bol ispod desnog rebra
bol ispod desnog rebra
postovani,vec duzi period(oko 2 nedelje)osecam bol ispod desnog rebra iskljucivo posle jela i bol traje poduze i po par sati,nemam nagon za povracanje samo bol i to na istom mestu,od lekova 2 puta na dan pijem samo za pritisak binevol i enalapril,pre 10 tak godina imao sam problem sa cirom na dvanajstercu dali je moguce da se povratio ili je upitanju nesto drugo?vadio sam i krv komplentna slika je dobra jedino imam povecanje bilirubin ukupni tbil 31.5,sa mokracom je sve uredu,sedimentacija 3,hvala
Re: bol ispod desnog rebra
posto vidim da niko nije dao odgovor,jedino sto ti ja mogu reci,sa anatomskog gledista,ispod zadnjeg desnog rebra nalazi se jetra.sad,i povisen bilirubin moze da ukaze na neke simptome vezane za jetru.opet kazem,ja nisam ljekar.ovo je ono sto znam iz anatomije i fiziologije.ako se nastave bolovi najbolje je otici doktoru.ipak su organi u tom podrucju dosta osjetljivi.
i da,zamalo da zaboravim,moguce da je u pitanju problem sa zucnom kesom.poz
pokusaj da jedes manje obroke a cesce i da se vise kreces pa ako ipak ne prolazi javi se lekaru
Drugo--probaj masirati-pritisnuti taj deo--pa ako podrignes ili ispustis gasove onda je problem u tome-a onda ti isto moze pomoci kretanje i manji obroci.
SRECNO
Drugo--probaj masirati-pritisnuti taj deo--pa ako podrignes ili ispustis gasove onda je problem u tome-a onda ti isto moze pomoci kretanje i manji obroci.
SRECNO
Nisam lekar ali ima iste simptome kao ti vec 7-8 godina. Meni jereceno da je njaverovatnije u pitanjun disfunkcija zucne kese. Medjutim posto me je pre dva meseca bolelo konstantno jedno 10 dana dobila sam savet da uradim analaize krvi vezano za jetru i zuc i po mogucstvu ultrazvuk abdomena.
Probaj da jedes nemasnu i nezacinjenu hranu, znaci nisat sa zaprskom, nista od preradjevina, jednosatvno laganu hranu. Trebalo bi da je u pita ju zucna kesa, ali opet ponavljam nisam lekar, govorim samo iz licnog iskustva.
Ipak moj savet je da u svakom slucaju odes kod lekara i zatrazis da malo detaljnije to istrazite
Probaj da jedes nemasnu i nezacinjenu hranu, znaci nisat sa zaprskom, nista od preradjevina, jednosatvno laganu hranu. Trebalo bi da je u pita ju zucna kesa, ali opet ponavljam nisam lekar, govorim samo iz licnog iskustva.
Ipak moj savet je da u svakom slucaju odes kod lekara i zatrazis da malo detaljnije to istrazite