Uklanjanje hemangioma!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
suncica01
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 30, 2006 9:53 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Uklanjanje hemangioma!

Post od suncica01 »

Da li neko mozda ima iskustva sa uklanjanjem hemangioma termokauterom? Uglavnom se spominje laser ili radiotalasi a ja sam nesto cula i o ovoj trecoj metodi pa me zanima sta je od toga najpouzdanije i sta ostavlja najmanje oziljke?
Pozdarv svima
Fisi
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Jan 05, 2006 5:16 pm
Kontakt:

Post od Fisi »

Moze malo opsirnije sta je to?
suncica01
Aktivan član
Aktivan član

Post od suncica01 »

Na sta mislis,sta su hemangiomi ili sta je termokauter?
1981
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 08, 2007 12:23 am

Post od 1981 »

Mene interesuje sta se podrazumeva pod "termokauter",jel moram priznati nikad za to nisam cula?!
Inace imam iskustvo sa laserom kada je hemangiom u pitanju,za sada je uspesno i nije ostavilo nikakve oziljke.
1981
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 08, 2007 12:23 am

Post od 1981 »

Takodjer me interesuje da li ima neko na forumu (prosao pubertet) ko je pokusao ukloniti ili izblediti hemangiom.........posto uglavnom citam savete za roditelje sa bebama ili malom decicom?!
suncica01
Aktivan član
Aktivan član

Post od suncica01 »

Evo ja danas idem da uklanjam nekoliko malih hemangioma pa ako nekoga interesuje kako to izgleda rado cu se javiti.
ukifantastic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 06, 2008 10:12 am

Post od ukifantastic »

Ja imam 17 godina i poveci hemangiom na desnom obrazu i vratu i veooooma mi smeta...nije reljefan, zapravo, izgleda kao koza ali je crven, a zimi potamni i poprimi ljubicastu boju, pa me zanima kako izgleda to lasersko skidanje i koja je cena operacije jer sam cuo da su jako skupe... Pozdrav!
Ninaaa91 :-)
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Avg 12, 2008 4:32 pm

Post od Ninaaa91 :-) »

Cao! Imam 17 god i imam hemangiom na desnoj strani cela,nosa,lica i usne i to od rodjenja. Ranije (dok sam bila mala) je bio ljubicast,a sa godinama bledi i sad je roz. Zelim da ga uklonim, raspitivala sam se o cenama i u jednoj poliklinici rekli su mi da je cena do 200 evra. Zanima me kako izgleda to uklanjanje laserom, da li moze skroz da se ukloni?
pozzzzzdrav svima :D
zmaja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 27, 2009 9:34 pm

Post od zmaja »

Mene zanima koja je cena uklanjanja hemangioma. Imam 21 godinu i hemangiom se nalazi iznag pupka (povrsina je oko 2cmx1cm). Vremenom je posvetleo i sada je boje koze. Pozdrav!
cecaceca
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 27, 2008 8:07 pm

Post od cecaceca »

Da li je iko od odraslih uspeo da, u Tirsovoj, otkloni hemangiom? Imam skoro 40 godina i ogroman hemangiom(ravan) na ruci. Bila sam u Tirsovoj da se informisem, nisu mogli da mi kazu ni koliko kosta pregled. Samo:" Zovite na taj broj i zakazite". Molim ako je neko bio na pregledu bez uputa, neka pise. Bila bi strasna ironija ziveti tako jer ne postoji mogucnost izlecenja, a onda dodjete u situaciju da to ne mozete sebi da priustite.
zivka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 12, 2009 6:32 pm

Uklanjanje hemangioma kod odraslih u Tirsovoj

Post od zivka »

Danas sam bila na pregledu u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tirsovoj. Pregled lekara odrasli plaćaju, meni su naplatili 2.000 dinara. Cenu sam saznala nakon pregleda. Lekar je utvrdio da imam Naevus flamenus (flammeus) ili port wine stain. Obuhvata deo vrata, ramena i malo je veće površine, ali je u ravni sa kožom. Lekar je rekao da bi hemangiom mogao da se ukloni laserom a cena je od 150-200 evra po tretmanu, konkretno kod mene bi trebalo 5 tretmana u razmaku od po mesec dana da bi se koža regenerisala. Cena zavisi od impulsa koji se utroše tokom tretmana, a samim tim i od velicine fleke, da kažem.
Malo sam se razočarala jer je to mnogo ipak za naše uslove. Moraću da sačekam dok ne skupim svih 1.000 evra. :cry: :oops:
DraganaStojanovic982
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 29, 2013 4:34 pm

Re: Uklanjanje hemangioma!

Post od DraganaStojanovic982 »

Da li je neko uklonio hemangiom u tirsovoj,I koliko tretmana su bila potrebna?
the artist
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 11, 2013 10:20 pm

Re: Uklanjanje hemangioma!

Post od the artist »

Imam hemangiom ispod obraza i ne vidi seskoro ne samo nekoliko sitnih kapilara ali mi je ostala naborana koza tj bude takva kada se nasmijem. Moze li se i to ukloniti zajedno sa kapilarima?:)
Odgovori