Nezeljene posledice Logest-a!!!
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
Nezeljene posledice Logest-a!!!
Pozdrav svima! Pratim vec neko vreme ovaj forum i volela bih da mi odgovorite na jedno pitanje. Menstruaciju imam vec pet godina i od pocetka je bila neredovna, pogotovo kada sam pocela da mrsavim. Kilaza varira 2-3 kilograma gore, dole i ja mislim da to prouzrokuje toliko kasnjenje menstruacije. Trenutno mi kasni 3 meseca (test na trudnocu je negativan) i pre neki dan sam bila kod ginekologa koji mi je prepisao Endometril za izazivanje menstr. i kontraceptivne tablete Logest koje bi trebalo da koristim od prvog dana menstr. pa na dalje 6 meseci. Jako me plase nezeljene posledice kao sto su akne, povecana maljavost itd. Koliko treba da brinem?
Hvala unapred! Caja
Hvala unapred! Caja
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Hi Caja,
To sto ti navodis jesu indikacije / razlozi za davanje BCP / birth control pills, kao sto je i Logest / a ne nus pojave...tvoj izostanak menstruacije nije uslovljne mijenjanjme tezine od 2-3 kg, jer to nije niti znacajan gubitak niti dobitak...ali pilule ocigledno mogu da pomognu.
Srecno...
ObGyn
To sto ti navodis jesu indikacije / razlozi za davanje BCP / birth control pills, kao sto je i Logest / a ne nus pojave...tvoj izostanak menstruacije nije uslovljne mijenjanjme tezine od 2-3 kg, jer to nije niti znacajan gubitak niti dobitak...ali pilule ocigledno mogu da pomognu.
Srecno...
ObGyn
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Jan 31, 2006 11:34 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
pomoc
Kupila sam Logest. Ne zbog zastite od trudnoce, vec prvenstveno zbog koze i lica. Zanima me da li tablete moraju da se uzimaju tacno na prvi dan ciklusa? Da li mogu da ih pijem 15 dana pa da napravim pauzu od 7 dana, pa da nastavim dalje prema uputstvu? (jer mi se ciklus upravo zavrsio)
Hvala
Hvala

Pilule za kontracepciju se uzimaju SAMO i ISKLJUCIVO uz prethodnu konsultaciju sa lekarom! Ja sam uzimala 3 godine Jennine tbl.,i imam samo pohvale sto se tice njihovog dejstva,ALI to je bilo pod kontrolom lekara, sa prethodno uradjenim analizama krvi i obracanjem paznje na kontraindikacije!Ne znam da li si cula za slucajeve smrti devojaka koje su uzimale kontraceptivne tablete?! Ovo ti govorim iz najbolje namere i iz uzasno surovog iskustva,jer sam ja izgubila veoma blisku rodjaku(od 25. god), zbog njene nedovoljne informisanosti o ovim tabletama,kao i zbog veoma lakomislene odluke njene doktorke da joj ordinira ove tablete, a da prethodno ne napravi niti jednu analizu! Dobila je emboliju pluca( koja se navodi kao jedno od najtezih nezeljenih dejstava u uputstvu za pacijenta) i umrla! Ali nije jedina,zabelezeno je jos takvih slucajeva i u svetu i kod nas.Sto je jos gore,mnogi lekari ove tablete ordiniraju veoma olako,pa bukvalno moras sam traziti sta sve trebas da uradis.
Zelim ti sve najbolje, ali sa hormonskim tabletama treba biti veoma oprezan! Pozdrav!
Zelim ti sve najbolje, ali sa hormonskim tabletama treba biti veoma oprezan! Pozdrav!
Ja sam danas od ginekologa dobila Logest. Nisu mi radjene nikakve analize. Pitao me je koje pilule hocu, a ja sam rekla da ne znam jer uopste ne znam nista o njima. Pitaome je koliko imam godina i da li sam radila papanikolau test i kad sam rekla da jesam u oktobru, samo mi je dao Logest. Jel to dovoljno ili je trebalo da radim neke dodatne analize?
Taj sekret je sasvim normalan kad zapocnes sa uzimanjem oralne kontracepcije, a problem sa bubuljicama mozes resiti tako sto ces uzeti sledeceg meseca tablete koje imaju kozmeticko dejstvo, npr. jeanine. Jedino sto one ne idu na recept i skuplje su, kostaju oko 600 dinara. Nemoj prekidati nasred kutije.