Zdravo!Imam 23godine i u 23-oj nedelji trudnoce sam!Pre neki dan sam bila kod koznog lekara zbog fleka na ramenima,koje su se javile pre trudnoce i za koje sam ja mislila da je to samo skidanje boje posle mora!Medjutim one su pocele da se sire i da jako svrbe!Kozni lekar mi je rekao da je u pitanju neko oboljenje sa bakterijom streptokokom!Dao mi jeELOCOM kremu da mazem 5 dana,pa ce mi dati drugu nakon kontrole!
Zanima me dal je neko imao problema i mazao tu kremu i dali krema moze imati uticaj na bebu!?Isto tako brinem i zbog ovog oboljenja dali moze da sk
odi bebi zbog toga sto mi se izgleda to javilo pre trudnoce!
ELOCOM KREMA U TRUDNOCI!DA ILI NE?
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Feb 06, 2009 2:11 pm
-
- Novi član
Ja misllim da sam dobro razumela doktorku,koja je bila veoma neljubazna i neraspolozena da mi da malo bolje objasnjenje!Inace sam veliki laik sto se toga tice,ali sam uspela da protumacim njenu dijagnozu napisanu u izvestaju,i u kojoj pise da je u pitanju baktrija sreptokoka t.j.STREPTOKOKUS!Stvarno naznam sta da radim i sta da koristim,jer zivim u veoma malom gradu u kojem imamo samo tog jednog doktora,tako da nemam velikog izbora,a iskreno se plasim da se ne prosiri vise i ne utice na bebu!?Dali znate kako se ta bakterija dobija na kozi,i koji vid pregleda treba da se obavi da se ustanovi da je o tome rec?Pitam,jer moja doktorka je odokativno donela odluku da je streptokoka u pitanju!!!!Hvala vam unapred!!![/i]
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Gde je infekcija? Sta je zahvaceno?
Kako se manifestovala?
Da li je radjen bris?
Da li je radjen alergo test?
A elokom nemoj koritsiti, nema veze sa bakterijskom upalom...to je kortikosteroida ne antibiotska krema. Posebno zato shto si trudna a on se NE SME koristiti u trudnoci!
Sve smo ti ovo vec rekli a ne znak kavo josh objashnjenje hocesh a nisi nam ni rekla gde je i kakva infekcija u pitanju.
Bar prochitaj koja je shifra dijagnoze....
Kako se manifestovala?
Da li je radjen bris?
Da li je radjen alergo test?
A elokom nemoj koritsiti, nema veze sa bakterijskom upalom...to je kortikosteroida ne antibiotska krema. Posebno zato shto si trudna a on se NE SME koristiti u trudnoci!
Sve smo ti ovo vec rekli a ne znak kavo josh objashnjenje hocesh a nisi nam ni rekla gde je i kakva infekcija u pitanju.
Bar prochitaj koja je shifra dijagnoze....
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
-
- Novi član
Kao prvo niko mi nije dao pravo objasnjenje,pa cak ni moja doktorka,koja je,ponavljam,odokativno uradila pregled!!!!!A ja posto se ne razumem u citanju izvestaja,uspeh samo da laicki protumacim da ja rec o streptokoki i da je neka,nazovi sifra l.23!Te fleke imam na ramenima,koje su se pojavile kao bubuljice,koje su se kasnije izgubile pa pojavile kao fleke sa svrabom i crvenilom!Inace ja mislim da sam na PITANJIMA I ODGOVORIMA lepo objasnila o cemu je rec!!!!U svakom slucaju hvala!!
....
eto ona ti je rekla da ne smes ja nisam bila sigurna ............. nije ti radila nikakav bris? kako je onda mogla da zakljuci da su streptokoke? sacekaj tamaru , ona je ok i dace ti pravi savet , ja bas i nisam adekvatna , eto ja sam ti rekla sta ja znam .................pozz
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Vanja kraljevo napisao:Kao prvo niko mi nije dao pravo objasnjenje,pa cak ni moja doktorka,koja je,ponavljam,odokativno uradila pregled!!!!!A ja posto se ne razumem u citanju izvestaja,uspeh samo da laicki protumacim da ja rec o streptokoki i da je neka,nazovi sifra l.23!Te fleke imam na ramenima,koje su se pojavile kao bubuljice,koje su se kasnije izgubile pa pojavile kao fleke sa svrabom i crvenilom!Inace ja mislim da sam na PITANJIMA I ODGOVORIMA lepo objasnila o cemu je rec!!!!U svakom slucaju hvala!!
A sta je po vama pravo objashnjenje? Poshto se ochigledno ne razumemo.
Bakterijska upala se lechi antibiotskim kremama i mora se utvrditi razlog infekcije kako bi se taj razlog uklonio.
Amo imate alergijsku reakciju na neku namirnicu, materiju, lek to je druga pricha.
U oba sluchaja morate da otkrijete razlog nastanka te promene koju pominjete, ako je bakterijska infekcija, mora se lechiti antibioticima.
"uspeh samo da laicki protumacim da ja rec o streptokoki i da je neka,nazovi sifra l.23!" Dijagnoza L23 oznachava dermatitis ili ekcem, tachnije to je dijagnoza alergijskog kontaktnog ekcema! A ne bakterijske infekcije!
O ekcemima smo vec pisali u podforumu Dermatologija. Razlozi nastanka su svakojaki. I najbitnije je pronaci sta je to alergen, da li je u pitanju neka krema, losion, kupka koju koristite, da li je u pitanju iritacija nekim materijalom od kog je napravljena odeca koju ste nosili, posteljina na kojoj ste spavali golih ramena a koja je bila oprana nekim prashkom ili omekshivachem koji vam je izazvao takvu reakciju, posto je ekcem tako lokalizovan.
Pijete li ikakav lek za odrzavanje trudnoce? Prochitajte nus pojave!
Ako ste nezadovoljni objashnjenjima koje smo vam od prvog posta pisali svi mi onda promenite svog lekara, obratite se dermatologu koji ce dati pravu dijagnozu i dati terapiju koja po vas nije shkodljiva s obzirom da ste u drugom stanju. Dijagnoza moze da se postavi i samo obzervacijom pacijenta, bez dodatnih testova ali ako se pominje infekcija streptokokom trebalo bi da se uradi test, izloluje bakterija i da terapija shodno tome.
Terapija koju ste dobili jeste dobra za alergijske dermatitise ali ne bi trebalo da koristite Elokom u trudnoci, ako ste ga kupili prochitajte papiric koji se dobije uz njega, ili potrazite na internetu nezeljena dejstva i kontraindikacija za primenu ove kreme ili masti.
Bitnije je da otkrijete uzrok nastanka ovakve reakcije vashe koze i da te uzroke otklonite, i moja preporuka vam je da se za vreme trudnoce obracate dermatologu koji je struchan za lechenje koznih oboljenja trudnica.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.