psorijaza

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
Korisnikov avatar
wanja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 13, 2007 6:36 pm

sirće

Post od wanja »

Pričala sam sa kožnim lekarom za imunosupresiv Sandoz. Nema pojma o čemu pričam, niti je imala šta da mi kaze. No idem dalje u istraživanju i probala sam nešto sasvim nesvakidašnje. Na noktima mi se pojavilo zadebljanje, počeli su se odizati, pobeleli-strašno. Već 3 godine. Rečeno mi je da je to od psorijaze.Možda. Test na gljivice je bio negativan. Uzela sam sirće-esenciju od 80 % i počela mazati nokte.Mogu vam reći da je za ova tri meseca već skoro prošlo. Pa kad već pomaže kod noktiju da probam i na koži. Štapić za uši umočila sam u esenciju i dotakla 3 nove tačkice (psorijaze) koje će vremenom da se rašire i spoje u jednu veliku krastu na ramenu. Malo je peklo i to je tako ostalo do sutradan. Ujutru sam se šlogirala. Mesto je pocrvenelo kao opekotina , pojavio se plik, oljuštio i sve se za 10-ak dana smirilo. Prvo sam bila prestravljena sa reakcijom kože ali tri tačkice psorijaze su nestale.
Probala sam i na čelu-nestalo. Probala sam na drugom ramenu-skoro nestalo. isprobavaću i dalje sirće, ali ću ga prvo probati malko razrediti.
Pa šta kažete na ovo. Ako imate nameru probati, probajte na najmanjoj površini koja se ne vidi i nije na osetljivom delu kože, za početak.
Puno sreće i bez panike.
b4blue
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 11, 2008 11:13 am

Post od b4blue »

Ako se ograničite samo na lečenje simptoma, morate imati u vidu da ostajete u rizičnoj grupi sa obolelima od kandide, seboreičnog dermatitisa i sličnim oboljenjima čiji uzročnik je prekomerni rast gljivica u telu, a koji imaju najveći rizik da će razviti neki oblik kancera.
damja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 15, 2009 12:04 am

Post od damja »

ma kakav karcinom,..čak postoji legenda da ljudi oboljeli od psorijaze ne mogu oboljeti od karcinoma
djidji
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Feb 23, 2009 4:58 pm

Post od djidji »

Dijeta kod psorijaze? da li je neko probao? da se ne mučim zalud a i da ne gubim kg zalud i ovako ih nemam puno :D
vojislava
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jun 01, 2008 10:06 pm

Post od vojislava »

djidji napisao:Dijeta kod psorijaze? da li je neko probao? da se ne mučim zalud a i da ne gubim kg zalud i ovako ih nemam puno :D
Nema potrebe zbog lecenja psorijaze.
mk1964
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jul 29, 2010 8:21 am

Re: psorijaza

Post od mk1964 »

Za psorijazu se uglavnom preporučuju razne kreme koje se mažu površinski te tako ublažavaju tegobe koje psorijaza izaziva. Znam da je i fototerapija djelotvorna. Ali zanemaruje se činjenica da je koža ogledalo našeg zdravlja te da bolest dolazi iznutra. U zadnje vrijeme sam dosta čitao o učincima jednog prirodnog pripravka na psorijazu pa ako netko želi znati više može mi se javiti na pp. Ne bih želio nešto javno reklamirati, da ne ispadne problem. Pozdrav svima
Korisnikov avatar
wanja
Novi član
Novi član

Post od wanja »

Istina je da Sunce, more i kvarcovanje pomažu mnogo. Bila sam na moru samo 7 dana, leđa su mi bila u flekama od psorijaze (sramota me bilo i skinuti se u haljinu a kamoli u kupaći). Koža bela a fleke crvene u ljuskama. Grozno. Kupanje, sunčanje i mazanje espersonom (i uljem na plaži, jer koža mora da je masnija), pomoglo je strašno. Na glavi ništa, sve je ostalo, a na leđima evo i posle mesec dana još uvek nestaju fleke. Ali imam i malu kućnu kvarc lampu, koju koristim otprilike svaki treći-četvrti dan i kad god pogledam leđa, sve je manje fleka. Znači povlače se svakodnevno. Ali ima jedna caka. Espersonom se moraju skinuti sve ljuske sa kože, oprati , i čista crvena koža je spremna za tretman nekim boljim kremama (jer kreme ne deluju preko krasta, a esperson je samo za skidanje ljuski i sprečavanje upala na koži). Ja koristim crvenu tovat mast i EgoPsoryl TA (nabavljam iz Australije, ali tretman-mazanje traje mesecima i više). . Kvarc lampa je loša za belu kožu, ali ovako posle mora, nije loše. Pre mora kada sam je koristila, uvek sam samo pocrvenela, koža me je svrbela i ništa nije pomoglo. Znači psorijatična koža treba da crni što više i da bude što masnija. Treba energično startovati sa tretmanima, bez zaustavljanja, organizovano, da bi se nešto postiglo. Ako i nemate te kreme (nisam ni sigurna da su mi one 100% pomogle, već Sunce), krenite na kvarcovanje i mazanje bilo čime. Prepuštanje sudbini i ponekad mackanje kože neće dovesti do poboljšanja.
nesa74
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Okt 11, 2010 12:47 am

Post od nesa74 »

Sinoderm ili takve kreme ne upotrebljavajte, smiruju kožu ali ne leče psorijazu čak na duže korišćenje su štetne po zdravlje....
Ishrana bitna ali ne toliko kao što neki tamo daju dijetu za psorijazu...Bitna je toliko da eto svinjetina ,alkohol takve stvari treba izbegavati a dijete i zdrava ishrana su uvek dobre...
Nervoza naravno štetna mislim da je čak glavni okidač za psorijazu (obično promena prebivališta na duže vreme ,posao,neizvesnost)
Kažete da je neizlečiva ,lekari vam daju razne masti kao zamorčićima uglavnom ili vam ne odgovaraju odmah,prvo dobro posle 2-3 dana- ništa,nekoliko nedelja super posle sve po starom...
Probao sam dosta stvari ali sam rekao sve što čujem koristim mesec dana pa onda prelazim na drugu kremu (mast)
Jedan apotekar mi je reko dzaba dajem pare na te kupke,kreme (1000 din i više) jedino što će mi pomoći je protopic ali je ima samo u Grčkoj ali košta 50 e ...Naručim je ja (ima je i u nemačkoj )proguglam vidim da je dobra za vitiligo,crvenilo po koži ...Bilo je dobro koristio preko mesec dana ali nisam bio zadovoljan ali opet bolje od svih drugih gluposti
TADA SAM OD DRUGA ČUO DA MU SE TETKA IZLEČILA U FRANCUSKOJ ZA NEŠTO VIŠE OD MESEC DANA .PRVI PUT SAM TADA ČUO DA SE NEKO IZLEČIO ,NEKOM BOLJE ALI DA SE IZLEČIO -NIKAD...NARUČIO SAM TU MAST U NEMAČKOJ (DOBIO SAM JE BESPLATNO IAKO KOŠTA ISTO PREKO 50 E ,NA RECEPTU) KORISTIO DVE NEDELJE I NA KOLENIMA ZADEBLJANE PSORIJAZE (KOJE ČAK BILO TVRDO NIJE MOGLO ČAK NI DA SE OLJUŠTI) JE NESTALO OSTALO JE JAKO CRVENILO A NA LAKTOVIMA JE POLAKO NESTAJALO I VEĆ SA MESEC DANA ČAK SE CRVENILO POVUKLO ,OSTALA JE ZDRAVA KOŽA DODUŠE MALO TAMNIJA...U MEDJUVREMENU MI SE POJAVILA NA ZGLOBU DESNE NOGE KOLIKO VIDIM I TO POLAKO SANIRAM...OSTALO MI JE JOŠ NA GLAVI (KOSI)ZA TO MORAM DA KORISTIM TEČNOST PA VIDEĆEMO...
NAMERNO PIŠEM KAKO SE ZOVE KREMA NA KRAJU:
DAIVONEX (TAKO SE ZOVE U FRANCUSKOJ IJOŠ NEKIM ZEMLJAMA)
cALCIPOTRIOL 1A (JA SAM TO KORISTIO U NEMAČKOJ SAM NABAVIO)

SREĆNO !!!!
Korisnikov avatar
wanja
Novi član
Novi član

Post od wanja »

Malo sam čitala po netu, daivonex (koji u sebi sadrži calciopotriol) leči dosta psorijazu, pa sam ja iz Iraka naručila od prijateljice što više kutija. Ima i kod nas da se kupi (naruči) a ima i preko interneta. Oko 3.000 din. je cena pa naviše. Zavisi od gramaže. U Iraku nemaju porez ni na šta. Sve im je jeftinije nego kod nas.Mnnnnooooogo jeftinije.No otom-potom. Kad je dobijem, negde u maju mesecu i kad je ispitam, javiću se. Da i ja dam komentar na ovu kremu. A u međuvremenu ko ima para nek naruči.
http://goldpharma.com/search/daivonex/lang/SERBIAN/
Korisnikov avatar
wanja
Novi član
Novi član

Post od wanja »

Evo sada je avgust, od juna meseca se mažem daivonex kremom ( može i daivobet, samo je u sastavu kortikosteroid) i da vam kažem KUPUJTE JE. Prvi put posle 20 godina ja na glavi nemam psorijazu a po telu još malo. Negde 70 posto je nestalo, ostalo polako bledi i povlači se. I to je najbolje naručiti mast, ne kremu i obavezno 2 puta na dan mazati se. :lol:
Puno sreće.
sandrao
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Apr 23, 2010 5:59 pm

Post od sandrao »

Pozdrav svima. Skoro sam nabavila kremu Coriodermina, se zove, jednoj devojci. Ima problema sa laktovima i kozom glave. Koristi se 3 puta dnevno i ide zajedno za tonikom, koji se koristi kad se ranjivi delovi osuse.
Krema je Kubanska i kako cujem, dosta dobra. Eto, da vam javim, ako je neko raspolozen da proba.

Pozz, S
Korisnikov avatar
wanja
Novi član
Novi član

Post od wanja »

Evo sada je prošlo 3 meseca od kako koristim daivonex (ili daivobet) mast. Psorijaze više nema ni na leđima, ni na glavi, ni.......Povukla se skroz, ali mažem i dalje dok i poslednja tačkica koja je ostala ne nestane. Malo je koža tamnija na tim mestima, jako malo, ali psorijaze više nema. Sve je ravno i čisto a nisam se ljuštila skoro mesec i po dana. Posle više od 15 godina. Jednostavno gledam i ne verujem.
nesa74
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Okt 11, 2010 12:47 am

Post od nesa74 »

wanja napisao:Evo sada je prošlo 3 meseca od kako koristim daivonex (ili daivobet) mast. Psorijaze više nema ni na leđima, ni na glavi, ni.......Povukla se skroz, ali mažem i dalje dok i poslednja tačkica koja je ostala ne nestane. Malo je koža tamnija na tim mestima, jako malo, ali psorijaze više nema. Sve je ravno i čisto a nisam se ljuštila skoro mesec i po dana. Posle više od 15 godina. Jednostavno gledam i ne verujem.
Nadam se da je moj post pomogao...Trebalo bi da se svi jave koji koriste ovu kremu,kako bi ohrabrili druge ljude da je nabave ...Nemojte da ste sebični već pomognite drugima svojim utiscima...Pozdrav
Mariana92
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Sep 07, 2011 4:46 pm

Post od Mariana92 »

Vanja, nastavi da pises kakva ce biti reakcija i kad prestanes da mazes :) I koliko dugo ti traje jedna krema?
Korisnikov avatar
wanja
Novi član
Novi član

Post od wanja »

No problemo.Pisaću ponovo, ali mislim da me ovde ne shvataju ozbiljno. Za sada jedna tuba od 30 grama je otišla za mesec dana, ali problem je kosa. Ispod nisam znala gde da mažem, pa sam mazala celu glavu, uši, iza ušiju... No sada jedva da koristim mast, jer stvarno je koža sve bleđa, na glavi još naletim na jednu do dve tačkice koje slučajno napipam pa namažem.Leđa isto još uvek mackam, mada nema ničega sem malko crvenije kože. Ljuspica već 2 meseca nemam. U svakom slučaju od daivonex masti nestaje sve. Nemojte da vam je teško da je nabavite. Pomoći ću svakome ko reši da je kupi, a ne može da se snađe.
Odgovori