folikul
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
folikul
imam 13 godina a pre godinu i po dana sam dobila prvu menstruaciju.Nekad imam veoma jake bolove prvi i drugi dan ciklusa pa moram i lek da popijem'pa sam zabrinuta,sta mi se dogadja i zasto me toliko boli?mama me prosle godine u martu vodila kod ginekologa i radila sam ultrazvuk,ja cu vam napisati sta pise na nalazu,pa vas molim da mi kazete da li je to u redu i sta da radim povodom mog problema.hvala. UZV uterus ispruzen malen 43*35*27 jednolicne ehostrukture u kavumu odjek za pravilan endometrij 6mm.Adneksalni regioni obostrano jasno vidljivi,ovarija vidljiva normalnih karakteristika. O.D.34*29 SA VECIM FOLIKULOM 20*26 O.S.26*21 Duglasov prostor slobodan .Dg/Dysmenorrhoae.Th/savet Rapten K tbl po potrebi
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 3:16 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Vanja, neke zene jednostavno imaju bolnije menstruacije od drugih. I ja sam jedna od njih. Nekad boli da padam u nesvest. Ako su ti redovne menstruacije probaj da popijes dan pre dobijanja tabletu da se spreci razvijanje bola. Preporuceni Rapten K je odlican.
To sto ti pise na izvestaju UZV jeste opis uterusa i jajnika i sve je OK. Opisani folikul govori o tome da si na UZ bila pred samu ovulaciju (obicno izmedju 12-14 dana ciklusa). Folikul je "opna" u kojoj se nalazi jajna celija. Kad folikul pukne, jajna celija izlece iz njega i ukoliko imas seksualne odnose u to vreme, mozes da ostanes trudna.
Slobodan Duglasov prostor znaci da se ovulacija jos nije desila. U vreme ovulacije, kad folikul pukne u Duglasovom prostoru bude nesto tecnosti.
Nadam se da sam uspela da ti razjasnim neke stvari i da se ne brines vise oko bolnih menstruacija.
To sto ti pise na izvestaju UZV jeste opis uterusa i jajnika i sve je OK. Opisani folikul govori o tome da si na UZ bila pred samu ovulaciju (obicno izmedju 12-14 dana ciklusa). Folikul je "opna" u kojoj se nalazi jajna celija. Kad folikul pukne, jajna celija izlece iz njega i ukoliko imas seksualne odnose u to vreme, mozes da ostanes trudna.
Slobodan Duglasov prostor znaci da se ovulacija jos nije desila. U vreme ovulacije, kad folikul pukne u Duglasovom prostoru bude nesto tecnosti.
Nadam se da sam uspela da ti razjasnim neke stvari i da se ne brines vise oko bolnih menstruacija.