cyclo-progynova?
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
cyclo-progynova?
Zna li neko koliki je rizik koristenja CYCLO-PROGYNOVA tableta ,jer sam cula da mogu izazvati razna obolenja, i da li postoje neki manje rizicni
lekovi za regulaciju menstruacije?
lekovi za regulaciju menstruacije?
Ja sam ih pila 8 meseci da bi mi eregulisale ciklus u smislu neredovnog,bolnog i preobilnog krvarenja.Moje iskustvo je jako lose.Nista mi nije regulisalo,cak sam i u toku pijenja tabletica ponekad krvarila(na 8.tableti).Ugojila sam se kao nikada u zivotu.Moj ginekolog mi je sve vreme govorio da budem strpljiva.I bila sam,ali rezultata nigde.Ja ne znam koji ti konkretno problem imas i zasto njih pijes,koliko imas godina,jesi li radjala..Ali danas ginekolozi bas olako prepisuju cikloproginove,orgametrile....Ovo je moje iskustvo,mozda je neko prosao bolje od mene.Srecno.
P.S.Ja jos uvek ni sa cim nisam regulisala ciklus.Razmisljm da ugradim hormonsku spiralu
P.S.Ja jos uvek ni sa cim nisam regulisala ciklus.Razmisljm da ugradim hormonsku spiralu
I moje iskustvo sa ciklo-progynovom je vrlo slično. Ja sam je pila takođe da bih regulisala cikluse, međutim posle tri meseca konzumiranja kada sam trebala da dobijem M ona se nije pojavila 2 meseca i onda sam morala da je veštački izazivam.Tako je bilo i sledeći put, dva meseca ništa od M pa opet izazivanje veštački. Ja bih ti preporučila nešto drugo, ali pošto nisam lekar ne mogu ti reći šta, konsultuj nekog drugog lekara.Pozdrav, Vissnja.
Iz tudjih iskustva ne moze mnogo da se sazna vezano za kontraceptivne pilule jer svako ima individualnu reakciju. Znaci, treba probati sa najmanjom dozom hormona pa onda, ako ima nuspojava tipa neredovnog krvarenja, probati neku drugu pilulu... Inace je potrebno 3-6 meseci da se telo navikne na pilulu, treba da se menja tek ako nuspojave nastave da smetaju i posle tog perioda.
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Jan 19, 2008 9:14 pm
Ja sam pomenuti lek pila GODINAMA!!! Da da, naravno ne na svoju ruku, vec po preporuci "strucnih lica" tj doktora iz mog mesta. Bilo mi je dobro sve vreme dok sam ih pila i bila sam odlicno zalecena. Jajnici su mi navikli na tablete i poceli su da gube funkciju, a ja sam se gojila u nedogled. Onda sam preuzela stvar u svoje ruke, citala knjige o lecenju biljem, svako jutro pila caj od hajducke trave i od beznadeznog slucaja+ miom na jajniku+policisticni jajnici postala sam zdrava, nikad zdravija i menstruacije nikad redovnije.
Da li si pila samo caj od hajducke trave ili jos nesto?BiljanaFrance napisao:Ja sam pomenuti lek pila GODINAMA!!! Da da, naravno ne na svoju ruku, vec po preporuci "strucnih lica" tj doktora iz mog mesta. Bilo mi je dobro sve vreme dok sam ih pila i bila sam odlicno zalecena. Jajnici su mi navikli na tablete i poceli su da gube funkciju, a ja sam se gojila u nedogled. Onda sam preuzela stvar u svoje ruke, citala knjige o lecenju biljem, svako jutro pila caj od hajducke trave i od beznadeznog slucaja+ miom na jajniku+policisticni jajnici postala sam zdrava, nikad zdravija i menstruacije nikad redovnije.