microgynon

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
ona_bgd
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 19, 2007 8:20 pm

microgynon

Post od ona_bgd »

juce 05.02. doktorka mi je prepisala microgynon. popila sam jednu ujutro (za prethodni dan) i jednu uvece pred spavanje. Probudila me je oko 3 muka i stalni nagon za povracanje, iako nikako da se to i desi. juce sam imala povremeno i glavobolju.

jel normalno imati toliku mucninu kod uzimanja kontracepcije?
ovo mi je prvi put da uzimam pilule, 26 god imam
maslacak
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Okt 23, 2006 10:43 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od maslacak »

Uzela si dve tablete u jednom danu.Pije se jedna tableta na 24h.Nemoj to ponovo raditi.Ukoliko zaboravis da popijes tabletu nemozes to nadoknadjivati tako sto ces popiti dve u istom danu.Mucnina se moze javljati dok se organizam ne prilagodi,ali nikako nemoj uzimati dve tablete.
pozdrav
jacquellineno1
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Nov 21, 2005 6:23 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od jacquellineno1 »

ja sam godinama pila mycroginon, i nisam imala nikakvih tegoba.
I meni se par puta desilo da zaboravim uveče da popijem tabletu, a u uputstvu piše da u tom slučaju treba popiti u narednih 12 sati tu tabletu koju smo zaboravili a onda normalno nastaviti dalje...
Ako se nastave mučnina i glavobolja mislim da treba da se posavetuješ sa lekarom i eventualno prekineš uzimanje kontraceptivnih pilula ako lekar smatra da je neophodno, ili ih zameniti nekim drugim.
galina
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Jan 09, 2007 10:33 pm

Post od galina »

Takodje pijem Mycroginon...naravno da mozes,i moras popiti 2 tablete u jednom danu,ako si zaboravila popiti prethodni dan.Bitno da je popijes....a tako uostalom pise i u uputstvu.

Ja sam u pocetku uzimanja imala glavobolje,mucnine i skoro sam prekinula s uzimanjem,ali mi je receno da su moguci takvi simptomi dok se organizam ne navikne.
Tako je i bilo,,,,,sad pijem oko 6 mjeseci,simptomi su potpuno nestali.
Nije na odmet i da se posavjetujes s ljekarom...
Ja nisam :)
Cekala da prodje samo od sebe...
Odgovori