Zdravo,
Od pre nekoliko dana tacnije 2 krenuli su jaki grcevi u stomaku tj u predelu zeluca, javljaju se povremeno. Nemam drugih problema tipa neprestanog bola, mucnine i sl. jednostavno grcevi se javljaju sami od sebe i bas su jakog intenziteta.. primetio sam takodje da posle obroka, grcevi prestaju a crve pocinju da budu glasnija i stvaraju se gasovi ,sticem utisak takodje da se grcevi javljaju samo kada je zeludac prazan..
Dali je nepravilna ishrana i preterana upotreba cigarate, moguc uzrok ovih grceva? Inace zadnjih 5-6 godina se hranim kad stignem i kako stignem, razlog je kao i kod nas svih uglavnom posao.. poslednjih dana doduse rucao sam samo po jednom dnevno i to ono na brzinu i sta mi se nadje pod rukom.. Neznam koliko mogu biti opasni ti grcevi u zelucu, i dali je razlog za brigu ili je samo znak i upozorenje na promenu nacina zivota i ishrane...?
Povremeni jaki grcevi u stomaku
Re: Povremeni jaki grcevi u stomaku
Svakako da nacin i rezim ishrane moramo postovati i kad nas nista ne boli jer je tesko popraviti ono sto pokvarimo.
Zasto postoji--DORUCAK, RUCAK,VECERA-nije to izmislio ni neki naucnik ni ma ko vec priroda tako ustrojila organizam da mora cesto da jede-i da nikad ne bude prazan zeludac, pa tako krene sve negativno.
Pusenje svakako moze nepovoljno da utice posebno ako preterujes.
Stres--pretpostavljam da imas na poslu kad tako ne stizes da jedes-ali nemoj da ti ista bude prece od zdravlja--kome ces trebati bolestan--ni najrodjenijem veruj ni sebi samom.
Koliko smo spremni da zivimo u skladu sa prirodom toliko cemo biti i srecni i zdravi.
SVAKO DOBRO
Zasto postoji--DORUCAK, RUCAK,VECERA-nije to izmislio ni neki naucnik ni ma ko vec priroda tako ustrojila organizam da mora cesto da jede-i da nikad ne bude prazan zeludac, pa tako krene sve negativno.
Pusenje svakako moze nepovoljno da utice posebno ako preterujes.
Stres--pretpostavljam da imas na poslu kad tako ne stizes da jedes-ali nemoj da ti ista bude prece od zdravlja--kome ces trebati bolestan--ni najrodjenijem veruj ni sebi samom.
Koliko smo spremni da zivimo u skladu sa prirodom toliko cemo biti i srecni i zdravi.
SVAKO DOBRO