Pustule

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
AIC
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 29, 2009 5:42 pm

Pustule

Post od AIC »

Ja imam problem sa ovim skoro 2 godine. Nikada nisam problem sa licem do pred kraj srenje skole( sad mi je 20) kada su pocele da mi se pojavljuju pustule i akne kojih nikako nisam mogao da se resim. Otisao sam na pregled u Avalsku, dali su mi Klindasol losion i uradili tretman ciscenja lica...akne su se povukle mada se opet pojavljuju s vremena na vreme, ali opet ne tako izrazito kao ranije...generalno, i problem sa pustulama se smanjimo, no opet manje nego sa aknama :(
Kada mi je doktorka uradila tretman ciscenja lica, posle nedelju dana sam primetio da su mi se pustule opet "napunile", tako da sam odlucio da ne idem vise tamo, umiren time da ce problem sam od sebe proci. Takojde sam primetio da mi se crvenilo posle akni dugo zadrzava na kozi, koristim Scare Zone koji pomaze, ali ne preterano.
Molim za pomoc.
Hvala. :)
Shomy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 27, 2008 4:59 am

Re: Pustule

Post od Shomy »

Nazalost terapija koju je prvi put odredio dermatolog nije bila adekvatna,sto si i sam primetio.
Zaista ne treba niti ima potrebe cediti bilo kakve upaljene promene na kozi.Em sto moze doci do pojave oziljvanja,em sto cedjenje promena na kozi,a posebno da delovima gde su krvni sudovi povrsni moze imati i ozbiljnije posledice.
Klindamicin kao samostalna terapije je nesto sto je davno prevazidjeno.
Toplo ti preporucujem da odes kod dermatologa na Vma,gde ces dobiti odgovarajucu terapiju.
Preporucujem dr Zoricu Peric,dr Zeljka Miljuskovic i dr Lidiju Sekulovic,sve rade na Vma.
Odgovori