Imam masnu kozu, ali ne i akne, ali to ludilo oko preteranog mascenja koze me izbacuje iz takta i ne mogu normalno da funkcionisem, pocela sam da skrecem psihicki, verovali ili ne

Do sada sam probala apsolutno sve na trzistu, i sve je davalo samo privremene rezultate (kao sto sam vec na jednoj temi pisala.)
Cini mi se da mi se koza jako privikla na svaki sastojak da mi je ROACCUATAN jedino resenje. Medjutim, otisla sam kod dermatologa i pitala za misljenje, ona se prenerazila, u fazonu "jesi li ti normalna, Roaccutan je za krajnji vid akni, ti cak i nemas akne, blablabla, pomiri se sa tim da imas masnu kozu

Pa necu da se pomirim!!!
Meni glavni problem prave pore, koje su se jako rasirile i prljavstina ulazi u njih, + preterani rad lojnih zlezda i stvaraju se komedoni (mitiseri) , koje moram da "cistim", tj. cedim na svakih 3-4 dana, a nekad i cesce

Neko je pisao o vitaminu B5, koji je u odredjenoj dozi neki vid zamene za Roaccutan, tj. dovodi do slicnog dejstva - izbacivanju masnoce iz tela.
O cemu je zapravo rec i da li pored B5 vitamina postoji neki manje agresivan lek od Roaccutana, a sa istim ili slicnim dejstvom ?
Zahvalna na odgovorima