Imam jedno pitanje na koje dobijam razlicite odgovore, pa bih volela da cujem i od vas, jer nisam vise sigurna.
Da li je istina da su prvi dan pre i prvi dan posle menstruacije plodni???
Znam da se ovulacija dogadja jednom mesecno, i to sredinom ciklusa. Negde pise da traje jedan dan, negde vise, ali to sada nije toliko vazno kao prethodno pitanje.
Ako bi isli po logici da jajna celija sazreva samo jednom mesecno, sto je i normalno, i za to joj treba ciklus od ~28 dana, a da bi dan pre i dan posle menstruacije bili plodni, potrebno je da jajna celija sazri.
Znaci da bi bilo da su dan pre i dan posle menstruacije plodni, zene bi trebale da imaju tri puta mesecno menstruaciju?!

A na te tri da dodamo jos po tri {bas zbog onog dana pre i posle} pa na te tri jos tri.... Zvuci suludo, a pomalo i smesno, zar ne?

Po toj logici, zene nista ne bi radile nikada samo bi imale menstruaciju.
Znaci plodni dani jednom mesecno, sredinom ciklusa i nijedan dan vise u mesecu.
Inace, za to pre i posle, to su nam u skoli rekli, pa sam sada malo zbunjena?

Ovo pitam jer se sada nerviram, jer sam sa deckom imala odnose tog dana kada je prestala menstruacija i dan posle, ali on nije ejakulirao u meni, vec se moje misli igraju samnom, u stilu, i pre nego sto ejakulira moze semena tecnost da izadje, jer je bio jako blizu orgazma.
Znaci konacno pitanje po treci put: Da li je istina da su prvi dan pre i prvi dan posle menstruacije plodni???