vremejezabebe napisao: vec nekoliko meseci s vremena na vreme pocne da me gusi u grlu kao neka knedla

i nemogu da gutam ,to traje dan-dva pa prode i evo sad vec 2 dana .
sta da radim ,da mi nije stitna zlezda moja mama je imala ,pa se i ja toga plasim ....jos samo to mi treba
kad se rade hormoni stitne koji dan ciklusa ,ima li to veze ???
ništa opasno...ako se pojavi, pa nestane...to se kao naziva , knjiški , valjda neću pogrešiti, nešto kao "lupus histeriko", ali stvarno...i ja se žalila na to, pa mi drugarica , lekar oma pojasnila...

I sada se javi, traje nekoliko sati, obično kada mi je teško, u duši, baš jako...kada se setim tužnih ili trgičnih momenta...posle prođe...i ništa!
Hormoni štit. žlezde mogu da se urade u svakoj lab, za ne više od oko 1000,oo din!Vrednosti su jasne, pa se može lako uporediti!
-----------------------------------------------------------------------------
Nabla,
ono simptomi..Lisyini i moji....kod mene su konstantni, bez obzira da li sam na tableticam est. ili progesterona...svejedno...oni i dalje traju
A, tome mogu da dodam i problem bešike....Lisy?Kao da se aktivira nagon, kada god sednem???Mislim da ulazim u fazu straha od izlaska iz kuće...to baš nije u redu...Bilo mi neugodno da sve pominjem dr. ...Bila na UZ...preko reda, pa ko velim da ga ne zadržavam još i sa tim...
Inače, endometrijum:8.34....uterus je već dostigao knjiški optimum...posle 1000god!
Anibla,
sećam se kao juče priloga sa jutarnjeg programa RTS-a, dr, kojeg pominješ-italijana...moram reći i da je u ponašanju , iz tog snimka, meni malo odavao utisak kontraverznog lika...Inače, i ja sam čula za to...pa se raspitivala...uzima se ćelija iz kože, njeno jedro vadi, i zamenjuje jedro u doniranoj j.celiji...na taj način 100% nosi isti gentski kod takva jajna celija...ali, to se nigde ne radi...u Evropi, sem možda u eksoirementalnim istraživanjima...Šapanija ili Britanija...to, ipak, rekla bih kloniranje...od toga, za sada, zbog etičkih i gro drugih pitanja mislim da u perspektivi nema ništa...
Tako nešto mislim da eksperimentiše Miodrag Stojković, koji u svojoj bolnici koristi jajne celije za svoja naučna ispitivanja-primarno...a usput radi vantelesnu...ne znamo rezultate...
Nabla, Nina, koliko vas košta IVF?
Anibla,
zaboravljanje...hmm, simptom karakterističan za menopauzu...ja bih pravila razliku izumeđu: pamćenja i zaboravljanja....Meni se dešava u poslednje 2 godine, da ne mogu da upamtim dnevnu informaciju, obično ime neko, npr. iz štampe..naziv...iako kao slonče pamtim druge momente...dakle, nešto kao selektivno zaboravljanje...zaboravljanje aktuelnih, fresh, i srećom nebitnih podataka...tu kao nema leka...gledala emisiju na Explor. vrlo interesantno...svakog dana naučiti 10 npr. stranih reči, sutradan pnavljati...pa još novih deset...i tako redom...to je jednini način da se uspešno prevazilazi taj tip "taboravljanja"...tako rekoše na TV-u...jer, ćelije mozga moraju da "vežbaju", jedine su u ljudskom organizmu koje se ne obnavljaju...možda i ćelije jetre...za mozak sam sigurna!Stvarno, ljudi koji rade na sebi, koliko god da ih ophrvava biološka starost...zadržavaju i biološku vitalnost dok god su mentalno angažovani...ima primera...ima...
Šta sam propustila, još?
Uvek se lako uzenemirim kada dobijem mail iz Rusije...iako nije više sporan termin i drugo...mislim da ta tremica radi svoje...