Tri meseca sam pila Logest pilule od kojih sam se osecala lose:imala sam mucnine (nije to bilo toliko strasno,i nisu bile jake,ali svako vece kad popijem pilulu mi je bilo muka),prvog meseca me je nenormalno boleo zeludac, konstantno,a kasnije se to desavalo redje i grudi su me bolele sve vreme. Rekla sam to doktoru i on mi je rekao da mesec dana pauziram sa tabletama i posle mi je dao Mercilon pilule.
Zna li neko nesto o tim pilulama? Ja sam malo skepticna jer nikad nisam cula za njih,niti bilo ko iz moje okoline. Ne znam kako cu reagovati na njih,buduci da sam od Logest pilula,koje su najslabije,imala probleme. I, da li bi mozda posle nekog vremena te tegobe nestale,s obzirom da sam ih pila samo tri meseca? Mozda je bilo potrebno da mi se organizam navikne na njih? Ovih dana treba da dobijem i da pocnem ponovo da pijem pilule pa ne znam za koje da se odlucim... Ako neko ima neki savet, ili pije te Mercilon pilule,molim da mi se javi!
Hvala!!!
Logest ili Mercilon? Molim za pomoc!!
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Feb 12, 2007 4:21 pm
Pijem Mercilon vec 4 godine. Meni Logest nije odgovarao, pa mi je doktorka preporucila Frilavon (pre nekih 7 godina). Pila sam isti sve dok nije prestao da se proizvodi (radila ga je Zorka Sabac po licenci Organona), a onda sam presla na Mercilon (takodje ga proizvodi Organon, dok Mercilon proizvodi Schering).
Nemam nikakve tegobe, redovno radim analize (2 puta godisnje) i naravno redovno idem kod ginekologa.
Ako jos nekako mogu da ti pomognem, slobodno mi se javi.
Nemam nikakve tegobe, redovno radim analize (2 puta godisnje) i naravno redovno idem kod ginekologa.
Ako jos nekako mogu da ti pomognem, slobodno mi se javi.
I bas nikakvih problema nikada nisi imala? Meni su od Logesta hormoni totalno poludeli,grudi su mi porasle,bile su jako natecene i bolne a i ugojila sam se (doduse,ne mogu da tvrdim sa sigurnoscu da je to od pilula jer inace volim da jedem,mada nisam primetila da mi je apetit veci nego ranije
).
U kom smislu tebi Logest nije odgovarao? I jos nesto...doktor mi je rekao da pocnem da ih pijem 5-og dana ciklusa,a u uputstvima pise da treba prvog dana. U cemu je razlika? Takodje mi je rekao i da su se ti problemi mozda javljali jer sam pocela da ih pijem prvog dana a ne petog.

U kom smislu tebi Logest nije odgovarao? I jos nesto...doktor mi je rekao da pocnem da ih pijem 5-og dana ciklusa,a u uputstvima pise da treba prvog dana. U cemu je razlika? Takodje mi je rekao i da su se ti problemi mozda javljali jer sam pocela da ih pijem prvog dana a ne petog.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Feb 12, 2007 4:21 pm
Imala sam tackasta krvarenja od Logesta, zato sam i presla na Frilavon.
To o cemu pises nikada nisam iskusila. Imam istu tezinu od gimnazije, dakle vise od decenije. Sve pilule pocinju da se piju od 1. dana ciklusa, barem tako pise u uputstvu. Treba da proveris sa svojim ginekologom zasto ti je rekao da ih uzimas od 5-og.
Da imam probleme, ne bih pila pilule, cela ideja je da se osecas komforno (tj. isto kao i inace) i budes zasticene od nezeljene trudnoce, a ne da trpis dodatne simptome.
To o cemu pises nikada nisam iskusila. Imam istu tezinu od gimnazije, dakle vise od decenije. Sve pilule pocinju da se piju od 1. dana ciklusa, barem tako pise u uputstvu. Treba da proveris sa svojim ginekologom zasto ti je rekao da ih uzimas od 5-og.
Da imam probleme, ne bih pila pilule, cela ideja je da se osecas komforno (tj. isto kao i inace) i budes zasticene od nezeljene trudnoce, a ne da trpis dodatne simptome.
Pocela sam da pijem Mercilon (prvog dana ciklusa,ipak sam poslusala proizvodjaca jer verujem da je kompetentniji od bilo kog ginekologa,a moj ginekolog mi je rekao da pocnem petog dana jer tako verovatno necu imati tegobe????). Popila sam pola table i opet imam mucnine,koje su jace nego ranije,cini mi se,i ne javljaju se vise samo uvece nego i preko dana. Ne znam sta da radim,ne bih da prestanem da ih pijem jer sam ovako sigurnija i opustenija ali opet.... Da li je mozda potrebno da uradim neke analize i koje? I da li cu mozda se vremenom navici na pilule?
probaj sa jasminom...
Ja sam povracala od mikroginona, pa sam oticala od logesta, i na kraju mi je doktorka prepisala jasmin. Sa njim nisam imala nikakve probleme. Moja drugarica pije mercilon od kako se porodila, i prezadovoljna je.