MAK-MIKRO KOMPLEKS
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
MAK-MIKRO KOMPLEKS
CAO!Interesuje me da li je neko koristo vaginalete Mak-mikro kompleks,posto sam cula da su veoma dobre,unistavaju bakterije i sredjuju sekret.Takodje da li smeju da se koriste na svoju ruku ili je potrebno prvo se konsultovati sa ginekologom.Ja inace imam cesto problem sa sekretom,iako koristim iskljucivo kupke za intimnu higijenu,sa momkom sam vec 3 god.tako da ne menjam partnera,pa ne znam sta moze da bude problem!?Bila sam kod ginekologa,ali on tvrdi da su u pitanju sitne prehlade i nista ozbiljno,ali meni je sve to sumljivo,ne mogu bas stalno da budem prehladjena.Molim za bilo kakvu pomoc.Unapred hvala!!!
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Jul 10, 2007 7:39 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
E ovako,meni su moji lekari prepisali iste vaginalete i odlicne su,zbog ureaplasme i e-coli,a koristila sam i poliginax i on je veoma dobar.I ja sam sa partnerom u vezi vec 5 godina i nikada nisam imala nikakve ginekoloske probleme,ali kada sam izgubila bebu iz nepoznatog razloga,pokazalo se da je pozitivna ureaplasma pa su mi prepisali macmiror i poliginax,i veruj mi sekret je nestao za veoma kratko vreme a imala sam mnogo problema sa tim u zadnje vreme.A ne mora da bude prehlada postoje mnogi nacini da se bakterijice uvuku,kao na primer koriscenje javnih toaleta,mokri peskiri na plazi,javna kupalista i slicno.Ja do duse uopste ne praktikujem nista od toga,pa opet se to naslo u meni.Najbolje se posavetuj sa svojim ginekologom,a vaginalete ne mogu da ti naskode osim ako nisi alergicna na neki njihov sastojak.Pozdrav,nadam se da sam pomogla 

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Dec 27, 2005 6:47 pm
Da,u pravu si,zovu se mak miror,drugarica mi je pogresno zapisala,posto je i ona cula od nekoga.Znam da je najbolje koristiti samo vodu,ali meni bas pocinje da smeta.Zadnji put kada sam bila kod ginekologa imala sam III grupu sekreta,pa ne znam koliko je to lose,posto od doktora nisam dobila neke informacije,jer je strasno bio neljubazan.Planiram da odem kod privatnika,posto od ovih "domacih" nema nista.
-
- Aktivan član
- Kontakt:
Ipak je najbolje leciti,zasto bi trpela kada moze da se sanira bez problema,naravno uvek postoji mogucnost da se vrati.Ne znam za kreme,najbolje je da se posavetujes sa lekarom on ce ti reci sta je najbolje za tebe i tvog partnera,mi smo koristili iste antibiotike iako moj partner nije isao na pregled(jer je veoma bolan) pa mu je moj lekar prepisao isti sto i meni.Sto bi isla u privatnu pa ima i u drzavnim klinikama dobrih lekara,ja sam u frontu nasla odlicnog dr.koji mi je puno pomogao,a imas i ovde da nadjes lekare koji koji su iskusni i puni razumevanja kao dr. PedjaDj koji mislim da radi u institutu za majku i dete.Pozdrav 

Nedavno sam radila vaginalni bris ( III grupa ) i doktorka mi je prepisala Polygynax vaginalete .Medjutim ,drugog dana od pocetka terapije poceli su blagi bolovi u donjem delu stomaka i krstima ,a nakon cetiri i izuzetno retka stolica.Ono sto me interesuje jeste da li je moguce da je to od Polygynaxa ?
Unapred hvala i pozdrav svima!
Unapred hvala i pozdrav svima!
Marija hvala na savetu,probacu kod nekog drugog lekara.Htela bih samo da dodam da mi je iskreno zao zbog gubitka bebe i nadam se da ce sledeci put biti sve kako treba.A sto se tice lekova meni je doktor prepisao Nystagen(valjda sam dobro napisala,posto sam bacila kutiju) i antibiotik,ali nisu mi puno pomogle,i dalje imam problem sa sekretom.Pozdrav
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Dec 27, 2005 6:47 pm
Nistatin verovatnol&m napisao:Marija hvala na savetu,probacu kod nekog drugog lekara.Htela bih samo da dodam da mi je iskreno zao zbog gubitka bebe i nadam se da ce sledeci put biti sve kako treba.A sto se tice lekova meni je doktor prepisao Nystagen(valjda sam dobro napisala,posto sam bacila kutiju) i antibiotik,ali nisu mi puno pomogle,i dalje imam problem sa sekretom.Pozdrav

U kom smislu imas problem sa sekretom? Ne znam da li znas ali svaka devojka/zena u odredjenom periodu ciklusa ima sekret.
A III grupa moze a i ne mora da bude smetnja, pa se u skladu sa tim i leci ili ne leci.
Ne,nije Nystatin vec kombinacija nystatina i jos nekog leka,ne znam tacno koji,samo nisam sigurna da li se pise Nystagen ili vec tako nekako,bar mi je tako lekar rekao,kao 2 u 1.Sekret mi je dosta pojacan,ima pomalo neprijatan miris(kiseo),redak je i sluzav,zutkaste boje,prisutan je stalno(izuzev u toku ciklusa-naravno)pa stoga moram da nosim dnevne uloske,a primetla sam da se pojaca nakon odnosa,dok momak kod njega ne vidi nikakve promene,sto ne znaci da je sve u redu.Pozdrav
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Mar 16, 2007 3:15 pm
I&m, macmiror su vaginalete mnogo dobrog sastava,ja ih upravo koristim,a inace postoji i gel koji moze da koristi tvoj momak. Malo su skuplje 718 din,12 vaginaleta. Efikasan je za bakterije,gljivice,viruse,sve u jednom... Ja ih trenutno koristim zbog ranice na grlicu. A koristila sam pre toga Polyginax. Inace za vreme koriscenja macmiror ne preporucuju se sexualni odnosi. Citala sam dosta o macmiroru i mislim da je super.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Maj 22, 2007 11:16 pm
To kad pocnu da vam prepisuju vaginalete na gledanje sekreta,najezim se!Na svom primeru i mnogobrojnih sam se uverila da se ne radi nista na pamet!Pregledom se moze pretpostaviti sta je,ali se samo brisom definitivno dobija informacija o uzrocniku i lekovima na koje je osetljiv!Kad god stavite neku vaginaletu,to ce uvek rezultirati smanjenjem sekreta ili se mogu cak i povuci tegobe,ali to je samo trenutno!Cim prestanete sa njima,problem nije resen.A sa svakom kutijom pogresnih lekova,ubijate malo po malo one dobre vaginalne flore,koja je i te kako vazna!I onda stalno imate tegobe,bez veze!A da ne pricam koliko se samo novca potrosi na neke vaginalete!A ako su vam ginekolozi neljubazni,nece da vas pregledaju,gledaju u papire a ne u oci kad sa vama razgovaraju,menjate pod hitno!
-
- Aktivan član
- Kontakt:
I ja sam koristila poliginax,ali nisam imala nikakve smetnje,ne verujem da mogu da izazovu ozbiljne komplikacije osim ukoliko postoji alergicnost.PITANJ ZA SLADJAFARM: da li ti macmiror pomaze u saniranju ranice,posto i ja mucim muku sa tim,meni su dali i poliginax i macmiror,a imam ranicu preko cele materice,kontrola mi je zakazana za septembar,ne znam koliko dugo ti traje terapija i da li si uspela da saniras ranicu,meni traje mesec dana terapija.Pozdrav

-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Mar 16, 2007 3:15 pm
Marija M. jos uvek sam pod terapijom,kontrola mi je isto u septembru. Videcemo. Ali s obzirom da sam farmaceut,sastav macmirora je jako dobar,a njegova efikasnost u lecenju ranice ne znam kolika je. Ali mislim da sigurno moze da pomogne,a da li moze u potpunosti da je izlecim ne verujem. Moze da je drzi pod kontrolom.