Nitroglicerinska mast; fisura - sta, kako?
Nitroglicerinska mast; fisura - sta, kako?
Pozdrav. Molim za neku vrstu pomoci. Juce sam dobio dijagnozu - analna fisura. Otisao sam kod lekara posle uzasnog iskustva defekacije i krvi do kolena. Nekako otisao do hirurga, odradio pregled i to je to. Prepisana nitroglicerinska mast, Ivancic i sin. Date su mi do znanja kontraindikacije za koje mi nije bas sve jedno. U apoteci mi rekose da stavim ne vise od velicine zrna pirinca (!!??!!). Sad me zivo interesuje KAKO da tako malu kolicinu masti nanesem na ranu koju od prilike znam gde se nalazi (na 12 sati gledajuci unapred, ka kicmi, kako rece dr), a da je recimo usput ne ostavim na spoljnom delu anusa i tako to? Evo veceras sam pokusao i Boga pitaj da li sam uopste naneo na ranu.. Dr mi je uradio pregled i prstom i anoskopom i bio je zadovoljan sto sam sve to izdrzao, tako da nije u nekom uznapredovalom stadijumu cim je to sve mogao da turi dole. DAkle, to su moja pitanja. I kako tako suv prst sa to malo kreme da gurnem u analni otvor? Nista mi nije jasno..receno mi je da uvece stavim i Flogocid, pa ne znam da li pre ili posle nitroglicerinske masti? Flogocid mi je nekako lako da stavim, prst sav mastan i ulazi...Bojim se da cu koristiti nitroglicerinsku mast za dzabe, da cu promasivati ranu i da nista necu uraditi....Molim za neki savet.
Re: Nitroglicerinska mast; fisura - sta, kako?
Kako bih ja radila - mazala bih prvo tu mast nitroglicerinsku, ne bih preterano brinula sad da li je kolicina zrno pirinca ili zrno graska, prosto namazi u tanjem sloju otprilike tu gde mislis da je ranica, nema veze ako zahvatis siri sloj, nece biti nikakve katastrofe.
Prst nemoj da bude suv nego i na njega namazi u tankom sloju tu mast da moze da bude i guza masna i prst masan, zasto da te boli i da se mucis ako ne moras. Probaj to sto opustenije da uradis.
Uvece prvo namazi tu mast pa sacekaj dva sata recimo pa namazi Flogocid i za njega ne moras da brines o kolicini, fino namazi i sad ne znam na kojoj dubini je fisura ali mozes uneti mast na prstu unutra i nekoliko centimetara. I tako prespavaj sa Flogocidom. Ujutru naravno higijena i ponovo mast u tanjem sloju itd.
Osnovno - nemoj se plasiti, od tih masti to ce sve lepo da zaraste, malo je neprijatno ali steci ces rutinu.
Prst nemoj da bude suv nego i na njega namazi u tankom sloju tu mast da moze da bude i guza masna i prst masan, zasto da te boli i da se mucis ako ne moras. Probaj to sto opustenije da uradis.
Uvece prvo namazi tu mast pa sacekaj dva sata recimo pa namazi Flogocid i za njega ne moras da brines o kolicini, fino namazi i sad ne znam na kojoj dubini je fisura ali mozes uneti mast na prstu unutra i nekoliko centimetara. I tako prespavaj sa Flogocidom. Ujutru naravno higijena i ponovo mast u tanjem sloju itd.
Osnovno - nemoj se plasiti, od tih masti to ce sve lepo da zaraste, malo je neprijatno ali steci ces rutinu.
Hvala puno na odgovoru. Vrlo je precizan i jasan. Malo me je samo frka od nuspojava nitroglicerinske masti jer ne znam kada te pojave mogu da se jave jer sutra.uvece treba da vozim na more i ne bi valjalo da mi se sroza pritisak
Ok, razumeo sam sve, probacu da sve uradim kako je receno. Dr mi je rekao od prilike gde je rana, ali ja je pod prstom ne osecam..da li je dublje, pojma nemam..

Ako je i dublje nista nije strasno, ti namazi i malo dublje pa nece da skodi. Ta upozorenja za takve masti i preparate uglavnom vaze kada zahvatas mazanjem velike povrsine koze ili sluzokoze. Za par centimetara tesko da moze da bude nekih problema.
Flogocid uvece slobodno bez ogranicenja i slobodno duboko, sluzokoza ga voli, on je jedna divna mast za sve probleme sa jelte tim stvarima koje tu mogu da se pojave i zezaju. Srecan put
Flogocid uvece slobodno bez ogranicenja i slobodno duboko, sluzokoza ga voli, on je jedna divna mast za sve probleme sa jelte tim stvarima koje tu mogu da se pojave i zezaju. Srecan put
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Има ли нешто да те није снашло ових последњих месеци?
Лепо се проведи на мору.
Лепо се проведи на мору.
E moj Aco, vidis kako me hoce. Bar sam koliko toliko regulisao secer, ali evo sada me savatala fisura. Da kucnem u drvo, jutros sam isao u wc, Boga molio da nekako prezivim i bilo je ok, mnogo bolje nego prosli put. Tako da se nadam da ce ici dobro.aaaca napisao:Има ли нешто да те није снашло ових последњих месеци?
Лепо се проведи на мору.
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Држи се, не одустај.
Да би лакше вршио велику нужду столица треба да је мекана али не течна јер онда пече. Да би била мекана треба да се пије довољно воде али мора и да се једе храна која задржава воду. Мени ја најбоља кувана пшеница и кукуруз. Не треба да се меље него само жваће. Већи комади зрна задржавају више воде и столица је влажнија и мекша па лакше изађе.
Да би лакше вршио велику нужду столица треба да је мекана али не течна јер онда пече. Да би била мекана треба да се пије довољно воде али мора и да се једе храна која задржава воду. Мени ја најбоља кувана пшеница и кукуруз. Не треба да се меље него само жваће. Већи комади зрна задржавају више воде и столица је влажнија и мекша па лакше изађе.