Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.
dana 1.12.2004. pocela sam da koristim microgynon.
medjutim, juce tj. 12.12. zaboravila sam da popijem tabletu.
pijem ih svakog dana u 15h. danas sam je popila takodje u 15h.
uputstvo ne mogu da procitam jer je na ruskom, tako da ne znam sta da radim u slucaju da zaboravim popiti tabletu. da li da nastavim kao da nista nije bilo ili se u tom slucaju sve mijenja?
molim da mi neko objasni sta da sada radim!
pozdrav
zdravo, ja sam koristila te tablete prilicno dugo, pa cu ti odgovoriti sta ja mislim da treba, imala sam uputstvo na valjda nemackom. mislim da mozes da zakasnis desetak sati sa tabletom ili malo vise, ali da bi trebalo da je popijes sto pre, nezavisno od sledece koju uzimas, inace sigurnost vise nije 100%. ne bih ti ni ja sad pisala kada vec nisam sasvim sigurna, nego pretpostavljam da ti znaci brzi odgovor, ma koliko on siguranm bio.
pozdrav!
pijem microgynon vec oko 9 meseci....
juce sam prvi put zaboravila da popijem tabletu (drugu iz ovog pakovanja)
ne znam sta treba da radim...sta sa tom jednom tabletom? znam da treba nastaviti sa tabletama do kraja pakovanja i da zastita sada nije 100% ali ne zanam sta sa tom jednom tabletom? da li i nju treba popiti? i da li ce imati ovo neke posledice? molim vas odgovorite mi sto pre...
nalsa sam na netu da ako se u toku prve i terce nedelje zaboravi tableta, tada je moguce zatrudneti...
sto se tice prve nedelje, kazu da narednih 7 dana treba koristiti dodatnu zastitu (kondom), a da ako smo imali odnos u nedelji koja je predhodila zaboravljenoj tableti, posoji mogucnost trudnoce.
ja koliko znam, cak i kada se prestane sa koriscenjem tableta, potrebno je neko vreme da se organizam iscisti. pa sa nadam da su mogucnosti za trudnocu veoma male...
caoste! Opet ja. Naravno sve je ispalo dobro, juce mi stigla menstruacija...imala bih samo jos jedno pitanje. Posle koliko vremena se pravi pauza tj, prestaje da se uzima lek i koliko to traje? mesec,dva? neki kazu posle 6meseci, neki posle godinu....unapred hvala.
Cao
imam 25 godina, microgynon pijem od 16-te. Nedavno mi je na Papa testu utvrdjena promena, koja za sada samo treba da se prati. Preporuceno mi je da povremeno koristim kantarionove vaginalete, ali cula sam tj procitala negde na netu da one mogu da oslabe dejstvo pilula.
Koliko je to tacno? Da li je neko imao iskustva sa kombinacijom pilula i ovih vaginaleta?
Hvala unapred!
Nemate razloga za brigu,jer vaginalete na bazi kantariona ne utiču na dejstvo pilula.Ako biste PILI(oralno unosili) preparate na bazi kantariona u tom slucaju dejstvo pilule bi bilo smanjeno.