sapun na kosu

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
okceMalo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 06, 2008 4:06 pm

sapun na kosu

Post od okceMalo »

E ovako, ja vec neko vreme stavljam merima sapun na kosu ali ne perem nego bukvalno nasapunjam ruke pa namazem po kosi pa ostavim da se osusi. To radim jer sam provalila da najbolje posle uvijem kosu dok je tako ukrucena od sapuna. Ne vidim promene na kosi, ne opada ali plasim se dal ne moze biti nekih posledica?
natalivud
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Mar 14, 2009 10:56 pm

Post od natalivud »

Sapunom peres kosu ili nanosis, a ne ispiras, sto je jos gore, ne razumem?!
Jel tebe neko tako posavetovao ?!! :roll:

Ja sam imala velikih problema sa kosom, i pisala sam o tome, jedva sam uspela da ih resim, a ti ako tako nastavis na duze vreme, videces kako ce ti dlaka postati suva a koza glave ce se pojacano mastiti, jer jedno je bebina koza i kosa, a drugo je koza odraslog coveka,samim tim i preparati za negu.

Ako hoces da primenjujes trikove radi uvijanja kose, onda stavi nakon ispiranja sampona malo piva ( bice hranljivo za kosu, kompleks B vitamina, a bolje ce se kosa uviti, to je isproban "recept" , a kosi nece skoditi, sto je najvaznije! )

A razmisli sta mozes da dobijes , ili da izgubis!
okceMalo
Novi član
Novi član

Post od okceMalo »

Ne ispiram sapun. Pivo sam koristila ali mi se umrsi kosa od njega a ovo mi je nekako savrseno..nije me niko posavetovao, sama sam otkrila..Vec nekoliko meseci ovo radim i stvarno mi dlaka ne odpadne sa glave dok perem kosu..pitanje je da li ce tako ostati, i da li ta hemija iz sapuna steti kozi glave, organizmu (s obzirom da ne ispiram sapun)?
joske
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 15, 2009 3:00 am

Post od joske »

Citam i ne verujem!!!!! :o
Ma da li je moguce da ostavljas sapun na kosi!!!
Cuj, sta ce bre da dobije, ima samo da izgubi!!!
micka74
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jul 12, 2007 8:11 pm

Post od micka74 »

Onda se neko cudi, kako tako odjednom nastane problem :-?
Naravno da steti, a sto je najgore, mozes da koristis neko vreme, ali kad se pojavi problem, ne nadaj se da ces ga tako brzo resiti, samo se seti koliko si dugo kosu podvrgavala tom "tretmanu".
Kvalitetna pena za kosu ne pomaze?!
Shomy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 27, 2008 4:59 am

Post od Shomy »

Najgore sto moze da ti se desi jeste da ti se kosa isusi,s obzirom da hemijski sastav sapuna(glicerol i soli visih masnih kiselina).Ako bas nista drugo od gotovih preparata(a ima ih dosta,recimo loreal je odlican)probaj bar dove sapun on je kremast,pa je ipak bolji....
okceMalo
Novi član
Novi član

Post od okceMalo »

Meni pivo i pene nekako stvrdnu i umrse kosu pa ih zato ne praktikujem. Ovako sa sapunom mi se lepo uvije a mogu da rascesljam. Nego razmisljam da uzmem sad vosak za kosu to jos nisam probala pa mozda bude slicno..Kakav efekat to uopste ima?
luka_0407
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Maj 09, 2008 10:49 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od luka_0407 »

Skoro sam negde procitala i probala,a rezultati su me odusevili.Prirodni ucvrscivac kose:2 kasike meda+1 kasika jabukovo sirce se razmuti u pola case tople vode i to se stavi na kosu.Med ucvrsti i regenerise kosu,sirce joj da sjaj.Miris brzo iscezne
Kad te zovem, čuj me, Bože, pravdo moja! u tjeskobi daj mi prostor; smiluj se na me i usliši molitvu moju.
joske
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 15, 2009 3:00 am

Post od joske »

Okcemalo, da li i dalje koristis sapun?!
Odgovori