Moj VELIKI problem su ove bubuljice na nosu, pocnu kao potkozne , a posle pocnu da gnoje sa velikim crvenilom oko bubuljica.
Vucem ovo vec 3 godine, bio sam nekoliko puta kod koznog lekara, svaki put neka druga terapija (kreme), ali sa ogranicenim uspehom.
Prvi put su mi dali Stanicid mast, koja ja mozda ublazila simptome, ali nije uopste otklonila problem.
Drugi put su mi dali Hloramfenikol 5% i ista stvar.
Treci put Klindamicin tecnost i plantoderm mast. Nista bolje.
Da ne zaboravim, PRVI , bas prvi put kad mi se ovo desilo, kad su mi odjednom buknule ogromne potkozne bubuljice na nosu, kakve u zivotu nisam video a kamoli imao na sebi, doktor opste prakse mi je prepisao 5 duplih penicilin inekcija od kojih su bubuljice posle nekog vremena nestale. Ali posle je ponovo pocelo isto.
I onda je bilo Stanicid, Hloramfenikol, klindamicin, plantoderm...
Ovaj problem mi se javlja konstantno u zadnje 3 godine, svakih mesec dana bukne nos.
Ne znam vise sta da radim i kome da se obratim, jer ovde kod mene u Krusevcu, kozni lekari izgleda lece otprilike...
Ja kad ih pitam postoji li neki nacin da se ispita uzrok pojave ovih blago receno bubuljica, oni odmah spominju nacin zivota, kao, higijena, pusenje, alkohol...
O higijeni lica stvarno vodim racuna, ne pijem i ne pusim, a ostanem bez odgovora na moje pitanje o mogucem ispitivanju uzroka, ne znam, bakterije, gljivice, ne znam ni ja vise, ne razumem se u medicinu . Skoro sam , po licnom zahtevu, vadio bris iz grla i nosa u higijenskom zavodu, i sve je bilo cisto, nicega nema.
Ako vam je poznat ovaj moj problem i ako imate neki predlog ili sugestiju, bio bih vam veoma zahvalan.
Sinisa, Krusevac.