Gljivice
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Re: Gljivice
Najbolje pitajte u Apoteci. Postoji Canesten, Nistatin i jos brojni spektar vaginaleta za ovaj problem. Ja licno bolje podnosim vaginalne kreme koje se nanose aplikatorom nego vaginalete, ali to je vec individualna stvar i nisam sigurna dal ih u Srbiji ima....
da li kansen ili poliginax idu na recept i koliko kostaju da se ovako kupe
Neidu na recept. Poliginax je pakovanje od 6 kom. oko 320 din.
Canesten je 450din (3kom), što je dovoljno za jednu terapiju...tako su bar meni rekli.
Za gljivice je najbolje koristiti Gino-daktanol vaginalete koje se mogu uzeti na recept samo kod odredjenih dijagnoza. Mada nisu skupe ako se uzmu bez recepta. Pozdrav!
Cao svima...
Stvarno mi treba neki savet ili iskustvo jer ne znam vise sta da radim
Pre 6 meseci ginekolog mi je rekao da imam gljivice i od tada svakih mesec dana visim na pregledu ali uvek sve isto...Da mi vaginalete gino daktanol i caj za suzbijenje kandidijaze ali se stalno ponavlja... Stvarno sam vise ocajna
Stvarno mi treba neki savet ili iskustvo jer ne znam vise sta da radim

Pre 6 meseci ginekolog mi je rekao da imam gljivice i od tada svakih mesec dana visim na pregledu ali uvek sve isto...Da mi vaginalete gino daktanol i caj za suzbijenje kandidijaze ali se stalno ponavlja... Stvarno sam vise ocajna

Ako imas partnera, ne bi bilo lose da i on odradi npr. bris glansa jer mozda se ti i izlecis a da ti on konstantno unosi infekciju...
Naravno, ne mora da znaci da sam upravu....
Mada kazu da kad jednom krene problem sa sekretom uglavnom se jako tesko iskoreni....
I znaj da nisi jedina, ja prva imam isti problem...
Naravno, ne mora da znaci da sam upravu....
Mada kazu da kad jednom krene problem sa sekretom uglavnom se jako tesko iskoreni....
I znaj da nisi jedina, ja prva imam isti problem...

Hvala AtinaM za odgovor,
kontrolisao se i on i sa njim je sve ok, jedini problem sam ja
Pokusacu jos sa belim lukom, jos jedino to nisam probala, nadam se da ce biti ok...
kontrolisao se i on i sa njim je sve ok, jedini problem sam ja

Pokusacu jos sa belim lukom, jos jedino to nisam probala, nadam se da ce biti ok...
Pored vaginaleta, redukcija secera koji jedes, jer i to utice na gljivice.
Nikako nikakav beli luk, mozes da navuces jos neku infekciju, jer ti narodni lekovi su dobri kad se unose na usta
Ovako meni rece ginekolog. (Inace, beli luk ima antibiotsko dejstvo, a antibiotici ne deluju na gljivice.)
Nikako nikakav beli luk, mozes da navuces jos neku infekciju, jer ti narodni lekovi su dobri kad se unose na usta

Jos bih dodala da su vaginalete na bazi borne kiseline odlicne, meni su pomogle da se resim hronicnih gljivica. Takodje sam uzimala flukonazol (diflukan) i muz i ja jedno vreme (iako su i njemu testovi bili negativni - inace muskarci cesto dobiju lazno negativan test na gljivice). Ali Diflukan mora na recept, pitaj lekara. Mislim da svejedno ne treba nista na svoju ruku - osim ako nisi pre imala slicne simptome za koje je lekar potvrdio da se radi o gljivicnoj infekciji.
Kako si pila flukonazol, ja sam to pila pre nekoliko godina, i bilo mi je efikasno, mislim da sam pila samo jednu kapsulu.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Jan 26, 2011 11:03 am
Ako ti se stalno vracaju gljivice moguce je da infekcija nije samo u vaginalnom delu, uglavnom vecina ginekologa posle ponovljene infekcije posalju da se uradi bris grla i da se pregleda stolica na candidu.Ako je nesto od toga pozitivno a cesto bude bez propratnih indikacija piju se i tablete uz vaginalete.Ako je partner negativan dole neznaci da je i gore i on bi trebao da uzme ta dva uzorka inace se rade i u privatnim lab. i nije nesto skupo .Srecno
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Okt 19, 2010 7:04 pm
Eto i mene da kažem po koju "pametnu" o pečurkicama...melita keller napisao:Ako ti se stalno vracaju gljivice moguce je da infekcija nije samo u vaginalnom delu, uglavnom vecina ginekologa posle ponovljene infekcije posalju da se uradi bris grla i da se pregleda stolica na candidu.Ako je nesto od toga pozitivno a cesto bude bez propratnih indikacija piju se i tablete uz vaginalete.Ako je partner negativan dole neznaci da je i gore i on bi trebao da uzme ta dva uzorka inace se rade i u privatnim lab. i nije nesto skupo .Srecno

Recidivantne gljivične infekcije su obično samo odraz stanja organizma. Iako su mišljenja podeljena, pristalica sam teorije da vaginalna kandidijaza nije seksualno prenosiva bolest. U prevodu, ako sejete seme na tlo koje nije plodno, ništa neće nići... tj ako niste skloni infekciji, niko vam je ne može preneti... a gljivice su svuda oko nas i u nama... kao i bakterije i virusi...
Dakle, ne trujte ni sebe ni vaše muškarce flukonazolom (koji nimalo nije bezazlen) bez preke potrebe. Ako doktor insistira i misli da je to super ideja neka ga pije on sam, ali nisam siguran da će pristati...

Svako instant rešenje nije i kvalitetno... To se oduvek zna...

Znači... kako izaći na kraj sa Candidom?... Uglavnom veoma lako (sa izuzetkom teških slučajeva gde treba biti uporan i gde je neophodna terapija)
Bitan je pravilan način života i ishrane kako bi se ojačao imuni sistem... treba izbegavati uske pantalone i veš sa primesama sintetike (živeo beli "obični" pamučni veš) i naravno posebno izbegavati, najgroznije od svega, "dnevne higijenske uloške (koji inače nisu ni higijenski, a ni dnevni), izbegavati slatkiše, insistirati na mlečnim prerađevinama (razni probiotski jogurti sa laktobacilima) kako bi se negovala normalna bakterijska flora koja nas štiti od preteranog porasta gljivica i samim tim, gljivičnih infekcija... Od koristi može da bude i rastvor sode bikarbone (gljivicama se isti ne sviđa po više osnova)

Mogu da se koriste i vaginalete sa sporama Laktobacilusa (Gynoflor, Normogyn) ili da se piju tablete Lactogyn-a (mada i dalje mi nije jasno kako dospeju do vagine, ali kažu ljudi da deluje pa sam prestao da mozgam...)

I na kraju nam ostaje Polygynax, Macmiror, GynoDaktanol, Canesten, Lomexin i ostala čuda koju nam uvaljuju... Toliko...