Uklanjanje hemangioma!
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Avg 30, 2006 9:53 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Uklanjanje hemangioma!
Da li neko mozda ima iskustva sa uklanjanjem hemangioma termokauterom? Uglavnom se spominje laser ili radiotalasi a ja sam nesto cula i o ovoj trecoj metodi pa me zanima sta je od toga najpouzdanije i sta ostavlja najmanje oziljke?
Pozdarv svima
Pozdarv svima
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Jun 06, 2008 10:12 am
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Avg 12, 2008 4:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Cao! Imam 17 god i imam hemangiom na desnoj strani cela,nosa,lica i usne i to od rodjenja. Ranije (dok sam bila mala) je bio ljubicast,a sa godinama bledi i sad je roz. Zelim da ga uklonim, raspitivala sam se o cenama i u jednoj poliklinici rekli su mi da je cena do 200 evra. Zanima me kako izgleda to uklanjanje laserom, da li moze skroz da se ukloni?
pozzzzzdrav svima
pozzzzzdrav svima

Da li je iko od odraslih uspeo da, u Tirsovoj, otkloni hemangiom? Imam skoro 40 godina i ogroman hemangiom(ravan) na ruci. Bila sam u Tirsovoj da se informisem, nisu mogli da mi kazu ni koliko kosta pregled. Samo:" Zovite na taj broj i zakazite". Molim ako je neko bio na pregledu bez uputa, neka pise. Bila bi strasna ironija ziveti tako jer ne postoji mogucnost izlecenja, a onda dodjete u situaciju da to ne mozete sebi da priustite.
Uklanjanje hemangioma kod odraslih u Tirsovoj
Danas sam bila na pregledu u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tirsovoj. Pregled lekara odrasli plaćaju, meni su naplatili 2.000 dinara. Cenu sam saznala nakon pregleda. Lekar je utvrdio da imam Naevus flamenus (flammeus) ili port wine stain. Obuhvata deo vrata, ramena i malo je veće površine, ali je u ravni sa kožom. Lekar je rekao da bi hemangiom mogao da se ukloni laserom a cena je od 150-200 evra po tretmanu, konkretno kod mene bi trebalo 5 tretmana u razmaku od po mesec dana da bi se koža regenerisala. Cena zavisi od impulsa koji se utroše tokom tretmana, a samim tim i od velicine fleke, da kažem.
Malo sam se razočarala jer je to mnogo ipak za naše uslove. Moraću da sačekam dok ne skupim svih 1.000 evra.

Malo sam se razočarala jer je to mnogo ipak za naše uslove. Moraću da sačekam dok ne skupim svih 1.000 evra.

-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Jul 29, 2013 4:34 pm
Re: Uklanjanje hemangioma!
Da li je neko uklonio hemangiom u tirsovoj,I koliko tretmana su bila potrebna?
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Okt 11, 2013 10:20 pm
Re: Uklanjanje hemangioma!
Imam hemangiom ispod obraza i ne vidi seskoro ne samo nekoliko sitnih kapilara ali mi je ostala naborana koza tj bude takva kada se nasmijem. Moze li se i to ukloniti zajedno sa kapilarima?:)