Gastroenterologija proooblemiii i pooomoooc molim vas
P.S. Radjen je i nalaz na okultno krvarenje stolice i bio je negativan.ajles napisao:Kada me uhvate želudčane muke, pila sam Ulcosan, a prije Ranibos.U poslednjih 20-ak dana, mi je želudac mirniji, pa od tih lijekova ne pijem ništa, već, kako imam probleme i sa candidom u stolici i ginekološkom brisu (prije sam pila Funzol, Nistatin kapi i koristila vaginalete, ali se candida uvijek ubrzo vracala), pijem od firme Calivita, preparate Paraprotex i Acidophilus.Njihova doktorica mi je savjetovala da ih pijem najmanje 3 mjeseca i da ce mi pomoci i za moje želudčane probleme i za candidu.Ne znam da li ste upoznati sa ovom firmom i njihovim proizvodima, ali upravo jedan član ove web stranice mi ih je preporučio.Postoje i rade širom svijeta, pa tako i kod nas.
Moja dr. mi je, prije nego sam i čula za Paraprotex, preporučivala, zbog tadašnjih večih želudčanih tegoba, Controlok, ali mi je sada, trenutno bolje, ne znam da li je to od ovih preparata koje pijem, pa Controlok jos nisam koristila.
Ne znam, šta vi mislite o svemu ovome?
Test iz krvi na helikopylori, prije 2 mjeseca, takođe je bio negativan, a helikoizdisajni na heliko , kod nas ne radi ni jedna drzavna ustanova, pa se moram privatno raspitati.
Sto se tice ove terapije ako je uspela eradikacija H.pylori sta tacno sada nije u redu??Da li je ponovljena gastroskopija sa ciljem da se utvrdi da li su erozije zarasle??Koliko imate godina i da li uz ove gastrointestinalne tegobe imate jos mozda neko pridruzeno oboljenje??Vidim da uzimate ranisan/ranisan,bizmut kombinacije lekova ,da li samo kada imate gorusicu ili dispepsiju ili stalno??Sto se tice ove CaliVite
da li su ti preparati prpoznati od strane komisije za lekove drzave iz koje nam se javljate(BiH,Hrvatska,Cg) kao lekovi ili pomocna lekovita sredstva,da li su registrovani,odobreni jednom recju prepoznati od strane drzavnog autoriteta??ne mogu bas da pohvatam sve simptome koje ste naveli ali (ispravite me ako gresim)Imali ste problema sa H.pylori ,radjena je gastroskopija,HP+,data trojna terapija medjutim vi i dalje imate nadimanje i slicne tegobe.Prilikom gastroskopije nije konstatovan reflux niti hiatus hernija.Odgovrite mi na ovo sto pitam pa cu vam se javiti.

Ponovna gastroskopija nije rađena, ljekar je predlagao, ali ja imam probleme sa otežanim gutanjem, sužen taj kanal, a zadnjih mjesec-dva, imam i upalu sinusa, pa je stvar još teža.Da budem iskrena, i prošlu sam jedva izdržala, pogotovo što se to u BiH radi na živo, bez sprejeva i drugih olakšica, pa i ja izbjegavam taj pregled.
Što se tiče Calivite, zastupljeni su u dosta zemalja, registrovani, preparati su na biljnoj bazi i imaju svog dr., koji nakon iznesenih problema, daje svoje mišljenje, savjete i upute.Calivitine preparate, Paraprotex i Acidophilus, sam prvenstveno počela koristiti zbog candide, koju imam u stolici i ginekološkom brisu( preparat je namjenjen protiv gljivica, bakterija i parazita), ali mi je onda dr. objasnila, a informisala sam se i preko njihove web stranice, da djeluje, kao i Acidophilus, i na gastritise i druge želučane tegobe.
Što se tiče Calivite, zastupljeni su u dosta zemalja, registrovani, preparati su na biljnoj bazi i imaju svog dr., koji nakon iznesenih problema, daje svoje mišljenje, savjete i upute.Calivitine preparate, Paraprotex i Acidophilus, sam prvenstveno počela koristiti zbog candide, koju imam u stolici i ginekološkom brisu( preparat je namjenjen protiv gljivica, bakterija i parazita), ali mi je onda dr. objasnila, a informisala sam se i preko njihove web stranice, da djeluje, kao i Acidophilus, i na gastritise i druge želučane tegobe.
Koji kanal imate suzen,jednjaka??ajles napisao:Ponovna gastroskopija nije rađena, ljekar je predlagao, ali ja imam probleme sa otežanim gutanjem, sužen taj kanal, a zadnjih mjesec-dva, imam i upalu sinusa, pa je stvar još teža.Da budem iskrena, i prošlu sam jedva izdržala, pogotovo što se to u BiH radi na živo, bez sprejeva i drugih olakšica, pa i ja izbjegavam taj pregled.
Dobro onda ovako,ne znam gde ste do sada radili gastroskopiju i lecili se ali ocigledno do kraja citava stvar nije ispitana do kraja.Erozivni gastritis ,gorusica,disfagija,H.pylori,za sada je sigurno da imate/imali ste gastritis HP+,ali ako jos uz to imate i reflux pa iz oziljnu stenozu nikakva ishrana nece pomoci dok stenoza ne postane takva da u jednom momentu ni tecnost nece proci(ako je stenoza u pitanju)zato da ne bi bilo nikakvog nagadjanja ja vam predlazem da batalite CaliVite i da odete u KBC koji je nadlezan (u BiH to je Banja Luka ili Sarajevo)I da se tamo sve detaljno ispita:ezofagografija i gastrografija sa gastroskopijom i biopsija na H.pylori ponovo.Nikakva ishrana i ne znam kakva antisekretorna terapija nece otkloniti stenozu jer ako se utvrdi radi se hirurska korekcija ili neka interventna dilatacija(buziranje ,balon dilatacija),znaci hospitalizacija pa ispitivanje.
Postovani dr. severus, ja ipak mislim da kod mene nije bas tako strašan slučaj, pogotovo, ovaj dio oko jednjaka.
Vjerovatno ste u pravu, da posao nije obavljen do kraja i kako treba, ali ja više nemam snage za pretrage, nalaze idr.Što više hodam po dr. i pretragama, nikakvo riješenje ne dobivam, samo mi ustanovljuju nove dijagnoze.Odem kontrolisati bubrege, otkriju mi hemangiom na jetri i sl.
U zadnjh par godina, aktivno sam ispitivala, glavobolje, sinuse, mokračne kanale, želudac, jetru,,,Obišla sam gastroenterologe( mnogo njih, a još ni jedan mi nije pomigao ), ginekologe, oftamologe, interniste, kardiologe, radiologe, neurologe, stomatologe..., sve državne javne zdravstvene ustanove, a poneke i privatne, u Sarajevu.Vjerovali ili ne, velike pomoći, ni odkud.Ne bih više , što kažu u narodu - "da čačkam mečku".
Zato sam i došla na ovaj forum i obratila vam se sa svojim problemima, da bih dobila neki koristan savjet, bez instrumenata i pretraga, ako je to moguče.Zato sam odlučila se i probati sa Calivitom, nešto prirodno, jer sam se hemije isuviše nagutala i nagledala.
Srdačan pozdrav!
Vjerovatno ste u pravu, da posao nije obavljen do kraja i kako treba, ali ja više nemam snage za pretrage, nalaze idr.Što više hodam po dr. i pretragama, nikakvo riješenje ne dobivam, samo mi ustanovljuju nove dijagnoze.Odem kontrolisati bubrege, otkriju mi hemangiom na jetri i sl.
U zadnjh par godina, aktivno sam ispitivala, glavobolje, sinuse, mokračne kanale, želudac, jetru,,,Obišla sam gastroenterologe( mnogo njih, a još ni jedan mi nije pomigao ), ginekologe, oftamologe, interniste, kardiologe, radiologe, neurologe, stomatologe..., sve državne javne zdravstvene ustanove, a poneke i privatne, u Sarajevu.Vjerovali ili ne, velike pomoći, ni odkud.Ne bih više , što kažu u narodu - "da čačkam mečku".
Zato sam i došla na ovaj forum i obratila vam se sa svojim problemima, da bih dobila neki koristan savjet, bez instrumenata i pretraga, ako je to moguče.Zato sam odlučila se i probati sa Calivitom, nešto prirodno, jer sam se hemije isuviše nagutala i nagledala.
Srdačan pozdrav!
Medicina ne trpi instatnt resenja kao sto je ovaj forum.Ovde niko od nas nema mogucnost da pacijenta vidi,a kamoli da ga pregleda ili se detaljnije udubi u problematiku.Moj vam je savet da se detaljno klinicki ispitate ,inace ako imate hronican sinuzitis zbog sekreta koji je vrlo verovatno infektivan mozda imate i zeludacne probleme.Ali nista bez bolnickog ispitivanja.
I sa sinusima je, kao i sa želudčanim problemima, a i hemangiomom na jetri, od doktora do doktora, različito mišljenje.Ja već par godina sumnjam na probleme sa sinusima, međutim, 2 rengenska snimka u razmaku od 2 god, nisu pokazali probleme sa sinusima, dok je panorama zuba, mjesec dana nakon tog nalaza, pokazale upalu desne strane sinusa.No, opet jedan otorinolaringolog kaže ima upale, a drugi da je sve čisto kao sunce.
Jedan dr. kaže, uraditi ponovnu gastroskopiju, drugi kaže, nema potrebe, nema se šta novo vidjeti, treći...
Dijagnosticiran mi je hemangiom na jetri od 30mm, radiolog, koji je radio ultrazvuk, i prije par dana kontrolu, kaže, ništa to nije, kao mladež na licu, ništa ne brini.Drugi dr. panično kaže, ovdje odmah treba magnetna rezonansa, a treći me tako isprepadao, da sam se prepala i najgoreg.
Kome da ja sada vjerujem, šta da mislim i šta da radim?
Jedan dr. kaže, uraditi ponovnu gastroskopiju, drugi kaže, nema potrebe, nema se šta novo vidjeti, treći...
Dijagnosticiran mi je hemangiom na jetri od 30mm, radiolog, koji je radio ultrazvuk, i prije par dana kontrolu, kaže, ništa to nije, kao mladež na licu, ništa ne brini.Drugi dr. panično kaže, ovdje odmah treba magnetna rezonansa, a treći me tako isprepadao, da sam se prepala i najgoreg.
Nemojte menjati lekara od jednog do drugog nego nadjite nekog dobrog i sledite njegove upute.Dakle prvo sinusi:pregled ORL specijaliste(ovo je potrebno jer postoje stanja i anomalije kraniofacijalnih supljina koje pogoduju nastanku i odrzavanju infekcije u sinusima) ,RTG sinusa,bris sekreta ,kultura sekreta sa izolacijom uzrocnika,terapija po antibiogramu dovoljno dugo u dovoljnoj dozi.Zatim kada se saniraju fokusi u sinusima,pratit da li ce se zeludacne tegobe odrzavati ili proci,ako prodju sve je uredu gastritis je bio posledica sekreta iz sinusa,ako ne gastrskopija i PH na H.pylori.Sto se tice hemangioma tretiraju se samo krvareci ili gigantski hemangiomi koji pritiskaju okolne strukture.Inace operacija se obicno izbegava jer ovo su malformacije krvnih sudova koje obilno krvare vec se obicno pribegava njihovoj sklerozaciji ili embolizaciji.A hemangiom jetre od 3 cm stvarno ne bi trebalo da izaziva neke tegobe.ajles napisao:I sa sinusima je, kao i sa želudčanim problemima, a i hemangiomom na jetri, od doktora do doktora, različito mišljenje.Ja već par godina sumnjam na probleme sa sinusima, međutim, 2 rengenska snimka u razmaku od 2 god, nisu pokazali probleme sa sinusima, dok je panorama zuba, mjesec dana nakon tog nalaza, pokazale upalu desne strane sinusa.No, opet jedan otorinolaringolog kaže ima upale, a drugi da je sve čisto kao sunce.