OSKUDNA MENSTRUACIJA-TAMNI SEKRET!!!

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
Nikolina85
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 03, 2008 6:01 pm

OSKUDNA MENSTRUACIJA-TAMNI SEKRET!!!

Post od Nikolina85 »

Pozdraw swima na forumu...ja sam inache i ranije kada sam imala zdrawstwenih problema na owom forumu zaista pronalazila pomoc pa se nadam da ce i sada biti tako...
Pre nego shto sam otworila nowu temu,pogledala sam slichne iz ranijeg perioda....ali mi zene smo tako razlichite....tako da nishta ne mora da wazi za swe,pa sam,nadam se da se administracija nece ljutiti,ipak otworila nowu temu.
Moj problem je malo kompleksniji(ili bar meni tako izgleda)....Ja sam oduwek imala relatiwno neuredne menstruavije koje je moj ginekolog pokushawao da regulishe hormonskim tabletama,i kada u tome nismo uspeli rekao je da je to werowatno moja genetika(i moja mama ih je imala takwe do prwog porodjaja),i da se oko toga ne treba brinuti,da ce to posle mog prwog porodjaja swe doci na swoje....Redowno idem na ginekoloshki prehled i UZ(swakih 6 meseci do god dana,ako nemam nikakwih problema)Inache,menstr. mi kasni po 10,15,nekada i wishe dana.....dobijem,imam 4 dana i to je to...i oduwek je izuzetno bolna.
Owaj put je zakasnila mesec dana,s'tim shto sam ja swih tih mesec dana imala bolowe u donjem delu kao da cu dobiti,i imala sam swe simptome PMS-a ali nikako da dobijem....i poshto moj muz i ja wec planiramo proshirenje porodice i radimo na tome,mislila sam da je mozda to u pitanju...Medjutim,test je bio negatiwan....ja odem kod ginekologa,on mi uradi UZ i kaze da je swe u redu i da,ako nekim sluchajem i jeste neka bash rana trudnoca,on ne moze za sada da je widi jer nisam imala dowoljno wode u beshiki, :evil: ...Rekao mi je da to kashnjenje kod mene ne mora da bude nishta strashno,jer inache imam neredowan ciklus,da moze postojati mnogo razloga za to,i da sachekam do 15. decembra i ako ne dobijem da dodjem kod njega da me poshalje u laboratoriju na neke daje analize...Medjutim...pre dwa dana sam primetila braonkast sluzawi sekret...koji je brzo nestao a onda mi se juche pojawilo neshto shto lichi na menstruaciju ali jako je oskudno,jedwa par kapi,nije chak ni prawa krw wec neshto jako tamno,gusto i ima malo neprijatan miris...osecam curenje kao da imam menstruaciju ali ide jako malo,i shto mi je josh chudnije,nemam nikakwe bolowe koje inache imam za wreme menstruacije..samo taj sekret,oskudnu menstruaciju ili shta je to wec....na znam shta da radim,ne bih menjala ponowo lekara jer stwarno kad god se nisam drzala jednog lekara,uwek sam imala wishe razlichitih mishljenja i terapija a to me samo josh wishe zbuni....A moj ginekolog je trenutno na nekom seminaru a i rekao mi je da sachekam 15. medjutim,owo je ipak wanredno...ne znam shta mi je chiniti...pa was molim da mi pomognete....Izwinjawam se shto sam bila owoliko opshirna :oops: ali bash sam htela da wam detaljno objasnim swoj problem. :roll: ....
Unapred wam hwala! :wink: !
gloria2
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 24, 2008 3:05 pm

Post od gloria2 »

Uradi ponovo test,dok ne odeš na tu kontrolu 15.
Nikolina85
Novi član
Novi član

Post od Nikolina85 »

Mislish da postoji mogucnost da je to?Kazu da test moze biti netachan ako se radi suwishe rano,ali ja sam ga radila kad mi je menstruacija wec kasnila 20 dana...mada,imam redowno odnose...mogla sam ostati bilo kad... :roll:
Bash sam sada bila u kupatilu...sada malo wishe lichi na krw ali i dalje ide jako malo i nishta me ne boli.... :roll:
Posle neka neko kaze da je lako biti zena :evil: :evil: :evil: :evil:
ependorfica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Avg 23, 2008 11:41 am

Post od ependorfica »

Ja imam vec godinu dana tzv "brown spotting" i to su ti braonkasti sekreti koji se pojave 4,5 dana pre menstruacije i jednostavno znam da cu dobiti. To je verovatno u vezi sa padom progesterona, bar sam tako citala, mada se moja dr nije nikad uzbudjivala zbog toga.. Kao.. neki pad hormona, nista strasno... Ali to moze da bude problem za trudnocu, tj za nemogucnost zaceca, tako da nije bas pozeljno.... Nadam se da to nije slucaj kod tebe, mozda i jeste trudnoca, ponovi test, ili uradi iz krvi, nadam se da ce biti pozitivan. Ali u svakom slucaju, moras kod dr!
Pozdrav
Nikolina85
Novi član
Novi član

Post od Nikolina85 »

Pa znam.....idem ja u principu kad god imam problem,....zaista ne prezam og ginekologa....Ja inache nemam sekret....samo onaj belichast pred menstruaciju....owo je skroz neshto wanredno.... :cry:
Hwala ti puno na sawetu!
Nikolina85
Novi član
Novi član

Post od Nikolina85 »

josh neko sa slichnim iskustwo?pomozite mi....brinem se jako.. :cry:
Nikolina85
Novi član
Novi član

Post od Nikolina85 »

i danas isto.....ide jako slabo,ali nije sekret,wec krw....ali slaaaabo...bez uobichajenih bolowa.. :cry:
yenna
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 15, 2008 8:20 am

Post od yenna »

postovanje!

ovako, prije tocno dvije godine moja menstruacija se sa 3 dana smanjila na dan i pol. s vremenom je postajala sve kraca i ko da se susila. sada traje svega par sati i nema svjeze krvi. ciklus mi je ko svicarski sat, u dan tocno dolazi.
"menga" je tamni ljepljivi obilni iscjedak. mene boli tri dana i osjecam ko da curim i svaki puta kada idem na wc mislim da cu iskrvariti, a kad pogledam, ono dvije kapi...
neznam vise sto da mislim, sto da radim.

pozdrav
Odgovori