Postovani,
zelim da vas pozdravim i unapred zahvalim na odvojenom vremenu citajuci nas ''problem'', naravno i na odgovorima/savetima.
Moja zena ima 32 godine i dete starosti 10 godina. Ovo bi joj bio drugi porodjaj (nakon 10 godina).
Poslednju menstruaciju je imala 21.jula.2011. Inace, dobija na 23/24 dana.
Ruzicasti sekret je poceo da se pojavljuje 16.augusta.2011 godine. Trajao je 2 ili 3 dana da bi isti presao u tamno braon iscedak. Braon iscedak se jos uvek pojavljuje, nekad u manjim a nekad za nijansu vecim kolicinama. Sad kad je trebala da dobije menstruaciju (a nije dobila tj. kasni) imala je bolove u stomaku i krstima ali su joj grudi bile vise natecene i osetljivije za razlike od predhodnih menstruacija. Gore navedeni bolovi su trajali oko 3/4 dana pa su se smirili tj. sad je OK. Nema bolova a grudi su joj samo malo natecene ali se vracaju na normalu. Primetio sam da je malo razdrazljivija i ima malo povecani apetit.
Uradili smo test trudnoce sa Babyrapid i rezultat je sledeci: 18.august.2011 - pojavila se vrlo bleda roze linija, 19.august.2011 - roze linija je postala za nijansu deblja/uocljivija, 20.august.2011 - roze linija je jos vise izrazenija. Nakon ovih rezultata smo dosli do zakljucka da je verovatno trudna. Otisli smo do ginekologa i doktorka je rekla da je moguce da je nedostatak vitamina ali prvo se mora uraditi test na trudnocu i ultra zvuk.
22.augusta.2011 godine smo uradili Beta HCG u laboratoriji (vadila je krv za analizu) i sledeci su rezultati:
ANALIZA: Beta HCG
REZULTAT: 435.3
JED.: mlU/ml
REF. VREDNOST: < 5
METODA: eclia (na kvadrat)
Devojka u laboratoriji nam je rekla da je 99% trudna.
Imam nekoliko pitanja u nadi da cu dobiti odgovor.
Da li je moja draga trudna ? Da li mogu biti siguran ako pogledamo gore navedene rezultate i malu promenu u njenom ponasanju ?
Da li je normalno da se pojavljuje prvo ruzicasti koji se kasnije pretvorio u braon iscedak u ranoj trudnoci ?
Hvala svima na odgovorima/savetima.
Buduci Tata (zelim i nadam se da ce tako i biti).
Braon iscedak i Trudnoca ?
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Avg 23, 2011 4:16 pm
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Okt 19, 2010 7:04 pm
Re: Braon iscedak i Trudnoca ?
Supruga vam je zasigurno trudna, samo treba razluciti kakva je trudnoca. Tj.da li je vitalna ili samo "biohemijska". Imajuci u vidu taj braonkasti iscedak neka ponovi b-HCG na treci dan (ako je analiza radjena danas onda da se ponovi prekosutra), u istoj laboratoriji u kojoj ste radili ovaj prvi nalaz (453). Vrednost bi trebalo da poraste tj da se duplira na treci dan. Ako se to desi u pitanju je vitalna trudnoca. Ukoliko b-HCG opada onda nesto nije u redu sa tom trudnocom... (Sledi vam dalje ispitivanje i pregledi). Ali ja sam optimista po pitanju vase trudnoce.
I da ne zaboravim, nema to nikakve veze sa vitaminima (pozdravite vasu doktorku)
P.S. Neka supruga uzima tablete folne kiseline od 400 mikrograma, jednom dnevno.
Proverite i TSH (za svaki slucaj)
Eto toliko od mene za danas
Ako vam sta zatreba stojim vam na raspolaganju
I da ne zaboravim, nema to nikakve veze sa vitaminima (pozdravite vasu doktorku)

P.S. Neka supruga uzima tablete folne kiseline od 400 mikrograma, jednom dnevno.
Proverite i TSH (za svaki slucaj)
Eto toliko od mene za danas
Ako vam sta zatreba stojim vam na raspolaganju

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Okt 19, 2010 7:04 pm
Ponovite b-HCG sutra (sad videh da ste radili 22.)
imam pitanje jer sam jako zabrinuta..naime,imala sam 3 spontana pobacaja-kod prvog prestala srcana radnja i doslo do spintanog prouzrokovanog time sto mi doktor u Belmedici pre trudnocr i za vreme trudnoce dao terapiju tritace i diunorm zbog pritiska/tako su mi rekli fa je najverovatnije razlog.drugi put uradila sve analize Torch i ostalo,ostala trudna i opey prestanak srcane radnje,uradila ponovo analize i nadjena listerija-u prvob analizi pre trudnoce nije je bilo...lecena i izlecena..treca trudnoca od pocetka krvarenje,prazan mesak i kiretaza..e sad,opet sam trudna..ponovo analize,sve je ok,alu nadjena mutacija zbog koje treba da primam fragmin ili fraxipan od pocetka trudnoce,pritisak regulisan metildopom..resavamo da nakon mog ciklusa koji je bio 23.jula radimo na bebi..i ja sam trudna..prva beta 165,druga 675,treca 4570..23.avgusta braonkasti iscedak,progesteron 3x1,progesteron depo 250 na 5 dana,pregnil 1500 na dva dana,fraxipan 0,3 u stomak ujutru i uvece..danas je 26.08.bila na uz..vidi se mesak,ali ne vidi plod..mali hematom za koji kaze da zbog njega imam taj braonkast iscedak,ali sam zabrinuta jer ne vidi plod..ciklus je bio 23.jula sad je 26.avgust.da li je to normalno?? molim za odgovor jer nakon predhodnog pakla i spontanih zaista sam uplasena i tuzna i pitam se dokle..unapred hvala
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Avg 23, 2011 4:16 pm
Zli doktor, hvala na savetima i odgovorima. Izvinite sto vam se nisam odmah zahvalio na odvojenom vremenu jer smo cekali da uradimo rezultate...
Zena mi je bila kod ginekologa i predlozila joj je da pije Pregnacare. S obzirom da nisam nasao a na nasem trzistu ima dosta slicnih proizvoda razlicitih firmi odlucio sam se na Femibion jer su nam svi to preporucili. Pije jednu dnevno (pre spavanja). Tablete izmedju ostalog u sebi takodje sadrze i folnu kiselinu (200 µg). Takodje imaju vitamine a i jod...
Tablete je pocela da pije od sreda 27.august.2011. Od tog dana braon iscedak se nije menjao tj. u istom je intezitetu.
25.augusta.2011 godine smo opet uradili Beta HCG u laboratoriji (vadila je krv za analizu) i sledeci su rezultati:
REZULTAT: 925.8
Za razliku od proslogu puta, nivo HCG je vise nego duplo. Nadam se da sad sa vecom sigurnoscu mozemo konstatovati da mi je zena trudna ili treba da prodje jos malo vremena ?
Zli doktor, meni nije jasno zbog cega se neprestaje braon iscedak ? Da napomenem da je zena u zanjdih nekoliko dana u pokretu tj. hoda, ide gradskim prevozom ? Da li to mozda utice na braon iscedak ? Sledece nedelje bi trebali da zakazemo ultra zvuk na institutu majke i dete
Jos jednom, mnogo vam hvala za odvojenom vremenu za nas.
Zena mi je bila kod ginekologa i predlozila joj je da pije Pregnacare. S obzirom da nisam nasao a na nasem trzistu ima dosta slicnih proizvoda razlicitih firmi odlucio sam se na Femibion jer su nam svi to preporucili. Pije jednu dnevno (pre spavanja). Tablete izmedju ostalog u sebi takodje sadrze i folnu kiselinu (200 µg). Takodje imaju vitamine a i jod...
Tablete je pocela da pije od sreda 27.august.2011. Od tog dana braon iscedak se nije menjao tj. u istom je intezitetu.
25.augusta.2011 godine smo opet uradili Beta HCG u laboratoriji (vadila je krv za analizu) i sledeci su rezultati:
REZULTAT: 925.8
Za razliku od proslogu puta, nivo HCG je vise nego duplo. Nadam se da sad sa vecom sigurnoscu mozemo konstatovati da mi je zena trudna ili treba da prodje jos malo vremena ?
Zli doktor, meni nije jasno zbog cega se neprestaje braon iscedak ? Da napomenem da je zena u zanjdih nekoliko dana u pokretu tj. hoda, ide gradskim prevozom ? Da li to mozda utice na braon iscedak ? Sledece nedelje bi trebali da zakazemo ultra zvuk na institutu majke i dete
Jos jednom, mnogo vam hvala za odvojenom vremenu za nas.
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Okt 29, 2010 6:30 pm
Cestitam,tata divno je sto tako brinete za svoju dragu,ona je srecna zene i jos jednom drago mi je da je sve ok. uzivaj te!!! 

pozdrav svima na forumu!muz i ja od skoro radimo na bebi pa imam par pitanj tj. zanima me vase misljenje i ako je neko imao slicna iskustva.22- og(sutra) bi trebalo da dobijem ,ali jos sinoc mi se pojavio braon sekret,ne boli me stomak kao pred menstruaciju a inace su jako bolne,pojavio se sinoc u maloj kolicini i jutros ali sada ga nema..test sam radila 10 dana nakon ovulacije i rezultat je bio negativan,pogledala sam test posle sat vremena i na njemu se videla druga crtica jako slabo roze..sta mislite da li to moze biti trudnoca?
hvala unapred
hvala unapred

-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Avg 29, 2013 9:01 am
se videla druga crtica jako slabo roze..sta mislite da li to moze biti trudnoca?
Read more: http://www.doktor.rs/forum/posting.php? ... z2dL5y9Uj0
Fifa Ultimate Team Coins