cyclo-progynova?

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

fifi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 12, 2008 10:58 pm

cyclo-progynova?

Post od fifi »

Zna li neko koliki je rizik koristenja CYCLO-PROGYNOVA tableta ,jer sam cula da mogu izazvati razna obolenja, i da li postoje neki manje rizicni
lekovi za regulaciju menstruacije?
sati
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 8:09 pm

Post od sati »

Ja sam ih pila 8 meseci da bi mi eregulisale ciklus u smislu neredovnog,bolnog i preobilnog krvarenja.Moje iskustvo je jako lose.Nista mi nije regulisalo,cak sam i u toku pijenja tabletica ponekad krvarila(na 8.tableti).Ugojila sam se kao nikada u zivotu.Moj ginekolog mi je sve vreme govorio da budem strpljiva.I bila sam,ali rezultata nigde.Ja ne znam koji ti konkretno problem imas i zasto njih pijes,koliko imas godina,jesi li radjala..Ali danas ginekolozi bas olako prepisuju cikloproginove,orgametrile....Ovo je moje iskustvo,mozda je neko prosao bolje od mene.Srecno.
P.S.Ja jos uvek ni sa cim nisam regulisala ciklus.Razmisljm da ugradim hormonsku spiralu
fifi
Novi član
Novi član

Post od fifi »

Hvala na odgovoru!
Imam 32 god.Jedno dete.Dosad nikad nisam imala vecih problema.
Medjutim zadnja dva meseca menstr.kasni po 15 dana i doktor odmah propise CYCLO-PROGY. Jos ih ne pijem,a razmisljam potraziti savet drugog lekara. Samo me zanimaju iskustva drugih i ima li posledica.
sati
Stalni član
Stalni član

Post od sati »

Pametna odluka.Pitaj jos nekog ginekologa.Ali opet ti kazem,mozda sam ja izuzetak ali mislim da ipak imas malo godina za tako jak lek.Zasto ti nije predlozio pilule za kontracepciju u cilju regulisaja ciklusa,nego odmah tako visok nivo hormona???
vissnja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 13, 2008 5:40 pm

Post od vissnja »

I moje iskustvo sa ciklo-progynovom je vrlo slično. Ja sam je pila takođe da bih regulisala cikluse, međutim posle tri meseca konzumiranja kada sam trebala da dobijem M ona se nije pojavila 2 meseca i onda sam morala da je veštački izazivam.Tako je bilo i sledeći put, dva meseca ništa od M pa opet izazivanje veštački. Ja bih ti preporučila nešto drugo, ali pošto nisam lekar ne mogu ti reći šta, konsultuj nekog drugog lekara.Pozdrav, Vissnja.
vissnja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 13, 2008 5:40 pm

Post od vissnja »

Zaboravih da pitam martat kakva je to hormonska spirala? Da li mi možeš malo pojasniti? Interesuje me pošto su i meni ciklusi šareni,nekad su super u dan, a nekad mi kasni po 15 dana. Ja se taman ponadam trudnoća a ono opet ćorak. :( Pozdrav, Vissnja.
sati
Stalni član
Stalni član

Post od sati »

Imas na ovom forumu temu HORMONSKA SPIRALA MYRENA,ja sam tu dobila korisne savete.Ali ako zelis trudnocu onda to nije resenje za tebe jer se ona koristi 5 godina i osim sto regulise cikluse ona je i kontraceptiv.Pozdrav
jankovic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Sep 08, 2006 12:07 pm

Post od jankovic »

Ja sam pila CYCLO-PROGYNOVA kada sam imala 14 godina, i nista mi nije smetalo, ciklus mi se regulisao za samo nekoliko meseci.
sophie87
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Sep 14, 2007 6:40 pm

Post od sophie87 »

jankovic napisao:Ja sam pila CYCLO-PROGYNOVA kada sam imala 14 godina, i nista mi nije smetalo, ciklus mi se regulisao za samo nekoliko meseci.
I meni takodje, jer sam imala policisticne jajnike.
Katija
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Jan 12, 2007 5:45 pm

Post od Katija »

I ja sam davno pila te tablete kada mi je ciklus kasnio 2 meseca usled velikog stresa posle jednog smrtnog slucaja...
Popila sam samo jednu kutiju, ciklus se regulisao i nisam imala nikakve nezeljene posledice od njih.
Majmunche
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 7:46 pm

Post od Majmunche »

Iz tudjih iskustva ne moze mnogo da se sazna vezano za kontraceptivne pilule jer svako ima individualnu reakciju. Znaci, treba probati sa najmanjom dozom hormona pa onda, ako ima nuspojava tipa neredovnog krvarenja, probati neku drugu pilulu... Inace je potrebno 3-6 meseci da se telo navikne na pilulu, treba da se menja tek ako nuspojave nastave da smetaju i posle tog perioda.
sati
Stalni član
Stalni član

Post od sati »

Majmunche,

Cikloproginova nisu kontraceptivne pilule!
Majmunche
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 7:46 pm

Post od Majmunche »

Ah, ne, pogresna tema - mislila sam na ovu temu dole o Diane35, izvinjavam se na upadici!! :oops: :oops:
BiljanaFrance
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 19, 2008 9:14 pm

Post od BiljanaFrance »

Ja sam pomenuti lek pila GODINAMA!!! Da da, naravno ne na svoju ruku, vec po preporuci "strucnih lica" tj doktora iz mog mesta. Bilo mi je dobro sve vreme dok sam ih pila i bila sam odlicno zalecena. Jajnici su mi navikli na tablete i poceli su da gube funkciju, a ja sam se gojila u nedogled. Onda sam preuzela stvar u svoje ruke, citala knjige o lecenju biljem, svako jutro pila caj od hajducke trave i od beznadeznog slucaja+ miom na jajniku+policisticni jajnici postala sam zdrava, nikad zdravija i menstruacije nikad redovnije.
fifi
Novi član
Novi član

Post od fifi »

BiljanaFrance napisao:Ja sam pomenuti lek pila GODINAMA!!! Da da, naravno ne na svoju ruku, vec po preporuci "strucnih lica" tj doktora iz mog mesta. Bilo mi je dobro sve vreme dok sam ih pila i bila sam odlicno zalecena. Jajnici su mi navikli na tablete i poceli su da gube funkciju, a ja sam se gojila u nedogled. Onda sam preuzela stvar u svoje ruke, citala knjige o lecenju biljem, svako jutro pila caj od hajducke trave i od beznadeznog slucaja+ miom na jajniku+policisticni jajnici postala sam zdrava, nikad zdravija i menstruacije nikad redovnije.
Da li si pila samo caj od hajducke trave ili jos nesto?
Odgovori