Iskustva sa Primolut-Nor
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
Iskustva sa Primolut-Nor
Molim one koji su koristili Primolut Nor da mi kaze kakve su moguce
kontraindikacije istog, prvenstveno da li se od njega goji i kako utice na raspolozenje, i sl.
kontraindikacije istog, prvenstveno da li se od njega goji i kako utice na raspolozenje, i sl.
Nisam sigurna da cu pomoci, ali da pokusam:
Nedavno sam na letovanju u cilju odlaganja menstruacije koristila Orgametril, a kako se doktorka dvoumila izmedju njega i leka za koji pitas, pretpostavljam da su slicni. Pila sam 7 dana po 2 tablete, a sem sto sam se uplasila kad sam procitala nezeljena dejstva, nista mi se lose nije desilo. Menstruaciju sam dobila posle 2 dana kao sto je doktorka i rekla, i nije bila nista drugacija od ostalih.
Pozdrav!
Nedavno sam na letovanju u cilju odlaganja menstruacije koristila Orgametril, a kako se doktorka dvoumila izmedju njega i leka za koji pitas, pretpostavljam da su slicni. Pila sam 7 dana po 2 tablete, a sem sto sam se uplasila kad sam procitala nezeljena dejstva, nista mi se lose nije desilo. Menstruaciju sam dobila posle 2 dana kao sto je doktorka i rekla, i nije bila nista drugacija od ostalih.
Pozdrav!
vetj sam pisala o ovome na temi o kontraceptivnim pilulama, ali ponovitju:
pila sam ove tablete radi izazivanja menstruacije jer sam imala folikularnu cistu. menstruacija koja je usledila je bila najbolnija i najduzha ikada
a inache sam imala bolne i obilne menstruacije. takodje mislim da sam prochitala negde da ih ne valja chesto piti..
pila sam ove tablete radi izazivanja menstruacije jer sam imala folikularnu cistu. menstruacija koja je usledila je bila najbolnija i najduzha ikada

Počela sam da pijem ovaj preparat pre 5 dana u cilju regulisanja ciklusa. Pijem od 19 do 26. dana ciklusa.
Danas sam malo prokrvarila. Nisam propustila nijednu pilulu.
Od pre 3 dana sam na terapiji Longaceph-om 2g/24h zbog E.Coli u urinu.
Planiram sutra da idem kod ginekologa, ali bih volela da mi neko kaže jel ovo normalno i očekivano? Mislim na krvarenje u sred ciklusa...
Danas sam malo prokrvarila. Nisam propustila nijednu pilulu.
Od pre 3 dana sam na terapiji Longaceph-om 2g/24h zbog E.Coli u urinu.
Planiram sutra da idem kod ginekologa, ali bih volela da mi neko kaže jel ovo normalno i očekivano? Mislim na krvarenje u sred ciklusa...
ja sam imala ovakve i slicne probleme vec godinu dana unazad
imam 40 godina i doktorka me je ubedjivala da polako ulazim u predklimaks i da su takve stvari normalne
da to krvarenje u sred ciklusa moze biti i posledica stresnih situacija kojima sam izlozena i na poslu i privatno, da mi je opao imunitet i sl.
meni je to sve cudno jer sam do pre godinu dana imala izuzetno tacne i ujednacene cikluse bez mnogo propratnih bolova
pre tacno godinu dana imala sam obilno krvarenje tacno na sredini ciklusa sto je par meseci kasnije u razgovoru moja doktorka pripisala pojacanom ovulacijskom krvarenju ali je i krenula da prati stanje mojih jajnika jer su izrazito policisticni
o ovome sam vec pisala na nekoj od tema gde se pominjalo ovulacijsko krvarenje...
pre nekoliko meseci sam imala normalan ciklus ali tacno posle dva dana se krvarenje pojavilo opet u trajanju od 2-3 dana... pa onda opet 2-3 dana pauze pa 2-3 dana slabog krvarenja i sve tako...
dobila sam PrimolutNor... sve je bilo kako mi je receno... kada ga popijem... posle 2 dana sam imala normalan ciklus ali pracen jakim bolovima
medjutim ciklus iza toga koji mi je stigao na redovnih 28 dana je 4. dana krenuo svom silinom pracen jakim bolovima i izbacivanjem koaguluma na svakih nekoliko sati... pa onda dan pauze pa opet izbacivanje... bili su velicine pilece dzigerice otprilike... posle 3-4 dana takvog stanja uplasena sam otisla kod doktorke koja je to opet pripisala pred klimaktericnim tegobama obzirom da sam u medjuvremenu imala i ultrazvuk koji nije pokazao nikakvu cistu na jajnicima a i rezultat papa je bio normalan (II)
ne znam sta da ocekujem i svaki sledeci ciklus cekam sa strepnjom ali te promene ne mogu da pripisem PrimolutNoru jer mi se to obilno krvarenje praceno izbacivanjem koaguluma (doduse u manjem obimu) javilo i pre godinu dana...
imam 40 godina i doktorka me je ubedjivala da polako ulazim u predklimaks i da su takve stvari normalne
da to krvarenje u sred ciklusa moze biti i posledica stresnih situacija kojima sam izlozena i na poslu i privatno, da mi je opao imunitet i sl.
meni je to sve cudno jer sam do pre godinu dana imala izuzetno tacne i ujednacene cikluse bez mnogo propratnih bolova
pre tacno godinu dana imala sam obilno krvarenje tacno na sredini ciklusa sto je par meseci kasnije u razgovoru moja doktorka pripisala pojacanom ovulacijskom krvarenju ali je i krenula da prati stanje mojih jajnika jer su izrazito policisticni
o ovome sam vec pisala na nekoj od tema gde se pominjalo ovulacijsko krvarenje...
pre nekoliko meseci sam imala normalan ciklus ali tacno posle dva dana se krvarenje pojavilo opet u trajanju od 2-3 dana... pa onda opet 2-3 dana pauze pa 2-3 dana slabog krvarenja i sve tako...
dobila sam PrimolutNor... sve je bilo kako mi je receno... kada ga popijem... posle 2 dana sam imala normalan ciklus ali pracen jakim bolovima
medjutim ciklus iza toga koji mi je stigao na redovnih 28 dana je 4. dana krenuo svom silinom pracen jakim bolovima i izbacivanjem koaguluma na svakih nekoliko sati... pa onda dan pauze pa opet izbacivanje... bili su velicine pilece dzigerice otprilike... posle 3-4 dana takvog stanja uplasena sam otisla kod doktorke koja je to opet pripisala pred klimaktericnim tegobama obzirom da sam u medjuvremenu imala i ultrazvuk koji nije pokazao nikakvu cistu na jajnicima a i rezultat papa je bio normalan (II)
ne znam sta da ocekujem i svaki sledeci ciklus cekam sa strepnjom ali te promene ne mogu da pripisem PrimolutNoru jer mi se to obilno krvarenje praceno izbacivanjem koaguluma (doduse u manjem obimu) javilo i pre godinu dana...
Re: Iskustva sa Primolut-Nor
Ja koristim Primolut-Nor-5 i mogu reći sledeće: Od 10 dana korišćenja 2x1, u prvih sedam dana nisam primetila promene, dok u poslednja tri osećam nadutost, a čini mi se i da sam se ugojila. Što se tiče raspoloženja, nema promena. Terapiju sam juče završila i sad očekujem da dobijem.tara-bg napisao:Molim one koji su koristili Primolut Nor da mi kaze kakve su moguce
lancer,ako ti nije problem napisi kakva ti je bila menstruacija posle primolut nora,ja imam uzasno lose iskustvo jer mi nikada nije bila bolnija i obilnija a moj doktor kaze da je to ocekivano i normalno.Tako mi je bilo i mesec dana po prestanku uzimanja primoluta i cak sam morala da pijem ergobrevin*mislim da se tako zovu,kapi za zaustavljanje krvarenja.Lako je dr,pogotovu ako je muskarac,da kaze da je to normalno.Treba to izdrzati a i bojim se da ne upadnem u anemiju od tolikog krvarenja.
iako si pitala lancer... moje iskustvo je kao sto gore napisah... prva sledeca je bila ok uz jace bolove, ali druga iza toga uzasna, jako bolna do granica izdrzljivosti i jako obilna... ja sam PrimolutNor i dobila da zaustavim predhodno krvarenje koje je (doduse kao jako slabo i uz povremene prekide) trajalo skoro mesec dana... Ja sam je tad i pitala da mi prepise ergotil kapi (mislim da su se tako pre zvale - moja prijateljica ih je koristila pre par godina) ali mi je ona dala PrimilutNor upravo da mi zaustavi krvarenje kako bi od prve sledece menstruacije sve bilo u redu...
najlepse ti hvala na brzom odgovoru,mene je samo zbunilo,a mozda sam ocekivala cudo,sto mi je tako bolna i obilna a pila sam primolut da bi mi bilo bolje a ne gore.Sada ne znam sta da ocekujem od sledece,ali da ne panicim i da ne pricam unapred najbolje da sacekam.U svakom slucaju,iako znam da je svaki organizam prica za sebe,znaci da cujes jos necije iskustvo
Martat, menstruacija mi je bila jako obilna prva dva dana, a onda se znatno smanjila ali je i dalje imam, danas mi je četvrti dan. Inače, praćena mi je jako velikim bolovima u leđima, stomaku a imam i glavobolju. U petak, sam popila brufen, a danas pokušavam da nepopijem ništa. Ne znam koliko će trajati jer mi je ovo prvi put da koristim Primoult-Nor, takođe ne znam ni šta da očekujem od sledeće menstruacije.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Ned Sep 07, 2008 8:35 pm
Ja sam upravo popila moju dozu primolut nora za danas. I picu jos sutra ujuto i uvece i onda cekam. Imala sam premenstrualna krvarenja ponekad 4 dana ranije a nekad i 10 dana ranije. Nisam vise znala koji mi je prvi dan ciklusa....Krvarenja su bila prvi dan rozikasta da bi se kasnije pretvorila u boju bele kafe a onda boju cokolade i nakon toga bih pocelo pravo menstrualno krvarenje. To mi se dogadjalo godinu dana i onda su mi prepisali primolut nor 3 uzastopna ciklusa od 16 do 26 dana. I regulisao mi se ciklus. Ali cim sam prestala da ih pijem, ponovo se problem vratio. Sada ih pijem zbog poremecenih odnosa hormona jer sam imala cistu, a uz to pokusavamo da dobijemo bebu pa imam stimulisane ovulacije. Moj savet ti je da pitas doktorku da odradis hormonski status jer je kod mene to bio uzrok. Pa ces videti u cemu je problem. Naravno svaki organizam je drugaciji i mozda ce tebi terapija pomoci na duze vreme, meni je bilo po sistemu drzi vodu dok majstori odu. Pozdrav.