ovulacijsko krvarenje

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
iglena
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 01, 2006 7:29 pm

ovulacijsko krvarenje

Post od iglena »

pre par meseci imala sam krvarenje u vreme ovulacije i to se desilo uoci mog putovanja u inostranstvo pa je doktorka to pripisala stresu i nervozi.inace mi se desava da mi mentruacija prestane pa opet krene jos par dana ili pocne slabo prva 2-3 dana pa prestane pa opet nakon 2 dana krene ali normalno kao da nista nije ni bilo.opet ja odem kod doktorke i ona kontatuje da je zbog nervoze.papa nalaz je II grupa,kolposkopski uredan,radila sam i ultrazvuk i to je u redu,test na hlamidiju negativan...a ja i dalje imam cudne menstruacije i cesto propracenje velikim brojem ugrusaka....i cudnim mirisom krvi....ne znam sta da radim i na sta da sumnjam
Kalina75
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Sep 16, 2006 7:49 pm

Post od Kalina75 »

Da bi neko od doktora mogao da ti da pravilan odgovor moras postaviti konrektno pitanje,a pre toga moras napisati sta si sve od pretraga uradila i sve ostalo,pozdrav i srecno
maslacak
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Okt 23, 2006 10:43 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od maslacak »

Uradi hormonski status 2 ili 3 dan ciklusa:estradiol,FSH,LH,prolaktin,progesteron,testosteron za pocetak,pa se konsultuj sa lekarom
pozdrav
beograd67
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 20, 2007 10:14 pm

Da li je i obilno krvarenje u sred ciklusa ovulacijsko?

Post od beograd67 »

Prvi put mi se desilo danas pa sam zato i zabrinuta i pokusavam naci odgovor na ovom forumu koji cesto posecujem, ali evo desila se i prilika da moram i da postavim pitanje.

Imam (za koji dan) 40. godina... do pre dva meseca redovne menstruacije na 28-29 dana, a od tada na 26-27... Poslednju sam dobila 06. februara a jutros (14. dana ciklusa) me je iznenadilo obilno krvarenje jarko crvene do tamno crvene boje praceno velikim ugruscima od kojih su neki bili velicine pilece dzigerice. Izvinjavam se na slikovitosti, ali nekako moram da objasnim. Obilno krvarenje je prestalo nakon 6 sati a evo celo popodne i vece je slabo i rozikasto. Osecam celi dan bolove u krstima i donjem delu stomaka kao i tokom redovne menstruacije.

Napominjem da imam prilicnu telesnu tezinu od 95 kg, od kojih sam skoro 30 dobila u poslednje tri godine, prvo zbog depresije koja je naisla zbog prekida parterskog odnosa, promene sredine (preselila sam se)... a zatim su krenuli stresovi zbog pogorsanih uslova rada na poslu, besparice, zdravstvenih problema roditelja itd itd. Ukratko bar poslednjih sest meseci retko da se desio dan da nisam imala makar neku polustresnu situaciju. No, ne zelim da sa moje strane ispada da su sve ovo samo izgovori da je obilno krvarenje nastalo zbog stresa i da se priblizavam polako i menopauzi pa ce i poremecaji ciklusa biti sve cesci.

Molim odgovor ili bar necije misljenje, ako se neko vec susreo sa slicnim problemom.
Odgovori