Retka stolica, gasovi, nadutost.
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Feb 19, 2017 11:56 am
Retka stolica, gasovi, nadutost.
Pozdrav. Imam 20 godina i imam problema sa stomakom. Cesto imam gasova vise nego uobicajeno, nemam bolove, imam redovno stolicu u nista cudno, nema krvi, nema sluza, normalne boje, jedino sto je uglavnom retka, ali nije kao dijareja, ponekad bude sasvim normalna. Ranije sam imao svrab oko anusa, medjutim to je prestalo. Cesto kada pijem koka kolu, dosta kafe, ili alkohol uvece, sutradan imam dosta gasova, inace imam manje problema. Ovo stanje traje vec godinu i po dana. Kada je sve pocelo bilo je dosta intezivnije i imao sam dijareju i opstipaciju, isao sam kod lekara na ultrazvuk, davao sam krv, mokracu i stolicu na uvid, sve je bilo u redu, pio sam neke probiotike, obracao vise paznje na ishranu i sve se smirilo. Zato nisam ni bio zabrinut, jer sam mislio da ce problem potpuno nestati, ali nije. Dakle, na osnovu ovih simptoma nemam predstavu sta bi bio problem.
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Re: Retka stolica, gasovi, nadutost.
Имаш озбиљних проблема са цревима и ако им се озбиљно не посветиш треба да очекујеш кронову болест или нешто слично. Ако те нешто више занима, напиши.
-
- Novi član
pa sta treba da radim?
-
- Novi član
I zanima me koliko su to problemi ozbiljni?
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Биће озбиљни ако се закомпликује улцерозним колитисом или кроном.
Треба да користиш пробиотике, бели лук, домаћи кефир... Уосталом прочитај књигу "Алкализуј се или умри" од Теодора Бародија а проучи и дијету против кандиде чији сам линк поставио на мојој страници: http://*/index.html?stranica=s ... je/kandida. У суштини ради се о здравој исхрани.
Треба да користиш пробиотике, бели лук, домаћи кефир... Уосталом прочитај књигу "Алкализуј се или умри" од Теодора Бародија а проучи и дијету против кандиде чији сам линк поставио на мојој страници: http://*/index.html?stranica=s ... je/kandida. У суштини ради се о здравој исхрани.
-
- Novi član
juce sam kupio multilac probiotik. a svako jutro pijem limunadu bez secera, izbacio sam sve slatko. Primetio sam ove pojacane simptome od kako se hranim u studentskoj menzi. Ali bi valjda to trebalo da je zdravo, s obzirom na to da svaki dan imam raznovrstan obrok i supu/corbu.
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Сада је тешко дефинисати термин "здраво". Као што си рекао исхрана је на изглед здрава, правилна, разноврсна. Међутим, ако стављају соду бикарбону у храну или посуђе не исперу од детерџента како Бог заповеда, онда настају проблеми са варењем. Ако се поврће и воће не опере правилно или ако је месо старо или "филовано" хормонима ето додатних проблема. А о хлебу да и не говорим.
-
- Novi član
Samo da se javim. Problem sam uspesno resio sa domacim kefirom. Verujem da je od toga. Konacno imam normalnu stolicu, posle godinu i po dana. Pijem po pola litra dnevno.
Lako se sprema, ukusno je i zdravo. Meni je vec posle 4 dana, bilo bolje, ali nisam prestao da pijem, vec konzumiram i dalje. Kefirna zrnca ili tibetansku gljivu, kako ko zove, sam dobio preko fejsbuk grupi Kefir na DAR. Ko procita ovo, i ima slicnih simptoma, neka proba sa kefirom.
Lako se sprema, ukusno je i zdravo. Meni je vec posle 4 dana, bilo bolje, ali nisam prestao da pijem, vec konzumiram i dalje. Kefirna zrnca ili tibetansku gljivu, kako ko zove, sam dobio preko fejsbuk grupi Kefir na DAR. Ko procita ovo, i ima slicnih simptoma, neka proba sa kefirom.