hronicni gastritis
hronicni gastritis
Bio sam kod par doktora,pio razne tablete,controloc,buscopan,probiotik forte....
Vise od godinu se mucim,nadutost,bolovi u stomaku,stolica nikakva,ponekad osjetim kiselinu itd...osjecam da dehidriram,apetit nikakav...zeludac nikako ne radi...
Doktor posle uradjene gastroskopije je rekao da ima:
hronicni folikularni gastritis jake aktivnosti,bez intesetinalne metaplazije,H. Pylori pozitivan (+.+),
isao sam i posle kaze da sam na H- Pylori izlijecen,ali kaze da me taj gastritis muci...smrsao sam,patnja mi je jesti.
Nzm vise sam ni sta da mu radim,ni kod kog doktora da idem,sto se tice ishrane cuvao sam se koliko sam mogao,ali ponovo naidje period kad osjetim i caj da mi smeta,a ne nesto drugo..
Bilo kakvu preporuku za tablete,cajeve,preporuku za doktora na podrucju Sarajeva i sire...bilo sto sto bi mi pomoglo,da se koliko toliko vratim u normalu..
Vise od godinu se mucim,nadutost,bolovi u stomaku,stolica nikakva,ponekad osjetim kiselinu itd...osjecam da dehidriram,apetit nikakav...zeludac nikako ne radi...
Doktor posle uradjene gastroskopije je rekao da ima:
hronicni folikularni gastritis jake aktivnosti,bez intesetinalne metaplazije,H. Pylori pozitivan (+.+),
isao sam i posle kaze da sam na H- Pylori izlijecen,ali kaze da me taj gastritis muci...smrsao sam,patnja mi je jesti.
Nzm vise sam ni sta da mu radim,ni kod kog doktora da idem,sto se tice ishrane cuvao sam se koliko sam mogao,ali ponovo naidje period kad osjetim i caj da mi smeta,a ne nesto drugo..
Bilo kakvu preporuku za tablete,cajeve,preporuku za doktora na podrucju Sarajeva i sire...bilo sto sto bi mi pomoglo,da se koliko toliko vratim u normalu..
- aaaca
- Stalni član
- Postovi: 10525
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Re: hronicni gastritis
Радио си све оно што не треба. Вероватно због стреса ти се смањила количина желудачне киселине и онда су настали даљи проблеми који су појачани савременим лечењем које је погрешно.
Да би олакшао варење хране и повећао алкалност организма избаци сву храну која има хемију у себи. Осим тога, избаци шећере, газирано...
Почни да пијеш пробиотике. Препоручујем ти ујутру и увече Натролов Ацидофилус пробиотик који може да се купи у Панспорту. За после подне препоручујем Мултилак. Пробиотици се пију на празан желудац, бар пола сата пре јела.
Почни да пијеш лимунаде заслађене са мало меда. Домаћи кефир би био одличан.
Свакако набави књигу Теодора Бародија "Алкализуј се или умри" и добро је проучи. Биће корисно и да прошврљаш мало по мом сајту www. aca. rs.
Да би олакшао варење хране и повећао алкалност организма избаци сву храну која има хемију у себи. Осим тога, избаци шећере, газирано...
Почни да пијеш пробиотике. Препоручујем ти ујутру и увече Натролов Ацидофилус пробиотик који може да се купи у Панспорту. За после подне препоручујем Мултилак. Пробиотици се пију на празан желудац, бар пола сата пре јела.
Почни да пијеш лимунаде заслађене са мало меда. Домаћи кефир би био одличан.
Свакако набави књигу Теодора Бародија "Алкализуј се или умри" и добро је проучи. Биће корисно и да прошврљаш мало по мом сајту www. aca. rs.
Re: hronicni gastritis
Tablete nisam uzimao na svoju ruku,nego sam bio kod tog privatnog doktora,i on mi je propisao posle uradjene gastroskopije,i kako je rekao hranu,tako sam se i pridrzavao...
Alkohol ne pijem,kafu ne pijem,ne pusim,gazirano nikako...
Sad moram na predavanja,ali svakako cu kasnije pogledati sajt.
Alkohol ne pijem,kafu ne pijem,ne pusim,gazirano nikako...
Sad moram na predavanja,ali svakako cu kasnije pogledati sajt.

- aaaca
- Stalni član
- Postovi: 10525
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Re: hronicni gastritis
Јасно ми је да ти је лекар прописао лекове. Због тога сам онако и написао. То што је неко лекар и лечи онако како је званична медицина прописала, не значи да је то правилно и да ће излечити од болести. Само се запитај зашто се нико није излечио од гастритиса ко је користио медицинске лекове и ништа друго? И то је само један пример.
Re: hronicni gastritis
Sto se tice Controloca malo mi je bilo lakse kad ga pijem,bar nisam imao bolove..mada i sa njim daleko od toga da mi je zeludac normalno radio....problemi su i dalje tu...
Procitao sam na vasem sajtu...ugl. vi kazete da ne treba gazirano,slatki napici,zvake,vecina cokolada,punjeni keks,virsle itd...ja to skoro i da ne koristim....gazirano nikad,zvake nikad...cokoladu ili nesto slatko veoma rijetko...
Hrana koja sadrzi emulgatore:hljeb,mesne preradjevine...itd...da ne nabrajam,vecina hrane iz prodavnica ih ima...
Ja hjeb jedem,imam 90kg i visok sam poprilicno 193cm,i stvarno mi trebeba dnevno 2500 kalorija,da nista ne radim...Do sada sam srsao nekih 8kg...ali trudim se domaci da jedem,nzm koliko to pomaze...
Voce i povrce je niskokaloricno,i vecina hrane koja je kaloricna je stetna za zeludac moj ne godi mi...poput mesnih preradjevina,slatko...
Problem je,kako uz svu tu zabranjenu hranu da unesem dovoljno kalorija da vise ne mrsam,nzm vise ni sam sta da jedem?
Procitao sam na vasem sajtu...ugl. vi kazete da ne treba gazirano,slatki napici,zvake,vecina cokolada,punjeni keks,virsle itd...ja to skoro i da ne koristim....gazirano nikad,zvake nikad...cokoladu ili nesto slatko veoma rijetko...
Hrana koja sadrzi emulgatore:hljeb,mesne preradjevine...itd...da ne nabrajam,vecina hrane iz prodavnica ih ima...
Ja hjeb jedem,imam 90kg i visok sam poprilicno 193cm,i stvarno mi trebeba dnevno 2500 kalorija,da nista ne radim...Do sada sam srsao nekih 8kg...ali trudim se domaci da jedem,nzm koliko to pomaze...
Voce i povrce je niskokaloricno,i vecina hrane koja je kaloricna je stetna za zeludac moj ne godi mi...poput mesnih preradjevina,slatko...
Problem je,kako uz svu tu zabranjenu hranu da unesem dovoljno kalorija da vise ne mrsam,nzm vise ni sam sta da jedem?

- aaaca
- Stalni član
- Postovi: 10525
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Re: hronicni gastritis
Па ево ти мој пример. Једва сам установио да ми смета куповни хлеб. Ни он није увек исти па је то био додатни разлог што сам тешко открио да ми смета. Обичан домаћи бели хлеб који се прави од белог брашна, соли, воде и квасца ништа ми не смета. Из пекаре не једем ништа. Ако сам направиш, онда нема проблема јер нећеш стављати емулгаторе за боју, укус, ваздушастост...
Ако нађеш квалитетно месо које није добијено од животиња које су кљукане антибиотицима и хормонима и које није цркло пре годину дана, такође нећеш имати проблема.
Месне прерађевине могу да се једу али ако су прављене по старим рецептима. Само се треба потрудити и наћи поуздане људе.
Не само да сам имао проблема са желуцем него и са кожом. Имам "мало" више килограма јер ништа не физикалишем и због тога имам проблема са желуцем и јетром. Желудац има мањак киселине па не може да свари сва она срања из лоше хране. Проблем са јетром је у смислу да она не може лепо да обради отрове из хране која се поједе и онда по кожи добијам разне печате. Када се стриктно држим здраве хране (здраве у смислу хемије) немам проблема.
Држи се начина исхране који су имали наши стари и верујем да нећеш имати проблема, под условом да нађеш ваљане произвођаче. Дакле, чорбасто, салате, сланина са белим луком, чварци, крменадла, домаћи хлеб... Довољно?
И не заборави да пијеш довољно воде!
Ако нађеш квалитетно месо које није добијено од животиња које су кљукане антибиотицима и хормонима и које није цркло пре годину дана, такође нећеш имати проблема.
Месне прерађевине могу да се једу али ако су прављене по старим рецептима. Само се треба потрудити и наћи поуздане људе.
Не само да сам имао проблема са желуцем него и са кожом. Имам "мало" више килограма јер ништа не физикалишем и због тога имам проблема са желуцем и јетром. Желудац има мањак киселине па не може да свари сва она срања из лоше хране. Проблем са јетром је у смислу да она не може лепо да обради отрове из хране која се поједе и онда по кожи добијам разне печате. Када се стриктно држим здраве хране (здраве у смислу хемије) немам проблема.
Држи се начина исхране који су имали наши стари и верујем да нећеш имати проблема, под условом да нађеш ваљане произвођаче. Дакле, чорбасто, салате, сланина са белим луком, чварци, крменадла, домаћи хлеб... Довољно?

И не заборави да пијеш довољно воде!
-
- Novi član
- Postovi: 22
- Pridružio se: Ned Nov 06, 2005 10:50 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: hronicni gastritis
Pozdrav ! Meni je nejasno kako je doktor ustanovio da si izlečio heliko bakteriju ? Da li si ponovo radio gastroskopiju ili putem analize krvi ? I nije mi jasno kako može heliko bakterija da se izleči bez antibiotika. Ja sam je imala i dve nedelje sam trebala da pijem određenu kombinaciju lekova .
- aaaca
- Stalni član
- Postovi: 10525
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Re: hronicni gastritis
Кажу да је за проблеме са желуцем па и хелико бактерију, одличан цеђен сок од свежег купуса.
Re: hronicni gastritis
Mona Liza napisao:Pozdrav ! Meni je nejasno kako je doktor ustanovio da si izlečio heliko bakteriju ? Da li si ponovo radio gastroskopiju ili putem analize krvi ? I nije mi jasno kako može heliko bakterija da se izleči bez antibiotika. Ja sam je imala i dve nedelje sam trebala da pijem određenu kombinaciju lekova .
Nisam ponovo radio gastroskopiju..doktor je rekao da sam se rjesio helico,i da mi je ovo od gastritisa...pio sam antibiotike...i zbog toga valjd..a radio sam nek test sam,preko krvi,na helico i bio je negativan...
Problem mi je sto sam student,a ubi ovaj gastritis..kao sto sam vec rekao nzm vise sta bi jeo..dodue izbjegavam...alkohol,kafu,gazirano,przeno,masno,previse slatko i pre dorucka controloc.
Re: hronicni gastritis
Држи се начина исхране који су имали наши стари и верујем да нећеш имати проблема, под условом да нађеш ваљане произвођаче. Дакле, чорбасто, салате, сланина са белим луком, чварци, крменадла, домаћи хлеб... Довољно? 
И не заборави да пијеш довољно воде![/quote]
Stvarno mi je tesko da se tako hranim,ali moram sta cu...patim se vise od godinu...fokusiracu se na sto vise domace,i sto manje prodavnice...domace meso mogu nabavit,tj svinjetinu...mada ponovo doktor je rekao da ne jedem svinjetinu...

И не заборави да пијеш довољно воде![/quote]
Stvarno mi je tesko da se tako hranim,ali moram sta cu...patim se vise od godinu...fokusiracu se na sto vise domace,i sto manje prodavnice...domace meso mogu nabavit,tj svinjetinu...mada ponovo doktor je rekao da ne jedem svinjetinu...
- aaaca
- Stalni član
- Postovi: 10525
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Re: hronicni gastritis
Јел? А зашто ти је рекао да не једеш свињетину? Јел прочитао у Политикином забавнику?
Fengxian, знам да здрава исхрана захтева доста времена. Најважније је да потпуно избациш баш штетне ствари као што су разни слаткиши, пекара, разни "природни" напици, фабричке прерађевине.
Још нешто је вашно. Ако ти се деси да после јела добијеш киселину тј. жгаравицу, обавезно попиј два деци воде са размућеном равном малом кашиком соде бикарбоне. Она ће да неутралише те отпадне киселине. Препоручио бих ти да избациш Контролок и да пробаш како ће ти ићи.
Да ли сам ти рекао да прочиташ књигу Теодора Бародија "Алкализуј се или умри"?
Fengxian, знам да здрава исхрана захтева доста времена. Најважније је да потпуно избациш баш штетне ствари као што су разни слаткиши, пекара, разни "природни" напици, фабричке прерађевине.
Још нешто је вашно. Ако ти се деси да после јела добијеш киселину тј. жгаравицу, обавезно попиј два деци воде са размућеном равном малом кашиком соде бикарбоне. Она ће да неутралише те отпадне киселине. Препоручио бих ти да избациш Контролок и да пробаш како ће ти ићи.
Да ли сам ти рекао да прочиташ књигу Теодора Бародија "Алкализуј се или умри"?
Re: hronicni gastritis
Uvek se obradujem kada neki doktor kaže nešto pametno. Žao mi je samo što ne objasni zašto nešto (ne)preporučuje.Fengxian napisao:... doktor je rekao da ne jedem svinjetinu...
Evo razloga zbog kojih ja zabranjujem/nepreporučujem svinjsko meso u bilo kom obliku


Svinjetina je za čoveka veoma toksična i to iz više razloga:
a) Svinjetina ima visoki sadržaj masnoća. Svinjsko meso je jedino životinjsko meso koje sadrži masnoću i u ćelijama. Zato čak i nemasni komad svinjskog mesa možemo da pečemo u sopstvenom soku (masnoći). Kod drugih vrsta mesa je masnoća samo u masnom tkivu.
b) Svinjetina sadrži mnogo holesterola. Ljudskom organizmu je holesterol potreban, npr. za izgradnju ćelijskih membrana, međutim ako ga ima previše nagomilavaće se na zidovima krvnih sudova, što dovodi do nastanka ateroskleroze.
c) Svinjetina ima veoma nepovoljnu strukturu belančevina i visok stepen raspada, vrlo brzo počinje da truli. Pri tome nastaju produkti truljenja koji opterećuju creva, limfu, krv i sve organe za detoksikaciju i izlučivanje. Tipično je da se svinjetina vrlo brzo kvari. Zamislite komad svinjskog mesa na 37 stepeni spoljašnje temperature (temperatura tela) i visokoj vlažnosti (tipično za unutrašnjost creva) posle 48 sati (vremenski period potreban da namirnica prođe kroz probavni trakt). Onda nije iznenađujuće da je u različitim delovima sveta, gde preovlađuju visoke temperature, svinjetinu nemoguće kupiti u mesarama. U mnogim državama prisutna religiozna zabrana svinjetine tako ima vrlo praktičnu osnovu.
d) Svinjetina veoma negativno deluje na strukturu vezivnog tkiva. Zadatak vezivnog tkiva je da povezuje telo kao celinu. Voda koju prihvata vezivno tkivo se zadržava u malim molekulskim jedinjenjima takozvanim mukopolisaharidima koji uglavnom sadrže sumpor. Što ih je više u vezivnom tkivu toliko će se više vode zadržati i toliko će više tkivo da nabrekne. Svinjetina sadrži mnogo sumpora i zato se pri konzumiranju svinjskog mesa velika količina sumpornih jedinjenja odlaže u vezivnom tkivu koje se kao sunđer napuni vodom i nabrekne. Kolagenska i elastična vlakna su zato jako opterećena i brže stare. Pošto se u svakom delu svinje nalaze specifična sumporna jedinjenja, možemo kod nekih ljudi da pimetimo koju vrstu svinjetine najviše vole da jedu; salo na stomaku, na leđima, krmenadle s vrata, šunku. Nepoželjne naslage sala na zadnjici i butinama su često povezane s konzumiranjem svinjskog sala.
e) Te sluzaste supstance iz svinjetine se gomilaju u tetivama, ligamentima i hrskavici lokomotornog aparata. Zato tkivo nabrekne, nastaje previše sluzi, postane meko i manje otporno. Posledica toga je prenategnutost tetiva i ligamenata koji ne mogu više da podnesu opterećenje i tako dolazi do degeneracije hrskavice. Loša izdržljivost ligamenata, reuma, artritis, artroza, oštećenja međukičmenih diskova, u svom razvoju su često povezane sa svinjskim mesom.
f) Svinjetina je bogata sa hormonima rasta koji ne utiču samo na povećan rast mladih i pubertet, već imaju uticaj i na odrasle. Višak hormona rasta podstiče upale, oticanje tkiva i dr. Tako podstiče i rast ćelija raka i zajednički su odgovorni za nastanak i širenje raka.
g) Svinjetina sadrži visoke koncentracije histamina, čak najvišu postojeću kod stoke za klanje. Histamin je veoma efikasan hormon i naročito je aktivan u toku agresivnih alergijskih reakcija. Zato svinjetina ubrzava alergijske procese kod alergije na polen i kod astme, sve do kožnih alergija, neurodermitisa itd. Histamin podstiče i upale, abscese, čireve, upale creva, upale vena, kože, nastanak ekcema. Sa svakom stresnom situacijom se oslobađa histamin, što podstiče negativne pojave stresa i prevazilazi njegovu zdravu meru. Tako se poveća sklonost ka nastanku čireva na želucu, aritmije srca i infarkta srca itd.
h) Svinje su pre svega zbog masovnog uzgoja razvili u veoma opterećene životinje. U prošlosti su svinje bile mnogo robusnije. Naše bake i deke se još sećaju kako su mogli da ih jašu. Leđa danas uzgojene svinje nisu više sposobne da podnesu takvu težinu. Svinje se odazivaju s velikim stepenom stresa, luče jako mnogo adrenalina i doživljavaju infarkte. O tome bi mogli mnogo da kažu odgajivači svinja. Zbog velike osetljivosti moraju svinju, koja u užasnim uslovima masovnog uzgoja živi svoj kratki život, da “kljukaju” vakcinama i preventivnim dozama antibiotika, sedativima i dr., a sve to se posle nalazi kao ostatak u svinjetini koju pojedemo.
- aaaca
- Stalni član
- Postovi: 10525
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Re: hronicni gastritis
Свињетина!
Неко свињетином може да назове и парче меса настало од матичних ћелија свиње натопљено на пример хормонима и антибиотицима.
Ја свињетином називам месо од свиње која је храњена на природан начин. Таква свињетина нема ни хормона ни сумпора ни осталих којештарија.
Зашто је свињетина генерално данас једно од најсигурнијих меса? Свиња је сваштојед. Због тога јој неће сметати генетски модификована биљна храна у којој се налазе гени животиња.
За разлику од свиња, остале животиње су биљоједи (говече, овца, коза, кокошка...). Када биљоједе храните биљном храном која је генетски модификована животињским генима, настаје велики ризик.
Неко свињетином може да назове и парче меса настало од матичних ћелија свиње натопљено на пример хормонима и антибиотицима.
Ја свињетином називам месо од свиње која је храњена на природан начин. Таква свињетина нема ни хормона ни сумпора ни осталих којештарија.
Зашто је свињетина генерално данас једно од најсигурнијих меса? Свиња је сваштојед. Због тога јој неће сметати генетски модификована биљна храна у којој се налазе гени животиња.
За разлику од свиња, остале животиње су биљоједи (говече, овца, коза, кокошка...). Када биљоједе храните биљном храном која је генетски модификована животињским генима, настаје велики ризик.
Re: hronicni gastritis
Iz licnog iskustva...jeo sam svinjetinu,susenu,sto kazu prsutu...doduse domaca je bila,moj ujak ih hrani na selu i susi meso...i nisam imao problema sa njom...dok iz marketa i mesara izbjegavam.
- aaaca
- Stalni član
- Postovi: 10525
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Re: hronicni gastritis
Чак и свеже месо из разних месара може да направи такве проблеме да је просто невероватно. То је због тога што је месо старо ко зна колико времена и третирано масом хемикалија. Дакле, само домаће, проверено.