Problem sa noktom - povreda, gljivice ... ?

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
Ptica woodstock
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 09, 2009 6:27 pm

Problem sa noktom - povreda, gljivice ... ?

Post od Ptica woodstock »

Poštovani prijatelji srdačan pozdrav !!!

Imam problem sledeće sadržine i molim za koristan savjet i pomoć.

Naime imao sam mehaničku povredu nokta palca na nozi. Jednom sam bio nagažen, drugi put udario u čvrt predmet i kao posledica toga stvorio se hematom. Na to nisam obraćao pažnju. Malo zabolio, potom prestao, podliv čilio i mislio sam sve ok. Mežutim, na tom mjestu, a radilo se o ivici nokta, od vrha pa do polovine, nokat više nije da se tako izrazim "dihtovao". Promijenio je boju, osipa se, neugodan miris se stvara, jednom riječju odvratno.
Da li za ovo stanje postoji neki efektan tretman ? Da li nail repair ili exderil, a oni mi padaju na pamet valjda zbog reklame, mogu pomoći ?

Hvala unaprijed !!!
comornikolic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 21, 2015 8:59 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Re: Problem sa noktom - povreda, gljivice ... ?

Post od comornikolic »

Da, i to besplatan, ja sam ga dva puta isprobala na sebi zbog gljivica na palcu. Zapravo možda će ti biti "grozno" da to uradiš, ali pokušaj da to tretiraš kao neprijatnu terapiju koja traje dva tri dana, a ne boli. Ukratko, ja sam imala gljivice na palčevima nogu od 1999. od bombardovanja kada sam mesecima spavala u cipelama. Više od 10 godina sam koristila razne mazalice iz apoteke i potrošila izvesne pare, a onda sam počela da koritim vlastiti urin. Posle prve noći već se videla promena, uradila sam to još jednom i na mom palcu je ostao milimetar traga od gljivica, a bio je skroz šupalj, istanjen i stalno sam ga čistila. Lenja sam da još jednom ponovim postupak.
Ispiški se uveče u neku posudu, uzmi mali komad gaze, natopi i obmotaj palac, preko palca, zatim stavi najlon da se ne oseća miris pa navci čarapu i tako prespavaj. Jedino povedi računa da kad to budeš radio ne uzimaš neke drastične lekove da bi ti mokraća bila što čistija, od hemije mislim. Provereno i na čoveku koga sam upoznala na moru i imao sličan problem. Za dva dana mu se smanjio ekcem i gljivice, više od 50%.
Srećno
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Post od aaaca »

Можеш да пробаш сличан поступак али уместо мокраће да употребиш јак водени раствор соде бикарбоне.
dr Trojanović
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Dec 05, 2014 11:47 am

Post od dr Trojanović »

Ako se radi o glivičnoj infekciji jednog nokta savetujem Vam redovno sečenje nokta,Canesten rastvor koji se ukapava 2x dnevno ispod nokta kao i Bifonazol 2% lak 1x dnevno na nokatnu ploču (nakon 7 dana struganje nokta).Terapija traje od 6 meseci do godinu dana.
Odgovori