Vec 5-6 meseci imam tegove u delu stomaka ispod desnog rebra. Ovaj bol nije ostar ali je
konstantno prisutan. Primetio sam i pomeranje boli u donji, desni deo stomaka i na desnu stranu
ledja. Bol je izrazeniji prilikom sedenja ili cak i lezanja nego kada sam u pokretu.
Prilikom cucnja ponekad imam utisak da radim pritisak na nesto. Na jetri e na ultrazvuku
dijagnosticiran hemangiom velicine 25 mm. Rezultati krvi i urina su u granicama normale.
Gastrolog sumnja na upalu misica i dobijam inekcije diklofenak (Deklofenak, Dexoron), medjutim poboljsanja nema. Da li neko
ima neku ideju?
Hemangiom ili nesto drugo?
Nema veze sa hemangiomom. Kakav je UZ bubrega? Ima li zastoje? Da li ste radili do sada IVU?
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
Na US Pregledu stoji:
U desnom reznju jetre vidljiva je hiperehogena, okruglasta jasno ogranicena, fokalna promena, precnika 25 mm. Pk sistem desnog bubrega je urednog promera, bez jasnih znakova kalkuloze. U pk sistemu levog bubrega vidljivo je nekoliko sitnih hiperehogenih refleks od kojih je najveci 6 mm. Prostata je inhomogene ehostrukture, ocuvane kpasule, dimenzije 27x35mm. Nalaz na zucnoj kesici, zucnim vodovima, pankreasu, slezini i mokracnoj besici je uredan.
Laesio focalis lobi dex hapatis angiography
Nephrolythiasis 1 sin.
Prostatitis chr.
Radi ovog bola lekar opste prakse me je uputio na gastro i tamo nisam radio nikakve dodatne pretrage.
Sestomesecno idem na kontrole kod urologa sa analizom krvi, mokrace i eksprimatom prostate. Pijem rowatinex, prolom vodu i uvin caj.
Nikakve dodatne pretrage nisam radio.
U desnom reznju jetre vidljiva je hiperehogena, okruglasta jasno ogranicena, fokalna promena, precnika 25 mm. Pk sistem desnog bubrega je urednog promera, bez jasnih znakova kalkuloze. U pk sistemu levog bubrega vidljivo je nekoliko sitnih hiperehogenih refleks od kojih je najveci 6 mm. Prostata je inhomogene ehostrukture, ocuvane kpasule, dimenzije 27x35mm. Nalaz na zucnoj kesici, zucnim vodovima, pankreasu, slezini i mokracnoj besici je uredan.
Laesio focalis lobi dex hapatis angiography
Nephrolythiasis 1 sin.
Prostatitis chr.
Radi ovog bola lekar opste prakse me je uputio na gastro i tamo nisam radio nikakve dodatne pretrage.
Sestomesecno idem na kontrole kod urologa sa analizom krvi, mokrace i eksprimatom prostate. Pijem rowatinex, prolom vodu i uvin caj.
Nikakve dodatne pretrage nisam radio.
Uradite i intravensku urografiju.
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
- meco
- Novi član
- Pridružio se: Čet Maj 08, 2008 4:30 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
postovani
Mozete li mi analizirati ovaj nalaz CT jetre
Jetra je uvecana, sa uocavanjem nekoliko fokaliteta pri cemu se izdvaja fokalitet u lijevom reznju ovalnog mjestimicno lobuliranog izgleda velicine oko 94 mm, stice se utisak da ovaj fokalitet djelimicno prominira i van konture jetre te da vrsi umjerenu impresiju na zeludac. U desnom reznju jetre, medjutim vizualizujem jos jednu zonu slicnih ct karakteristika velicine na jednom od presjeka 44 mm . Uocava se jos nekoliko zona nesto manjih dimenzija, ali i identicnih ct karakteristika .Ove promjene se pribojavaju prvo periferno u prvoj kontrasnoj seriji po tipu hemangioma.
U ostalim abdomenskim organima ne uocavam grublji patomorfoloski supstrat.
Molim Vas da mi neko makar malo pojasni ovaj nalaz
Pocetkom 06 mjeseca ove godine na ultrazvuku ovaj hemangiom u lijevom reznju bio je 77 mm.
Nalazi krvi su u redu kao i svi ostali nalazi
Mozete li mi analizirati ovaj nalaz CT jetre
Jetra je uvecana, sa uocavanjem nekoliko fokaliteta pri cemu se izdvaja fokalitet u lijevom reznju ovalnog mjestimicno lobuliranog izgleda velicine oko 94 mm, stice se utisak da ovaj fokalitet djelimicno prominira i van konture jetre te da vrsi umjerenu impresiju na zeludac. U desnom reznju jetre, medjutim vizualizujem jos jednu zonu slicnih ct karakteristika velicine na jednom od presjeka 44 mm . Uocava se jos nekoliko zona nesto manjih dimenzija, ali i identicnih ct karakteristika .Ove promjene se pribojavaju prvo periferno u prvoj kontrasnoj seriji po tipu hemangioma.
U ostalim abdomenskim organima ne uocavam grublji patomorfoloski supstrat.
Molim Vas da mi neko makar malo pojasni ovaj nalaz
Pocetkom 06 mjeseca ove godine na ultrazvuku ovaj hemangiom u lijevom reznju bio je 77 mm.
Nalazi krvi su u redu kao i svi ostali nalazi
osmijeh produzuje ZIVOT i daje nadu za bolje sjutra ljudima oko tebe, zato OSMIJEHNI SE
konstantan bol ispod desnog rebarnog luka
nalaz mr pregleda
1. blaga hepatomegalija sa niskostepenom difuznom masnom infiltracijom jetre
2. vise hemangioma i sitnih cisti difuzno distribuiranih u parenhimu oba reznja jetre
3. blaga atrofija pankreasa
bol ispod desnog rebarnog luka. ponekad niže u predelu karlice, ponekad desna strana leđa. kada ležim na leđima obavezno bol ispod desnog rebarnog luka, nekada u toku prepodneva bol ne postoji nego se javlja u toku poslepodneva. Nekada se pojavljuje odmah ujutro.
lekar mi daje pankreatin
nema nikakvih promena vec 9 meseci.
da li neko ima komentar?
1. blaga hepatomegalija sa niskostepenom difuznom masnom infiltracijom jetre
2. vise hemangioma i sitnih cisti difuzno distribuiranih u parenhimu oba reznja jetre
3. blaga atrofija pankreasa
bol ispod desnog rebarnog luka. ponekad niže u predelu karlice, ponekad desna strana leđa. kada ležim na leđima obavezno bol ispod desnog rebarnog luka, nekada u toku prepodneva bol ne postoji nego se javlja u toku poslepodneva. Nekada se pojavljuje odmah ujutro.
lekar mi daje pankreatin
nema nikakvih promena vec 9 meseci.
da li neko ima komentar?