Podrigivanje

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Ivann
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 11, 2007 11:47 am

Podrigivanje

Post od Ivann »

Evo, vec nekoliko godina muci me isti problem. Odradio sam skoro sve moguce preglede, osim gastroskopije. Svi rezultati su dobri od EKG-a, ultrazvuka pa do rentgenskog snimka zeluca i jednjaka.

Problem je u tome sto me non-stop tera da podrigujem, stalno izbacujem vazduh iz sebe prilikom podrigivanja. Narocito je izrazeno prilikom obroka. Osim tog podrigivanja, nemam nikakve ostale probleme zeludac me ne boli, nemam kiselinu, stolica je redovna....

Situacija je ista kao i kada je sve to pocelo pre par godina, niti je bolja niti je gora.

Sta moze biti problem, da li je neko imao slicne simptome?
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Problem moze biti aerofagija, nesvesno nervozno gutanje vazduha.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Dea »

Ajd da se nadovezem na temu, mada je problem potpuno drugaciji. Moja jedno i po mesecna beba nikako nece da podrigne posle hranjenja. Nosam je i ljuljskam i tapkam po ledjima po sat dva. Zbog toga (rekla bih) stalno bljucka hranu, pa se neki put stvarno brinem da li joj uopste nesto ostaje i da li da je vodim kod lekara. Zna li neko neku metodu kojom mogu da postignem da podrigne posle obroka?
kokolina
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jul 15, 2007 8:06 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od kokolina »

Imam iste probleme.bio sam na svim mogucim pregledima i kontrolama.
i to u sloveniji.radili su mi gastroskopiju ultra zvuk itd...i nasli jedino kao neku dijagnozu na gastroskopiji INSUFICIENCA KARDIJE.pio sam sve lekove ali nista ne pomaze.vec 3 godine je tako.cim nesto pojedem rigam.masno,ne masno ja rigam.nekad vise nekad manje.citav zivot sam bio zdrav do pre 3 godine.jos se i sportom pri tom bavim i to skoro profesionalnim.ponekad mi puls preskoci i puls se ubrza ali ne znam ima li to veze sa podrigivanjem.slovenacki lekari su skloni dijagnozi da je ovo na psihickoj bazi bolest u sta jasumnjam.ako mi neko moze pomoci na bilo koji nacin ja bih voleo da mis se javite putem interneta ili na telefon.
postaje jako iscrpljujuce.i to je riganje u gornjem delu trbuha.a najvise zastoj zdraka u samom vratu pri podrigivanju.
hvala za svaku dobronamernu pomoc.
jadranko beograd
062 537 677
sangre
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 27, 2008 12:07 pm

Post od sangre »

i ja imam slican problem. samo je malo drugaciji. neprestano podrigujem, ali imam osecaj da taj vazduh izvlacim iz sinusa, glave ,nekako ne podrigujem normalno, iz zeluca?!! zvuci jako glupo ali tako je, uopste mi nije jasno sta je u pitanju. Posle toga imam jake glavobolje, pracenje povracanjem. Ne znam sta da radim?Sumnjam na stres, kad se odmorim, naspavam, bude mi malo bolje, a onda opet!
hozza
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 04, 2009 1:40 pm

Post od hozza »

Takodje podrigujem i imam istu dijagnozu kao i vi cardia insuficienta i mislim a i tako su mi rekli da je podrigivanje povezano sa ovom dijagnozom.Ja tu dijagnozu vucem vec 2 god. i nemogu nikako da je se rijesim...Zna li neko da li je to uopste izljecivo?
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:53 am

Post od ontario »

E ovako,ja isti imam problem ali je kod mene u pitanju helio/bakterija i moguci cir.Prevelika kiselina mi je problem,podrigujem svaki dan i cekam nalaze biopsije.Ja smatram da bi vi trebali obavezno uraditi gastroskopiju.
Ja sam imala hijatus herniju,gastritis i ezofagitis,a sada ne znam jer jos uvek cekam nalaze jer sam bila na gastroskopiji.Nalazi biopsije ce najbolje reci.Rezultate dobijam u aprilu,jer imam jos par testova da uradim.
Srecno
Odgovori