koja je oko 250din
Perutanje koze ne mora biti znak iskljucivo dehidratacije, mozda je seboreja. A ona se malo drugacije leci. Da li se preutaju ista mesta? Da li je koza na tim mestima ruzicasta? Najcesce se javlja oko nosa, na obrvama, a cesto i na kozi glave.
U svom postu sam napisala da je verovatno dehidrirana koza, zato sam rekla da Visio hidrogel moze da pomogne.... To je ipak bazicna nega, moze da se proba, ionako ga dermotolozi preporucuju i kod seboreje za hidriranje koze. A sto se tice terapije, za to postoje strucniji ljudi od mene.
Pozdrav!
Dragana, nisam mislila nista lose, nego sam htela da istaknem da je pre lecenja potrebno utvrditi sta se leci a sto se pomenutog seba gela tice, odlican je!