MOLIM VAS DA MI NEKO OBJASNI STA ZNACI TACNO UTERUS U AVF?

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
jacamilos
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 12, 2010 6:21 pm

MOLIM VAS DA MI NEKO OBJASNI STA ZNACI TACNO UTERUS U AVF?

Post od jacamilos »

MOLIM VAS DA MI NEKO OBJASNI STA ZNACI TACNO UTERUS U AVF? GINEKOLOG MI JE REKAO DA MI JE URERUS POMEREN U DESNO, PRILJUBLJEN JE DESNOM OVARIJUMU. I SADA SU ME NEKI LJUDI UPLASILI DA NECU MOCI PRIRODNO DA OSTANEM U DRUGOM STANJU. A VEC GODINU DANA SUPRUG IJA SE TRUDIMO DA DODJE DO ZACECA.. HVALA VAM U NAPRED.. MOLIM SAMO DA RESIM OVU DILEMU... :( :( :( :( :( :-? :-?
Korisnikov avatar
sedefasta
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 28, 2008 12:00 am

Re: MOLIM VAS DA MI NEKO OBJASNI STA ZNACI TACNO UTERUS U AVF?

Post od sedefasta »

AVF (ante versio flexia) je normalan položaj materice u odnosu na frontalnu ravan tela.
jacamilos
Novi član
Novi član

Post od jacamilos »

hvala puno.. znaci da ne trebam da brinem??
Korisnikov avatar
sedefasta
Aktivan član
Aktivan član

Post od sedefasta »

Apsolutno ne! :D Čak ni zbog toga što Vam je materca nešto bliža desnom jajniku, jer ni to nije razlog da ne zatrudnite.

Probajte da se opustite, to je najčešće glavna stvar.

Ako ne ostanete u drugom stanju za par meseci, obratite se ginekologu ili nekom stručnom licu u odgovarajućem savetovalištu i krenite da se ispitujete, naravno oboje.

Pozdrav i sve najbolje! :wink:
jacamilos
Novi član
Novi član

Post od jacamilos »

ja sam vec pocela da se ispitujem. sto se tice hormona sve je u redu. ali imam neredovne cikluse, mozda je i zbog toga. vise ne znam ni sama. vec god dana idem kod gin i niko mi nista ne nalazi a ja i dalje ne ostajem u drugom stanju. proslog meseca sam dobila odliv, 15 dana sam imala. ovog meseca mi je katastrofalno islo. ja odem kod gin i oni kazu sve je u redu. 3 gin su me pregledala.
Korisnikov avatar
jelenaa1985
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jul 10, 2009 2:36 pm

Post od jelenaa1985 »

par iskustava na koje sam naisla u zivotu, pa i na forumima je da je "caka" u vodjenju ljubavi u toku menstruacije...pa mozda eto i to da pokusate ako je sve u redu...
bracni par iz mog okruzenja je 7god isao na ispitivanja, i sve je bilo u redu, a ovom metodom im je iz prve uspelo
pozdrav i srecno
Korisnikov avatar
sedefasta
Aktivan član
Aktivan član

Post od sedefasta »

ali imam neredovne cikluse, mozda je i zbog toga
I te kako može biti zbog toga, probajte sledeće: od dana kad Vam prestane menstrualno krvarenje pa narednih 15 dana vodite ljubav svaki dan, ali što opuštenije i sa mnogo truda sa njegove strane, ne biste li svaki put doživeli orgazam, jer on znatno poboljšava šanse za začeće. Takođe, ostanite da ležite sa nešto izdignutijom karlicom (postavite jastuk ispod sedalnog područja) oko 20-30 min.

Ovo naravno sve pod pretpostavkom da se muž već testirao, tj. uradio spermogram i da je tu sve u redu. Pretpostavljam da ste se oboje testirali na uobičajene bakterije koje mogu dati sterilitet (Chlamidia i sl.)?
Zoka83
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 05, 2009 7:51 am

Post od Zoka83 »

Jaco, ispisi nalaze hormona koje si radila, pokusacu da ti pomognem sa pokojim savetom. Ponekad nije fora samo u tome da su hormoni u ref. vrednostima, vec i njihov odnos. Znam za to jer sam u prici pripreme za vantelesnu oplodnju.
Od srca ti zelim da ostanes trudna sto pre, a ako se to ne desi prirodnim putem savetujem ti da odes kod specijaliste za sterilitet i zaobidjes ginekologe u DZ, samo ces gubiti dragoceno vreme.
I da muz uradi spermogram obavezno - to je prvi korak, pre tvojih hormona.
jacamilos
Novi član
Novi član

Post od jacamilos »

FSH 6,2 .. LH o min 14,5 20 min 14,8 40 min 14,0.. PROGESTERON 7,6 ...PROLAKTIN 8h 1060 ,11h 351, 13h 354, 23h 483.. ESTRADOL 66,7 ... TESTOSTERON 1,3... fT4 17,9 ... S TSH 2,39. nakon uradjenih analiza dobila sam 3do 5 dana kasnije.
jacamilos
Novi član
Novi član

Post od jacamilos »

zoko da li si mozda pogledala moje rezultate? opet sam dobila ,pa sam sada na hormonskoj terapiji. 3 mes jasmin. nista jos uvek od bebe.. :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(
Odgovori